Давутоглу призна: Аз дадох заповед за свалянето на самолета!

Турските ВВС били длъжни да го свалят, твърди турският премиер
Обновена: 26 ное 2015 10:37 | 26 ное 2015 10:30,
403
Давутоглу призна: Аз дадох заповед за свалянето на самолета!
Снимка: БТА

Турският премиер Ахмет Давутоглу заяви пред събрание на членовете на партията му в Анкара, че заповедта за свалянето на руския самолет е дошла лично от него, съобщава CNN.

Още по темата

"Въпреки всички предупреждения, ние трябваше да свалим самолета", е заявил Давутоглу.

"Турските въоръжени сили извършиха нападението по мое лично нареждане", е казал турският премиер.

Dnes.bg припомня, че на 24 ноември изтребител на турските военновъздушни сили свали руски бомбардировач. Според Анкара руският самолет нееднократно е нарушил въздушното пространство на Турция в района на границата със Сирия.

Русия от своя страна заяви, че бомбардировачът Су-24 е бил над сирийска територия и не е нарушил въздушното пространство на Турция.

Премиерът на Турция, Ахмет Давутоглу, заяви, че страната има право да защитава въздушното си пространство.

Руският президент пък обяви, че инцидентът е "удар в гърба" от "съучастници на терористи".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


403
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
199
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
DO 287,AKO NE BE RUSIA VIE NEMACHE DA STE RODENI ILI AKO BEHTE CHTEHTE DA STE S CALMA.
198
25
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Има карта която ясно показва че Руския самолет е навлязал в Турска територия , какво повече от това , на лице е Нарушение на Спогодби
197
30
 
6
 
! Отговори
бг турчин преди 8 години
Чувствам се горд от тази постъпка на Турция. Ако някой ден Русия или някой друг реши да бомбандира турските села в България Турция ще реагира подобаващо както стори това за сирийските турци.
196
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не дразнете "мечката", че ако Ви погне няма да имате време да си поставите фесовете, камо ли да за нещо др. Лошото е, че ние сме близко.
195
1
 
35
 
! Отговори
Кирил Софийски преди 8 години
Ясно галфона е изпълнил разпореждане на хамериканците ! Обаче надали си е давал сметка ,че Руските военни имат пълномощия от законното правителство на сирия да защитават неприкосновеноста на Сирийското въздушно пространство! Тоест по турските критери имат законно право да унищожат всичко що е нарушило неприкосновените сирииски територи ! Е сега този храбрец ще види кон боб яде ли !?!
194
3
 
23
 
! Отговори
АлексСпб преди 8 години
Лъже... Давутоглу си е премиер - не може директно да "заповядва"на армията. Той нито е президент (Върховен главнокомандващ), нито е началник на ГЩ, нито е министър на отбраната, не е командващ на турските ВВС.
193
8
 
40
 
! Отговори
Българин преди 8 години
България е в НАТО преди всичко за заблуда на противника а всички знаем кой е противника. Време е и и на Тиквата и особено на Плевньо да им се налее мозък в главата. Да им светне малко, та да уважат хилядите умрели за България през вековете. Колкото и да сме прозападни това е България - формирала са от 5 века робство и хиляди загинали за свободата вкючително и руснаци. Къде отиваш бе *** ...
192
29
 
8
 
! Отговори
Наблюдател преди 8 години
Събудил се Илия - все в тия! И Путин и Давутоглу са от един дол дренки. Забравихме май Украйна, Крим и Донецк? Та сега вият за свален самолет "уж", а може би "да" навлязъл в чуждо въздушно пространство. Дано не подпалят света с тъпите си решения, продиктувани от алчност.
191
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Щом е дал заповед къде е ракетата от чий сериен номер,по чий прейскурант и чии номенклатурни номера е правена та да е годна щом е гадна,от чий самолет по ведомствени номера е била изстреляна и от задължително растояние като за последно изпълнение на заповед и как тая заповед е приета за изпълнени-по чат,смс,ммс на обекта нарушител и т.н. то такива поемания на отговорности в последно време много,а с тия клипчета в новините от тях се не видяха колко и ясно да е заснето,ама не е ясно,и какво ритаха
190
4
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
винаги ме е дразнело тяхното знаме, време е да се замени с това на Кюрдистан, поне цветово е по-свежо и по добре издържано
189
6
 
