Кремъл действал като Кадафи за размяната на Савченко

Позицията на Москва е търгуване, смята журналистката Юлия Латинина
Обновена: 29 май 2016 22:49 | 29 май 2016 16:47, Анисия Иванова
267
Кремъл действал като Кадафи за размяната на Савченко

По въпроса за размяната на украинския пилот Надежда Савченко Кремъл действа като либийския лидер Муамар Кадафи, който взе заложници с цел търговия със Запада. Така каза руската журналистка Юлия Латинина, участвала в предаването "Код доступа“ по радио "Ехото на Москва“, предаде УНИАН.

Тя припомни, че през 1998 г. в една от болниците в Либия пламва епидемия от СПИН. Спецслужбите „бързо разобличават враговете“ и те се оказват пет български медицински сестри и палестински лекар, които „заразявали деца по заповед ту на Мосад, ту на ЦРУ“. При това обвиняемите са измъчвани и те признават за извършените „престъпления“, пише "Фокус".

Още по темата

"В действителност смъртната присъда на българските медицински сестри е само покана за диалог. Никой не възнамерява да изпълни присъдата, това е само създаване на позиция за търгуване. Така покойният Кадафи разбираше геополитиката“, допълва журналистката.

По думите ѝ посещението на френския президент Никола Саркози слага край на либийската изолация, а Кадафи сключва договор за доставка на оръжия и развитие на ядрена технология за мирни цели.

"Та исках да кажа, че историята с Надежда Савченко от една страна повтаря едно към едно историята с българските медицински сестри. Но се вижда, че това, в което Кадафи успя, не се отдава на Кремъл“, казва Латинина.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


267
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
150
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А русофилията не е заболяване. Тя е просто липса на мозък, стадно чувство."Пари няма, но вие се дръжте. Желая ви здраве и добро настроение. " Медведев в Крим.Руският президент има 20 резиденции. Руският патриарх се къпе в злато. Руският вицепремиер Шувалов има Ролс Ройс Фантом за 40 млн. рубли. Рогозин има къща за 500 млн. рубли.
149
1
 
17
 
! Отговори
лекар преди 7 години
савченко да си пие редовно хапчетата
148
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Русофобията е заболяване. Тежко и трудно лечимо !А, подобни национални предатели като тази "журналистка" се продават като евтини жрици от Околовръстното, за да плюят после родината си.Ние също имаме такива - Иво Минджев например !
147
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Заради това без полово същество на снимката ли се караме?боже не сме добре....
146
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Украйна прилича на Либия след Кадафи
145
5
 
7
 
! Отговори
Божил преди 7 години
Руско правителство без руски народ не може да има- руски народ без руско правителство обаче може! Затова добрият русофил трябва да обича САМО руския народ- не руските правителства!!!
144
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
и са кво ...Савченко ..Савченко ..освободет я ...свобода за Савчено ...и накрая какво ......аааа ама тя не им трябвала ..пак Русия им виновна ..пак Путин ....абе Укринците са народ управляван от САЩ ....както и ние де ....сега като им върнаха идола се чудят какво да правят с него ...прос народ слаба държава ! = Украйна !
143
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
хиих, щели да я пращат савченко на отмор:))луд човек с радикали зад гърба си докъде може да стигне може всеки да си напарви справка с един мустакат:)))не че ще стигне чак дотам,, ама то е достатъчно дето ще създава допълнителни дрязги в качеството си на депутат в радата:)))
142
2
 
5
 
! Отговори
майорски преди 7 години
До Odysseusодисе говориш за Убийца !!!!! не за човек ...а ти за награди ми говориш ...как би го обяснил на децата и майките на убитите Руски журналисти ...от една ..извини ме ...ненормална !!!!
141
4
 
2
 
! Отговори
аха преди 7 години
Като знам колко сме продажни българите ..особенно в онзи период ...не бих се зачудил ако за пари наште не са заразявали деца ...Кадафи не напразно ги е задържал ...причини си е имало ...онзи не беше *** ...3 години на власт ..пука му за 10 български медички !!!! !Имало е нещо определно !!!1
140
4
 
4
 
! Отговори
Odysseus преди 7 години
211 Виж какво украинците бяха длъжни да си изтеглят плененият войн . Това важи за всяка армия по света . А иначе в какво психическо здраве е днес , нямам идея и честно казано няма много значение , поне аз така смятам . Тя не е и не може да бъде фактор. Ще я наградят , ще я поразходят по студията и после на заслужен отмор .
139
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
това на снимката е Извънзем.ното на Спилбърг:))а котировката е двама руски левенти срещу един таралеж в гащите на пра.сенко, който сега ще се чуди как да се справя с една лу.да шиз.офреничка, с напомпано от медиите самочувствие:)). И разбира се, постепенното спихване на един героичен балон, с чието грозно лице украинците ще се запознаят отблизо. А колко беше удобна савченко в руски плен - героиня отдалеч, инструмент за единение на основата на русофобски припадъци:)
138
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И Путин ще свърши като Кадафи. На кучето, кучешка cмъpт.
137
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кат го гледам туй на снимката и си мисля, че прекалява с туй дет го пуши. Ще вземе от това пушене да се спомине...
136
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това, на снимката, е идеално за лице на украинската демоНОкрация - обратно, откачено, убиец, садист, русофоб...
135
2
 
7
 
! Отговори
Очевидно преди 7 години
До OdysseusНе е котировка,а будалък!Скоро всички ще разберат,че момата/момъка не струва,въпреки рекламата.
134
1
 
5
 
! Отговори
Румбо преди 7 години
До АнонименБългарските мед.сестри са невинни по една проста причина:българин да направи сложен заговор-трудна работа,направо невъзможна!Виж,кражби измами,проституция-там сме добри.Освен това са добри в професията,за разлика от филипинките,които всъщност направиха белята поради некадърност.А Костов просто не ми се коментира,за него казанът в АДА трябва да е отделен и двойно по-горещ!
133
2
 
5
 
! Отговори
Odysseus преди 7 години
208 Тоест котировката е 1:2 , една украинка за двама руснака , нали така дилъре
132
1
 
14
 
! Отговори
Очевидно преди 7 години
Русия напредва,макар и бавно в пазарната икономика-успя да размени 2 коня за една (мокра)кокошка.За начало не е зле.Тепърва хохлите ще се чудят как да употребят това същество с неопределен пол.
131
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
DO SU. PISHEME NA KIRILIZA I RUSIYA I BULGARIYA. NO VASHTA KULTURA NYAMA OBSHTO S EVROPA I BULGARIYA. PRIMER KUBA I KOSTA RIKA, KITAI I SHANHAI, DDR I D, KOREYA I