Лавров съветва: Борисов трябва да се срамува пред хората!

Спрените енергийни проекти в полза на САЩ възмутиха руския министър
Обновена: 13 окт 2015 21:35 | 13 окт 2015 20:30,
545
Лавров съветва: Борисов трябва да се срамува пред хората!
Снимка: Reuters, архив

Българският премиер Бойко Борисов трябва да се срамува пред избирателите и пред страната от изявлението си, че руските енергийни проекти са били спрени в интерес на САЩ, заяви руският външен министър Сергей Лавров в интервю за телевизия NTV, предаде ТАСС.

"С изумление прочетох цитат от изказване на премиера на България Бойко Борисов, който е заявил, че България се е отказала от осъществяването на енергийни проекти с Русия, включително "Южен поток" в интерес на САЩ", каза Лавров.

Още по темата
“Смайващо е, че хората не се притесняват от такива изявления. Аз бих се срамувал пред избирателите, пред страната", допълни министърът.

В изказване на конференция в Американската търговска камара в София вчера Борисов заяви, че руските енергийни проекти в България - строителството на петролопровода Бургас-Александруполис, атомната електроцентрала Белене и газопровода "Южен поток" са били спрени в полза на САЩ, посочва ТАСС.

"Признахме военното крило на Хизбула за терористична организация, спряхме три големи руски проекта, спираме руски самолети над морета", каза българският премиер, цитиран от руската агенция. Той смята, че когато има проблеми, България и САЩ трябва да бъдат заедно.

"Ние заедно сме едно цяло, ние сме приятели и точно затова мога да говоря с вас по този начин", добави Бойко Борисов на среща с американски дипломати и бизнесмени.

Българският премиер призова да му се окаже необходимата помощ за решаване на енергийните проблеми, за отменяне на визовия режим и оказване на помощ при придобиване на нови военни самолети, допълва ТАСС.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


545
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
239
2
 
4
 
! Отговори
До софиянец № 399 преди 8 години
Софиянец, ти от кой край си бе?
238
4
 
17
 
! Отговори
Съвет преди 8 години
Бойко, имаш две възможности: или да защитиш името си, своята чест и честта на народа си, като заявиш че България е суверенна държава, или да отидеш още днес в руското посолство, да целунеш ръка на посланика и да се извиниш.
237
31
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
КАКЪВ СИ ТИ, ЧЕ ДА ДАВАШ СЪВЕТИ НА БОРИСОВ, БЕ ЧУКЧА? БЪЛГАРИЯ ЩЕ СИ ГЛЕДА БЪЛГАРСКИТЕ ИНТЕРЕСИ А ТИ СИ МАХНИ МИРИЗЛИВИТЕ *** ПРЕДИ ДА СМЕ ИМ ДАЛИ ДОЖИВОТНИ ПРИСЪДИ ЗА ДЪРЖАВНА ИЗМЯНА.
236
7
 
22
 
! Отговори
До 386 преди 8 години
Не бе.Единствено българските политици и особено Б.Б са еталон за почтеност в целия свят. А ти си ясен .За теб е важно да се получат американските интереси .Нищо ,че са в ущърб на България.Важното е да се одраска Русия.Само ,че тя е Империя ,а ние пионка от които не зависи нищо.Само ,че повечето хора мислят ,че когато ни нареждаха от руското посолство живеехме с пъти по-добре от колкото сега ,когато нарежданията идват от американското посолство-грубо и безцеремонно
235
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Гнусни и некомпетентни хора са във властта. Как допуснахме?
234
1
 
22
 
! Отговори
Къса памет преди 8 години
Мдаа..етоо това е от вчера: dnes.bg/politika/2015/10/12/spirame-ruski-samoleti-sasht-ne-sme-li-partniori.279443 А това за просвещение:Чл. 103. (Доп. - ДВ, бр. 75 от 2006 г.) Който, изпълнявайки държавна служба или поръчение пред чуждо правителство или международна организация, умишлено ги води във вреда на републиката, се наказва с лишаване от свобода от десет до петнадесет години, както и с лишаване от права по чл. 37, ал. 1, т. 6 и 9
233
4
 