32
 
! Отговори
Смисъл преди 8 години
Турция направо е завладяла елита на страната.Пари,секс,чалга.Преди години влезе в управлението чрез Доган ,а сега направо си управлява държавата.Защо след ходене на гл .прокурор беше арестуван Волен .Все въпроси на които вече знаем отговорите.Защо вместо в Русия,САЩ или ЕС Бойко тича из Анкара,Пекин .... Катар.Натам го влече човека.Минал е европееца покрай Бойко ,ама и партия има ,че и с абривиатура -европейска.
188
6
 
37
 
! Отговори
България преди 8 години
Е доволен ли си Давутоглу, османска империя си решил да правиш. Но да знаеш че нормалните българи не обичат въобще Турция и ще свалят и обявят за национален предател всеки български политик който реши да изпълни член 5 от устава на НАТО. Така че следващия проблем на Турция ще бъде България.
187
3
 
32
 
! Отговори
мда преди 8 години
Защо Бойко отиде на крака при Ердоган наскоро .Какво го кара да ходи там .Ккаво го накара да каже,че освен ДПС и ГЕРБ са мюсюлманска партия . Все въпроси .И то в един опасен свят.Това не ти е 1990 .
186
3
 
10
 
! Отговори
дгд всекви фили преди 8 години
Ми берете си гайлето тогава! Преди 2 месеца, като ви свалиха вашия самолет над Сирия, друга песен пяхте, така че сега отговорността си е изцяло ваша...
185
1
 
28
 
! Отговори
според мен преди 8 години
Бойко джихадиста бачка с ИДИЛ. Защо .Терористите представляват връзка на радикализма с мафията.Изнасят се антики от Близкия изток чрез мафията .Мафията в България си има държава.ИДИЛ е естествено да бачка с Бойко .Нещо повече ,на млади гербери е спуснато нареждане да сътрудничат с ИДИЛ.Млади гербери замесени в канали за крадене на коли .Вие какво знаете.И всичко се прикрива с Китайски пътища на коприни и тн .
184
1
 
27
 
! Отговори
изнервен преди 8 години
Ислямът е изключително вредна религия. Проповядва незачитане на другите религии, нетолерантност, насилие и унищожаване на всички, които не изповядват исляма. Събуди се, нормален свят и натикайте тези наглеци в някое кише на земята, да си се молят там. А в Европа пък нямат място - никакви бежанци, другите лека-полека също да бъдат изхвърлени от континента.
183
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
тоя на снимката май е загубената връзка между човека и ***
182
1
 
13
 
! Отговори
До срамежливкото преди 8 години
Имаш два варианта:1.Отказваш се от българско гражданство(ако имаш такова) и емигрираш далече.2.Не можейки да преживееш този срам,по съвет на възвишеното си съзнание,закачвашпримка от достатъчно здраво въже(може и сизал)на достатъчно здраво място и се окачвашна нея.Може да оставиш и писмо (за следствието,другите няма да се интересуват от теб).
181
0
 
21
 
! Отговори
ММ преди 8 години
Лошото за света е, че радикалните ислямски сили получават пари и подкрепа от Саудитска Арабия и Турция - две големи държави, със силни икономики, които чрез тях са решили да възродят замиращия ислям и да го направят доминираща световна религия. Вижте у нас колко джамии изникнаха тихомълком с тяхно финансиране. Хиляди! Един турчин да има и му правят джамия. Това ги сплотява и им дава сили и чувство за велика общност. И ги прави нагли. До лудост! Това е предизвикателство към света!
180
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ислямска Държава е елемент от неосманиската доктрина на Давутоглу