Путин чака извинение от Турция за "ударите в гърба"

Анкара съзнателно води отношенията с Русия към задънена улица!
26 ное 2015 16:00, Елка Василева
276
Путин чака извинение от Турция за "ударите в гърба"
Владимир Путин. Снимка: архив, Reuters

Турция все още не е поднесла на Русия извинение на високо равнище за сваления изтребител Су-24, не е предложила да компенсира щетите и не е обещала да накаже виновните, заяви руският президент Владимир Путин, цитиран от ТАСС.

Още по темата

Говорейки на церемония по връчване на акредитивни писма от нови посланици, той каза, че с такива действия Анкара съзнателно води към задънена улица отношенията с Русия.

Путин посочи, че станалото преди два дни в небето над Сирия противоречи на здравия смисъл и на международното право и повтори, че самолетът е бил свален над сирийска територия.

Той подчерта, че смята за "абсолютно необясними предателските удари в гърба от онези, които смятахме за партньори в борбата с тероризма".

Според руския президент възникването на групировката "Ислямска държава" е следствие от пасивността на редица страни и от тяхното покровителство над тероризма.

"Смятаме, че всякакви опити за оправдаване на тероризма, за покровителство над тероризма, следва да се разглеждат фактически като съучастие в терора, съучастие в престъпленията", подчерта Путин.

Той констатира, че "терористите, тяхната незаконна търговия с нефт, с хора, с наркотици, с произведения на изкуството, с оръжие, не само бяха прикривани и продължават да бъдат прикривани, но някои продължават да печелят от това и то печелят стотици милиони и милиарди долари".

Руският държавен глава изрази надежда, че "най-накрая ще бъде създадена действително широка международна коалиция, която да действа координирано, като единна мощна сила и, в частност, ще подкрепи действията на руските военни, осъществяващи успешни операции против терористичните групировки и структури в Сирия".
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


276
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
116
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Турция е турция в конституцията и не пише нищо за религия
115
1
 
14
 
! Отговори
Ф.С.В преди 8 години
Странно - Къде е Плевнелиев да обясни за хибридната война на Русия - за толерантноста към емигрантите - за Евроценностите да търпим евреи араби и всякаква ***- Къде е Борисов да спре всички без това спряни проекти с Русия- От къде ще взимаме газ тази зима ? аа? От братята Турци ли? или Евреи? ами понеже сме все "братски? народи - Плевнелиев не е ли против Франция ? Те не са ли агресори -понеже хвърлят бомби срещу мирното чалмосано население - Какво толкова ,че убили няколкостотин хора в Париж
114
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Наближава нещо страшно щом Бойко стои скрит в Китай,поне да върне самолета.Наближава момента във който турските самолети ще защитават България и Бойко се покри
113
5
 
6
 
! Отговори
Бранник преди 8 години
Левски се обрьща в гроба като гледа в каква робска губер ия превьрнаха руските п.о.д.л.о.г.и. майка Бьлгария! За смях сме пред цял свят
112
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нема денги тва е
111
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Специален музикален поздрав за Тайип - Johnny, I Hardly Knew Ya
110
4
 
15
 
! Отговори
Рубашка преди 8 години
Скоро Европа ще се усети че са прецакани от САЩ, ще скъсат всички връзки с янките и ще се съюзят с Русия.Турция ще бъде заличена.Европа, Русия и Китай ще затрият САЩ.Слава на Новия Световен Ред !!!
109
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Левски никога ама никога не е хвалил русия и никога не щеше да ги хвали
108
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е, аз какво да напиша като българин. Виждам, че и тук разделение е съвсем ясно-българи спорят с турци подкрепящи ИДИЛ. Освен да ви кажа, че сте били и ще бъдете винаги *** друго нямам какво да допълня.
107
2
 
10
 
! Отговори
Син Хуа преди 8 години
А генерала чака целия си народ в областта около Шанхай .Направил е исторически нов договор ,с който анулира византийско българския от 681г и сега трябва да се изнасяме към Китай .Бойко Борисов ви чака там .Божидар Д ще остане последен за да предаде страната на османлиите.
106
0
 
3
 
! Отговори
до 146 преди 8 години
Да прав си...
105
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бе тая ванга уж българкащо руския цар а не е симион които си е жив цар аз не знам руския цар жив ли е
104
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
142Прав си. Дори името Левски не означава нищо за предателите, които се кланят на Турция. Това вероятно са роднините на онези, които предадоха Левски. Генът на низостта се е предал през няколко поколения.
103
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ми чакайте си ,това ви остава! Бой *нан и свален самолет не се връщат
102
0
 
7
 
! Отговори
до 141 преди 8 години
Всичко това е подготовка за ново турско робство. Всички приказки, че нямало робство и цялата агресия против Русия са психологическа подготовка, че в пределите на турция сме си били и ще си бъдем най-добре.
101
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако беше жив Левски да види каква стана тя. Българин да защитава турчин, свалил руски самолет нарочно. Вие сте позор за майка България. Михлюзи долни, смачкани
100
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Трябва да смажшев туркофилията. Свалиха Ботев, говорят ни че робството не било робство, настройват ни против нашата освободителка, продажна *** ни управлява.
99
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Вова, нама какво да ги чакаш. турция е ислямска държава. Трябва да бъде изтрита.
98
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На лято по турските курорти ще е пълно с руснаци 1,4 че ще е така33 че ще има отливаиде да залагаме
97
10
 
1
 
! Отговори
винету преди 8 години
Има да чака Путин много за това извинение, и да не прехвърля тероризма в лоното на Турция, че накрая Путин ще целува ръката на султана.