Кремъл действал като Кадафи за размяната на Савченко

Позицията на Москва е търгуване, смята журналистката Юлия Латинина
Обновена: 29 май 2016 22:49 | 29 май 2016 16:47, Анисия Иванова
267
Кремъл действал като Кадафи за размяната на Савченко

По въпроса за размяната на украинския пилот Надежда Савченко Кремъл действа като либийския лидер Муамар Кадафи, който взе заложници с цел търговия със Запада. Така каза руската журналистка Юлия Латинина, участвала в предаването "Код доступа“ по радио "Ехото на Москва“, предаде УНИАН.

Тя припомни, че през 1998 г. в една от болниците в Либия пламва епидемия от СПИН. Спецслужбите „бързо разобличават враговете“ и те се оказват пет български медицински сестри и палестински лекар, които „заразявали деца по заповед ту на Мосад, ту на ЦРУ“. При това обвиняемите са измъчвани и те признават за извършените „престъпления“, пише "Фокус".

Още по темата

"В действителност смъртната присъда на българските медицински сестри е само покана за диалог. Никой не възнамерява да изпълни присъдата, това е само създаване на позиция за търгуване. Така покойният Кадафи разбираше геополитиката“, допълва журналистката.

По думите ѝ посещението на френския президент Никола Саркози слага край на либийската изолация, а Кадафи сключва договор за доставка на оръжия и развитие на ядрена технология за мирни цели.

"Та исках да кажа, че историята с Надежда Савченко от една страна повтаря едно към едно историята с българските медицински сестри. Но се вижда, че това, в което Кадафи успя, не се отдава на Кремъл“, казва Латинина.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


267
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
110
4
 
4
 
! Отговори
Су 34 преди 7 години
Да служиш на Россия и да служиш на Болгария е едно и също, ние сме една и съща държава!
109
4
 
3
 
! Отговори
Су 34 преди 7 години
Ходовете на Владимир Владимирович са наистина гениални и не са за *** американофили да ги тълкуват!
108
5
 
2
 
! Отговори
ODESSA преди 7 години
Руснаците са викинги. Варяги смесени със местното население. Северняци. Не можете и на малкият пръст да им стъпите.
107
3
 
4
 
! Отговори
Су 34 преди 7 години
Повтори за рускинята, че си зле с българският и не ти се разбира;
106
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
157- народ който избира корумпирани, престъпници и крадци не е жертва- съучастник е - Оруел- няма невинни - всички носим своята вина за това което се случва около нас. Някой по долу пише че са жертва на пропаганда- това е абсурд- при наличие на интернет и Гугъл преводач.
105
1
 
2
 
! Отговори
Су 34 преди 7 години
Годишно или седмично 2,6 % ?
104
2
 
4
 
! Отговори
Тео преди 7 години
Всеки има право на мнение и аз уважавам мнението на г-жа Латинина.Но определено не мога да се съглася с него.Размяна на военнопленници е ставала много отдавна и става и днес.Колкото до Савченко,гледам има мераци за президент,а и има хора,които я подкрепят.Може би ако я изберат ще е първият в историята президент на Украйна който смуче по 2 литра водка за отскок.Руснаците си имаха Елцин,но украинците са на път да избият рибата с това момиче ако я изберат.Та кой е загубил и кой спечелил не се знае.
103
2
 
5
 
! Отговори
Asaх преди 7 години
баси отвратителната лезбийка иска ми се да я гръмна като я гледам
102
5
 
3
 
! Отговори
Божил преди 7 години
И още нещо,уважаеми Анонимен 152: руския народ сам по себе си не подкрепя никакви убийства на своето правителство- то обаче подвежда хората и неговата пропаганда дезинформира народа. Лош народ по принцип няма- има лоши управници. Нашия народ по душевност е прекрасен- не са ли същите хора обикновените руснаци? Разбира се че са същите- в тях тече кръвта на Кубрат и на Баян!
101
3
 
6
 
! Отговори
Мишо преди 7 години
Въобще нямате представа какво е намислил и мисли Путин.
100
3
 
4
 
! Отговори
Божил-до Анон.152 преди 7 години
"Руския" народ е русифициран Български народ- днешните руснаци и украинци са бившите Българи на Кубрат и Аспарух. Затова руския народ е наш а руските правителства- незаконни узурпатори,завзели властта в Стара Велика България и объркващи нейното население със своята зловредна пропаганда. Пак то задължава Българите да се пишат "руснаци",но много от тях все още в душите си са Българи- ето защо.
99
2
 
5
 
! Отговори
за Путин преди 7 години
Продавам вазелин да не пищиш като другаря Кадафи
98
3
 
4
 
! Отговори
Божил преди 7 години
Българите не са длъжни да обичат руските правителства- те трябва да обичат само руския народ! Който не обича руския народ,е национален предател! Който обича руските правителства- също!
97
5
 
5
 
! Отговори
адвокат Бизанти !!! преди 7 години
Евалла на руската журналистка Юлия Латинина бре!Много надълбоко ги разбира нещата и яки аналогии прави бре!Само с тази тънка разлика,че и до ден днешен-01 06 2016 година няма съд по света и у нас който да е ОБЯВИЛ за НЕВИННИ петте ЧудовищА с бели престилки които заразиха със генномодифициран СПИН около 459 либийски деца от град Бенгази бре!Водени от уРОДа с човешки лик-Кристиана Вълчева бре!Единствено известния като агент Гоце бивш президент ги ПОМИЛВА бре-на 24 юли 2007 година бре!Невинни-хаха!
96
5
 
7
 
! Отговори
Путин е хитър преди 7 години
Савченко беше ценна като пленник, като икона, като медиен продукт за външна употреба. От Савченко на свобода никой няма нужда, защото тя е в състояние само с една кратка тирада да разруши целия мит. Затова и не я показват сега а се чудят как да я спрат да не се показва по медиите - една объркана жена, с проблемно поведение, абсолютно неконтролируема и хистерична.
95
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Как ще завърши високия 1,40 президент ***....т?а) Руснаците ще го обесят;б) След пълния фалит ще умре уж от внезапна смърт и съучастниците му ще си измият ръцете с негоб)Задавяне
94
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименА защо няма интервюта на Савченко в свободната западна преса? Да не би да и има нещо на главата.
93
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Савченко не е пилот, както твърдят българските медии. Да си пилот, дори и в страна като Украйна, трябва да минеш през психотестове. А тя се проваля на тях. Служила е като щурман на борда на хеликоптер, а когато започва гражданската война и геноцида над мирно население, тя се присъединява към неонацисткия батальон "Айдар".
92
4
 
3
 
! Отговори
руски къс пидерасы преди 7 години
Жените-пилоти по света много го добре го работят жужету..ха.ха А уж бил мъж..ха.ха И турската кадъна-пилот тъй го надупи че вече руски самолет няма да провокира турските ВВС..ха.ха
91
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тая май не е съвсем у ред като я гледам.