Турция има право да отговори, ако е застрашена!

Ахмет Давутоглу твърд, че ще гарантира сигурността
24 ное 2015 15:33,
150
Турция има право да отговори, ако е застрашена!
Снимка: Reuters, архив

Турският премиер Ахмет Давутоглу заяви днес, че Турция има право да отговори, ако въздушното й пространство е нарушено въпреки предупрежденията, предаде Ройтерс.

Давутоглу каза това, след като руски боен самолет бе свален от турски изтребители на турско-сирийската граница по-рано днес.

Още по темата

В реч в столицата Анкара премиерът подчерта, че светът трябва да знае, че Турция би направила "всичко необходимо", за да гарантира сигурността си.

Малко по-рано днес турската армия съобщи, че в интервал от 5 минути е отправила 10 предупреждения към руския самолет.

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган е получил сведения за случая от началника на Генералния щаб на армията ген. Хулуси Акар, предаде Анадолската агенция, като разпространи снимка от срещата.

Русия заяви, че руският изтребител Су-24, свален от турските ВВС на границата със Сирия, не е нарушавал въздушното пространство на Турция, съобщи ТАСС.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


150
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
76
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Турците се дразнят защото руските сили бомбамдират опозицията (вслучая етнически турци ) която се бори с турския враг и руски приятел Асад . А руснаците се интересуват от ИД , дотолкова доколкото ИД може да свали Асад и да махнат руските военни бази от Сирия.Но понеже Асад ще падне във всички случай ( ИД също ) и опозицията ще бъде важна сила,то печелившата тактика за Русия е да направи приятелство с опозицията за да запази военните бази(което е единственият интерес на Русия в Сирия )
75
2
 
24
 
! Отговори
Исти преди 8 години
Шериата като форма на държавно управление е твърде подходящ за неолита и за каменно-медната епоха.
74
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Казаците са написали в писмото до турския гявол и султан което е нужно да се пише на турските гъжвалии- останалото са подробности и празно буксуване.
73
3
 
4
 
! Отговори
До 98 преди 8 години
На какво ще отговаря раша? Да не би турски самолет да навлезе там?
72
3
 
7
 
! Отговори
Път,скорост,време преди 8 години
Тази статия е писана като за американци,не като за "изостанали" българи можещи да смятат и на ум:Задачка:Условие:"Ако руския самолет свален над Сирия е бил навлязъл в пространството на турция да кажем на разстояние 20 км. и е бил да кажем с средна скорост приблизително 1000 км/ч.Въпрос:След колко време СУ-24 ще измине 20 км. обратно към Сирия и ще влезе в Сирия,ако турците 5 минути са го предупреждавали поне 10 пъти да се върне в Сирия?"Отговор:20 км : 1000 км/ч = 2 минути !!!!!!!!!!
71
2
 
13
 
! Отговори
Божил преди 8 години
Давутоглу ми прилича на севернокорейски веселяк,който може да гарантира приятното изкарване на посетителите в цирка поне за една сезмица.
70
1
 
7
 
! Отговори
Наблюдател преди 8 години
До ...97. Ти не само, че четеш а и пишеш простотии. Ако си малко по информиран ще знаеш че самолетете се предупреждават преди да пресекът границата, че са се насочили към чуждо пространство.
69
2
 
25
 
! Отговори
Реалист преди 8 години
"Турция има право да отговори, ако е застрашена!"Русия също.........
68
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
С какво точно е застрашил Турция - не става ясно, свален е над територията на Сирия
67
2
 
10
 
! Отговори
... преди 8 години
93, Наблюдател: преди да пишеш простотии, вземи малко прочети и в други сайтове (поне) каква информация излезе, Според турските данни, самолета е прелетял над турска територия 2.45 км. , което със скорост от рода на 800 км./ч. е 12-15 сек, като е паднал на 4 км. от Турско - Сирийската граница За какви 5 минути става въпрос??? Още от Сирийско ВП ли са почнали да го предупреждават??? Това са официалните турски данни, руски още няма..
66
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Толкова с мечтите на Ердоган за нова Османска Империя. Толкова и с него самия. 35 милиона кюрди ще осредрят сваления СУ. Не е чудно че е в паника - той го знае :)
65
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А сега имате правото да изгорите.
64
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
турция подкрепя тероризма, всеки които подкрепи турция подкрепя тероризма!Чакаме какво ще каже нато и разбира се Франция. Или турция е обявавят за терористична държава или нато се разпада, и двата случая с турция е свършено!
63
26
 
11
 
! Отговори
Наблюдател преди 8 години
Няма какво да си говорите. Турция има право да свали самолета. Даже е чакала прекалено дълго за 5 мин е отправила 10 предупреждения към руския самолет, а и защо той не се е отеглил?Лошото е че някой хора се мислят за господари на света.
62
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Турция отговори и стана застрашена - да видим
61
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
абе те турците наистина ли са толкова *** да си вкарат такъв автогол хахаххахахах??? КРАЙ НА НЕООТОМАНСКИТЕ МЕЧТИ НА ЕРДОГАНЧОО ХАХАХ
60
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 84Ердогн сам се бутна в капана. Не може да очаква много акъл от *** който мечтае за нова Османска Империя с управление-шериат :)
59
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Случи се.Как иначе щяхме да видим падналите маски на Турция и подкрепяната от запада опозиция в този конфликт?Аллах Акбар...
58
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Или е голям театър или е нещо сериозно.Турците не се кефят на кюрдите въоръжени от САЩ срещу Асад в Сирия.Скочат ли 2 млн. въоръжени от САЩ кюрди опозиционери в Сирия,скачат и 16 млн. кюрди в Турция-ей ти нов Кюрдистан.Турците знаят как американците отцепиха Косово.Дали не играят с Русия?Сега дават повод на руснаците да вкарат мобилни системи С-300 ++след което никакви полети на неруски и несирийски военни самолети са възможни в Сирия и Средиземно море.Така няма доставки за кюрдите!"
57
0
 
7
 
! Отговори
Затворко преди 8 години
До АнонименЯвно си доста неподготвен, когато руснаците бяха в Афганистан 10 години, САЩ и цяла Европа доставяха оръжие на муджихидините. Сега САЩ със НАТО се *** без Русия да помага на противниците им. Така че си направи сам изводите ако можеш.