16
 
! Отговори
наблюдател преди 8 години
песента пътнико свиден пътнико драг отчетливо зазвучава леле кво ша праим без ТИКВА начело
232
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Едва ли руските политици са еталон за почтеност към народа си.Така че не е толкова важно какво се казва ,когато знаем кой го казва и с каква цел.Лошото е,че тези думи са знак за действие за ония,чийто бъдеще зависи от този назидателен тон.И всячески, по долен и познат начин се опитват спрямо своите интереси да променят бъдещето на България в лична изгода.Но този път няма да им се получи.
231
8
 
14
 
! Отговори
Дядо Петър преди 8 години
А нас изцепките на Рапона отдавна не ни впечатляват.Защото ИЗОБЩО НИ ИМ ОБРЪЩАМЕ ВНИМАНИЕ.Направете Руско-български икономически форум за да чуете благи за вас думи.Защото ЗА РАПОНА ДА СЕ ИЗВЪРТИ НА 180 ГРАДУСА Е ЕЖЕДНЕВИЕ.
230
9
 
18
 
! Отговори
До 380 преди 8 години
Ей ама това герберите всичките сте събрани в тая партия с конкурс по тъпота.И най-тъпия си го избирате за лидер.Не бе ,руските проекти са спряни в интерес на русия така ли тъпоъгълник
229
0
 
2
 
! Отговори
до 380 преди 8 години
😄 Да не е блокирал биологичният ти часовник?.
228
7
 
10
 
! Отговори
До Ани преди 8 години
Уважаема Ани ,тук не става въпрос какви са руснаците или американците.Става въпрос ,че този за който Ти си гласувала( аз за него не гласувам) ,другаря Бойко Борисов е правил нещо в интерес на друга държава ,а не за интересите на България.От което последиците са за милиони .Ти е ясно ,че си на някоя герберска копанка и ти сипват редовно да си папкаш.Милиони те ,бе Ани ,милионите българи страдат за да е добре една банда разбойници и фамилиите ми. И на разни Анита подхвърлят по нещо да лаят предано
227
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А Лавров трябва да се срамува, че дъщеря му учи и живее в САЩ. Иначе Борисов ръси често бисери. Ние сме го избрали.
226
18
 
8
 
! Отговори
марш преди 8 години
Лавров, стой далече от Родината ми, и без това имаш много *** тук.
225
20
 
7
 
! Отговори
ИМПЕРИАЛИСТ преди 8 години
Селският тарикат Лавров, има много да се учи от д-р, инж. ген. ор. Б. Борисов.
224
0
 
4
 
! Отговори
до 363 преди 8 години
Да не сте си сложил "твърда" добавка в сутрешното кафе?.
223
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонименdo 355tъп пedaл...
222
21
 
10
 
! Отговори
Пенсионер преди 8 години
Какъв е тоя Лавров, че да говори глупости по адрес на лидер на друга държава. Защо идиотските тролчета (воглаве с перхидроления пияндур, хулиган и сол-ташака му) пригласят на една чужда и враждебна към България Русия. Русия винаги се е отнасяла към България като към зависим от волята на руската политика протекторат. България не е видяла нищо хубаво от Русия, няма място за фалшиви емоции и фалшифицирана история. Цивилизована европейска демокрация или просташка азиатска алкохолизирана система.
221
1
 
14
 
! Отговори
до 358 преди 8 години
Дали работи за интересите на България?. Ако правителството работеше за интересите на България сега животът нямаше да е мизерен, щеше да има промишленост. Работа и европеиско заплащане. Вместо това те "усвояват" крадат еврофондове и обогатяват с милиони свойте фамилий и близки до тях кръгове. Мошенници политици и *** баламурници гласуващи за тях.
220
17
 
4
 
! Отговори
до 361 преди 8 години
Вие руснаците наистина сте най-бедни, но това какво общо има с нас? Ако сте гладни, ще пращаме колети с храна, няма да ни е за първи път.