Двама от терористите ясни - французин и сириец

Кола е пробила полицейската блокада в района на Ив дьо Франс
Обновена: 14 ное 2015 15:15 | 14 ное 2015 15:11, Елка Василева
44
Двама от терористите ясни - французин и сириец
Снимка: Reuters

Френски следователи са установили самоличността на двама от осемте терористи, извърши снощи кървави нападения в Париж, съобщи радио "Европа 1", цитирано от ТАСС.

Единият от нападателите бил френски гражданин, а другият - сирийски.

По-рано бе съобщено, че на мястото на единия от взривовете край стадиона "Стад дьо Франс" е бил намерен сирийски паспорт, вероятно принадлежал на един от атентаторите самоубийци.

Още по темата

Междувременно кола е пробила полицейската блокада в района на Ив дьо Франс и е продължила в посока към Париж, като е била забелязана в предградие във френската столица, съобщава кореспондент на bTV.

Не е ясно дали в автомобила пътуват извършители на атаките от вчера вечерта, при които загинаха над 120 души, или става дума за друга група екстремисти, която се опитва да извърши нова атака.

Отговорност за серията терористични актове, извършени в Париж, пое групировката Ислямска държава. Ислямистите заявиха, че Франция ще продължи да бъде подложена на терористични атаки, докато Париж не прекрати бомбардировките в Сирия.

По-рано беше съобщено, че няколко дни преди терористичните актове в Париж в Бавария е бил задържан 51-годишен гражданин на Черна гора, който пътувал за Париж с "миниран" автомобил. В колата му са били намерени огнестрелно оръжие, боеприпаси и няколко килограма взривни вещества. Предполага се, че той е бил помощник на тези, които извършиха нападенията във френската столица.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
сириецът е бил ядрен физик и е имал 3 номинации за нобелова награда.
22
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Много изтърсан тоя сценарий с паспортите на местопрестаплението...
21
0
 
3
 
! Отговори
Refugees преди 8 години
Що да не си носят паспортите, при една рутинна проверка целият им план се проваля ако нямат документи. Много сте залухави бе българи ! Как все под телето търсите вол ? Малко мисъл вкарайте, поставете се на мястото на един терорист. Итс иизи
20
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Германците да му мислят сега. Толкова *** приеха без документи. Баба Меркел още ли е приятелски настроена и си прави селфита с ислямистите? За затвора е тя. Оланд сигурно вече му е дошъл акъла, ако не много бързо ще престане да е президент. Хора опомнете се, това е нашествие, това не са бежанци. Който е бежанец има документи. Без документи да се връщат веднага на външна граница. Тия с документи да се пращат в съседна на родината им държава. Ако трябва им давайте по някое евро на ден.
19
0
 
9
 
! Отговори
ВЪЛКАН :D преди 8 години
НИЕ ДОБРЕ ЗНАЕМ, ЧЕ СА ОТ БЕЖАНЦИТЕ В КАВИЧКИ !!!!!ВЪПРОСА Е ЗАЩО МЕРКЕЛ ГИ ПУСНА!!!!!!!!!
18
0
 
13
 
! Отговори
шарли преди 8 години
браво анонимен а къде са сега рисувачите от шарлито а РИСУВАЙТЕ,РИСУВАЙТЕ франсета че пак може да дойдат.
17
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Парк де пренс", сега "Стад дьо Франс" . Много им се събра на французите.
16
1
 
21
 
! Отговори
бг преди 8 години
Как пък точно като правят атентати ,всички терористи си носят паспортите.
15
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Когато минават границите нелегално нямат никакви документи за самоличност!!!!Но сега яяяяя паспорт....Нещо защо не мога да повярвам!?
14
0
 
6
 
! Отговори
CCCP преди 8 години
Abe hora za6to da ne gi nosqt,pri edna rutinna proverka gi puskat,a ina4e bez pasporti 6te si obarkat planovete.te otivat da umirat,pukaim 4e 6te imnamerqt pasportite.
13
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На НАТО и САЩ му трябва сухопътна операция за да раздели Сирия.. Затова терористите са носили паспорти.. Тука виждам ръката на ЦРУ
12
3
 
22
 
! Отговори
Ястреб Османлията преди 8 години
Изглежда носенето на паспорта или някакъв документ за самоличност по време на самоубийствен терористичен акт е много важно! Дали тези хора имат съмнения, че Аллах няма да ги разпознае? (винк винк!) Или ... ъхъм ... историята е като паспорта на Мохамед Ата.
11
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Те и в Ню Йорк си носеха паспортите ,кратка автобиография и последна адресна регистрация....А на всичко отгоре се разбра ,че тези документи са огнеустойчиви!Дежавю някакво..
10
5
 
39
 
! Отговори
Ястреб Османлията преди 8 години
Това нищо не е - в Ню Йорк ам'риканците бяха намерил паспорта на Мохаммед Ата, управлявал един от самолетите, който се заби (винк винк!) в един от небостъргачите на 9/11! И този паспорт е издържал експлозия, пожар с температура да стопи стомана (винк винк!), срутване на 110 етажна сграда и т.н. и т.н., но това пасапортче беше като чисто нов, дори нямаше нагината страничка! Вероятно беше произведен от неунищожим материал, известен само на саудитците!! (винк винк!)
9
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Refugees Welcome!
8
2
 
11
 
! Отговори
до аусландър преди 8 години
Никой не може да си избяга от гена, коментарът ти те забива дълбоко в кюпа на простия народ. Жив и здрав, ходи пей американския химн
7
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не знам кой е виновен но има 128 натръшкани, а в Унгария нямат защото Орбан ги изпрати по живо по здраво. Французите от поколения ги гледат и дондуркат на социални помощи и на сега благодарности по арабски
6
18
 
6
 
! Отговори
ауслендър преди 8 години
Разбира се, че от българския народ едва ли има по ***! Ако обърнете внимание на коментарите, ще разберете това!!!
5
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В стрелбата във вестника Шарли терористите също бяха с паспорти.. Тогава Оланд направи голяма пиар акция.
4
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не е хич *** анонимен 2, напълное прав накъде духа вятърът. Те мюслитата, че стрелят , и че си мислят че са на джихад и ще отидат при Аллах и девиците едно на ръка, обаче кой им даде тези оръжия. С Калашници стрелят, в пустинята ли ги намериха или някой много услужливо ги снабдиха с тях...4 години американците мятат оръжия и боеприпаси на "умерените" главорези, ей ти булка Спасов ден сега