Защо една умерена опозиция разстрелва пилот?

Сирийският външен министър с критики към турските власти
25 ное 2015 16:08,
65
Защо една умерена опозиция разстрелва пилот?
Снимка: архив Reuters

Въоръжената сирийска опозиция не трябва да бъде наричана умерена след разстрела на руския пилот, заяви сирийският външен министър Уалид Муалем след среща с председателя на руския парламент Сергей Наришкин, предаде ТАСС.

Още по темата

"Как може една опозиция да е смятана за умерена, след като разстрелва пилот по време на неговото катапултиране с парашут?", попита Муалем.

Това е военно престъпление, каза той и добави, че Сирия съжалява, че терористи, които са подкрепяни от турското ръководство, са разстреляли пилот. "Много съм щастлив, че вторият пилот е бил спасен", допълни той.

Дипломат номер едно на Сирия посочи още, че действията на Русия за унищожаване на позиции на терористичната групировка "Ислямска държава", са "обидили" Турция.

"Усилията на Русия за унищожаване на позиции на ИД, на Джабхат ан Нусра и на други терористични групировки са обидили в известен смисъл ръководството на Турция, ето защо тя по такъв агресивен начин наруши суверенитета на Сирия и атакува руския самолет на сирийска територия", отбеляза министърът.

"Ръководството на Турция се обиди, че въздушнокосмическите сили на Русия са унищожили онова, от което се финансират терористичните групировки, а Ердоган се ядоса от това, че сирийската армия успешно напредва в редица райони на Сирия, особено в северната провинция Хама", каза той.

Успехите на сирийската армия разрушават всички амбиции на Ердоган за Сирия, подчерта Муалем. Според него инцидентът с русия самолет е показал на целия свят, че Ердоган и цялото турско ръководство помагат на терористите на територията на Сирия.

Муалем каза, че Русия прави в борбата с тероризма в Сирия сто пъти повече отколкото коалицията, оглавявана от САЩ.

На пресконференцията Муалем увери, че Дамаск е изпълнил всички задължения по унищожаването на химическите оръжия, които е притежавала Сирия, предаде ТАСС.

Накрая той посочи, че датата на срещата на сирийското ръководство с представители на сирийската опозиция ще стане известна след руско-сирийски преговори на ниво външни министри. Муалем ще има среща с Сергей Лавров на 27 ноември.

(БТА) 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
55
 
1
 
! Отговори
Божо преди 8 години
Какво прави руски щурмови самолет над територия, която не е на ислямска държава ??? Дори и да е свален над сирийска територия, самолетът не е летял над "ислямска държава" !!! путин просто има изгода да унищожи всяка друга алтернатива на сатрапа асад, за да каже - "нашето момче е ***, обаче е приемлив ***, вижте ги брадатите главорези" !!!
2
64
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Егати въпроса. А пилота що ги бомбандира. С чай ли да го посрещнат ?
1
3
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
VAN TURZIA OT NATO.VAN TURZIA OT EVROPA.NITO EDIN TURCIN V EVROPA.