Русия изгражда военна база до границата с Украйна

Това става, докато НАТО организира военни учения
7 юни 2016 21:16,
248
Русия изгражда военна база до границата с Украйна
Снимка: Архив Reuters

Русия изгражда военна база близо до границата си с Украйна. Това е поредният нов военен обект по протежение на това, което Кремъл възприема като фронтова линия в засилващата се конфронтация с НАТО, предаде Ройтерс.

Още по темата

Макар и да не е имало сблъсъци между бившите съперници от времето на Студената война, Русия трупа войски по западните си граници в момент, когато НАТО организира широкомащабни военни учения и разполага все повече сили по източния си фланг, отбелязва агенцията.

Репортер на Ройтерс в руското градче Клинци, което се намира на около 50 км от Украйна, е забелязал пристигане на много нови войници и на голям брой военни машини.

Двама войници в камуфлажни униформи на контролно-пропускателен пункт в гора върнали репортера обратно, казвайки, че охраняват "специален военен обект".

Миналата година Ройтерс съобщи за строежа на други две руски военни бази по на юг край границата с Украйна.

Руското министерство на отбраната не е съобщило за разполагане на войски в Клинци. Градчето обикновено се използва като междинна спирка от шофьори на тирове, пътуващи между Русия, Украйна и Беларус.

Заместник-председателят на общинския съвет на Клинци Олег Клетни заяви, че градчето е избрано за база на новосформираща се дивизия и че до момента са пристигнали 240 войници. Той уточни, че новите войници са започнали да пристигат от 30 май и са от мотострелкова дивизия от Екатеринбург, в Урал, на около 2000 км източно от Клинци.

Според Клетни новите войници се дислоцират в съответствие с решението на министъра на отбраната Сергей Шойгу от тази година за сформиране на три нови дивизии.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


248
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
162
1
 
1
 
! Отговори
До Striker преди 7 години
С кеф бих те страйкнал през устичката. Ще ти се, но точно в Русия не гладуват! Към водката вървят най-много рибешки яйца - черни и червени, картошка и сельодка, кета и горбуша. Превзеха китайския пазар за шоколадови изделия и бисквити. Надминаха Щатите и Канада по експорт напшеница и са 1 в света. Руснакът знае 100 начина да изкара от водата рибка, в безкрайните гори бродят лосове, елени, сърни и диви грухтящи. Глухари и рябчики. И големи дебели руски патки в езерцата! Има и за твоята уста!
161
0
 
3
 
! Отговори
Партиен член преди 7 години
Сега на Калотина влизат в България 20 тира с военна техника.Верижни машини къде ли отиват ?
160
4
 
3
 
! Отговори
Блядко преди 7 години
До kireza45години работа ама партията майка ги осигурявала на 80.Колко да взимат сегапенсия? 800 ли?А Русия винаги е тънала в нищета и мизерия.В Русия минималната заплата е $95, докато в България е $250.Кажи какво произвежда Русия да си купим и ние.Един руски велосипед примерно от къде да си купя, я кажи?
159
2
 
11
 
! Отговори
kireza преди 7 години
На своя територия могат да имат всичко.....а това не е база а военно поделение.....безграмотници....А русия няма никога да гладува,вече си произвеждат всичко,но виж ние,със заплати и пенсии по-ниски от Танганайка и Занзибар,категорически си гладуваме....С 200 лева пенсия за 45 години работа,май не мога нищо да си позволя...Не плачете за Русия а за България,че сме съюзници на САТАНИНСКИТЕ АНТИХРИСТКИ ЩАТИ - САЩ!!!
158
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Русия в момента е като мумията в мавзолея на Ленин !...с калашник.
157
1
 
8
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До Striker 211Умнико в Русия има КАПИТАЛИЗЪМ няма соц вече.Русия е в топ 5 на износителите на зърнени храни - ако трябва само на пелмени ще ядат но няма да умрат от глад. Виж че заради санкциите част от продуктовата(вносната) кошница на храните стана недостъпна така е - Но чак да няма какво да ядат ...
156
1
 
12
 
! Отговори
popa преди 7 години
Баси дисксусията, ами ако искат и зоопарк ще си направят тяхна си е територията, аз вкъщи пък ще си отглеждам кактуси, напук на съседа Иван!!!
155
7
 
3
 
! Отговори
Striker преди 7 години
Така, така. В един момент ще започнат да си ядат взаимно ушите от глад, ***. СеСеСере 2 здравей и сбогом! :)
154
3
 
10
 
! Отговори
Дедо Гого преди 7 години
До .204 : Ако ровнеш из историята, ще видиш, че маса завоеватели са искали руската територия, заради природните богатства. Доколкото съм чувал, в момента също има желание от някои хора за същото. Руснаците не може да не знаят това...
153
1
 
3
 
! Отговори
чичо Гошо преди 7 години
До Ани де не става за и...не! По-скоро ще ми паднат ония работи отколкото Русия.
152
0
 
2
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До kokospa 203Коко прочете ли с какви войници пълнят дивизията? Мотострелкови - реално съвременната пехота. Пехота на 50 километра от границата се разполага сами и единствено за да поеме първия ударЛеките бромнемашини се полазват само докато военните се разсредочат по предварително подготвените позиции или на удобни за отбрана местаСлед това се ползват само като предни насочвачи на артилерията и със собствените противотанкови системи от упор да разстрелват настъпващите танкове на противника
151
2
 
1
 
! Отговори
сса преди 7 години
До .Абе *** вземи се образовай и виж с колко ресурси разполагат пък после дрънкай глупости че никой не иска да я напада.
150
0
 
2
 
! Отговори
юбералес преди 7 години
Всеки който погледне картата, види къде е Клинци, и включи мозъка си, ще разбере че новата база няма нищо общо с НАТО и Украйна, а с Беларусь. Това е предупреждение към Лукашенко.
149
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Който вади нож на НАТО, от нож умира !
148
8
 
7
 
! Отговори
. преди 7 години
До Дедо ГогоКакви планове бе, деде, кой иска да я напада тая държава и за какво им е ? Кой иска да ходи там изобщо ? Самите руснаци, дето са такива големи патриоти бягат на запад и купуват имоти там, вместо в Москва или Петербург.
147
12
 
5
 
! Отговори
kokospa преди 7 години
Окопаването е в пулна сила!!С безумната си политика Расия е на път да вкара в НАТО дори кротки и неутрални страни като Швеция и Финландия.Ребята ,танковете не се ядат!!Градите нова желязна завеса.Честито!!
146
3
 
27
 
! Отговори
Дедо Гого преди 7 години
Що да не изгражда ? Територията си е нейна и където иска, там ще си изгражда бази. Що се разкудкудякаха някои, нещо са гузни или тая база им обърква плановете ?
145
3
 
1
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До Ани 210Рим е владеел познатия свят Ани В момента кой владее познатия свят за да го наречем РИМ?а) Русияб) Китайв) Европейския Съюзг) САЩАко кажеш че Москва е Новия Рим то Варварите десетилетия са по-силни от Рим и само щастливата случайност ги препятства да окупират Рим
144
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 210Не може без завист и злоба. Типична народна черта е. Тъжното е, че тези озлобени хора живеят в заблуда, че ако имаха тези възможности, щяха да са по-различни
143
2
 
25
 
! Отговори
прокто лог преди 7 години
Правят ни на иддиотти! По заповед от Фашингтон, т.н. "ЕС" и т.н. "Нато" водят война срещу Русия! И искат да ни внушат, че с помощта на тази война, "ЕС" и "Нато" ще подобрят отношенията си с Российската Федерация!