Турция има право да отговори, ако е застрашена!

Ахмет Давутоглу твърд, че ще гарантира сигурността
24 ное 2015 15:33,
150
Турция има право да отговори, ако е застрашена!
Снимка: Reuters, архив

Турският премиер Ахмет Давутоглу заяви днес, че Турция има право да отговори, ако въздушното й пространство е нарушено въпреки предупрежденията, предаде Ройтерс.

Давутоглу каза това, след като руски боен самолет бе свален от турски изтребители на турско-сирийската граница по-рано днес.

Още по темата

В реч в столицата Анкара премиерът подчерта, че светът трябва да знае, че Турция би направила "всичко необходимо", за да гарантира сигурността си.

Малко по-рано днес турската армия съобщи, че в интервал от 5 минути е отправила 10 предупреждения към руския самолет.

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган е получил сведения за случая от началника на Генералния щаб на армията ген. Хулуси Акар, предаде Анадолската агенция, като разпространи снимка от срещата.

Русия заяви, че руският изтребител Су-24, свален от турските ВВС на границата със Сирия, не е нарушавал въздушното пространство на Турция, съобщи ТАСС.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


150
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
4
 
30
 
! Отговори
Guni преди 8 години
Така е, Русия прекъсва импорта на петрол от ИД към Турция. Всеки предтекст ще бъде използван преди да си признаят истинската причина пред света. Путин и Русия все повече ми се нравят.
35
9
 
5
 
! Отговори
777 преди 8 години
Рунсаците са виновни за Проект Възродителен Процес 1986 , само те се мешат безразборно у всяка манджа мюрудия
34
23
 
6
 
! Отговори
555 преди 8 години
*** да му е ясно че с Турция шега не бива. Слава на ТУРЦИЯ
33
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Путин се мисли за СУПЕРМЕН ама свалиха руския самолет в Африка
32
1
 
3
 
! Отговори
"САЩ,Турция,ИД& преди 8 години
"Единствените политици среща ли се на тиймбилдинг семинар и за търговия с петрол с терористите от ИД и шефа им Багдади са:Сенатор Маккейн от Конгреса на САЩ провел тиймбилдинг семинар с Багдади и бъдещите терористи от ИДИЛ през 2013 в Европа и синът на турския президент Ердоган сниман наскоро на търговски преговори с шефове на ИД!(снимки в нета)Снимките в нета нета доказват,кой е истинския съюзник на ИД в Сирия и в ЕС!Жалко само за избитите невинни французи в атентатите на ИД в Париж!"
31
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И с какво Турция се чувства застрашена, след като Русия не бомбардира турски територии?
30
28
 
3
 
! Отговори
F-16 преди 8 години
Руснаците нападат без предупреждение всяка Държава по света както нападнаха България през 1878 година
29
0
 
5
 
! Отговори
Капа ви Йота преди 8 години
Това е като да кажеш че лондонските *** и индуси са европейци,понеже са живели 100 години в Европа! Магаретата и камилите и те са европейци- нали в Европа се раждат доста такива??!!
28
5
 
9
 
! Отговори
го преди 8 години
Момента е подходящ балканските християнски държави да си върнем Босфора, само да не бягаме, като арабелите! Изкарваме децата и жените някъде на сигурно и яко в боя
27
3
 
5
 
! Отговори
FBI преди 8 години
Част от Турското население не пренадлежи на сегашна Турция поради това че Османските Турци са Европейци не само че са Европейци а са живяли повече от 400 години в Европа от България до Австрия
26
6
 
13
 
! Отговори
Жибор преди 8 години
Сега на местото на Путин щях да бомбардирам турските джамии със свински опашки,крачета,черва и сланина,пък ония примитивни гъжвари после нека си правят молитви за постно попадение!
25
3
 
25
 
! Отговори
"Сев. Кипър-74& преди 8 години
"Турция доказа,че е ИД и ИД е Турция след днешния инцидент на сваления руски щурмовик, бомбардиращ петролната инфраструктура на ИД,от турски изтребител над Сирия!Не случайно синът на Ердоган се снима с шефове на ИД!А французите и други европейци гинат и ще продължават да гинат в атентати на ИД в Париж и Европа!На Турция не и дреме за избитите европейци от ИД!Турция иска евтин петрол и е готова на всичко за да защити терористите и "бежанците"на ИД навсякъде-в Сирия,предполагам дори и в ЕС."
24
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
*** да почват да се молят не по 5 а по 15 пъти, Русия да не ги застраши наистина
23
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
турция не беше застрашена досега, но пък каквото сам си направиш, друг не може да ти го направи
22
3
 
24
 
! Отговори
Масуд преди 8 години
Давуте,пропусна да кажеш,че Турция е верен съюзник на ислямска държава ,нали на Ердоган оттам му идват париците
21
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Karpuzan29 е това беше причината Путин да превземе крим, да го превърне в туристически рай че на руснаците много не им харесва в Русия и се из гнилия запад, ЕС или България идват на почивка, а истинската причина беше страх от нато и за това го напълни крим с ядрени оръжия
20
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Чувства се застрашена от успехите на Русия и отговаря. Искаха "зона за сигурност", където те да летят и да удрят кюрдите.
19
35
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Само така Турция!
18
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
СКОРО МАЙ НАД ТУРЦИЯ ЩЕ ХВЪЧРАТ ТОРБИ С ОВЧА ЛОЙ
17
2
 
26
 
! Отговори
Ованес преди 8 години
Как 10 предупреждения за 5 мин. като турската територия през която прелита /според вас/руския самолет е само 4 км. ,т,ва да не е турско рено бе Давутоглу Посипи си главата с пепел ,целувай краката на родителите на руските пилоти и ги моли за прошка Ид..от такъв!