След стрелбата в Батън Руж - трима убити, трима ранени*

Един от заподозрените е мъртъв, издирват още двама
Обновена: 17 юли 2016 23:06 | 17 юли 2016 20:38,
13
След стрелбата в Батън Руж - трима убити, трима ранени*
Снимка: БТА

Трима полицаи са убити и трима са ранени при стрелбата в американския град Батън Руж, Луизиана, потвърди говорител на полицията, цитиран от Асошиейтед прес.

Още по темата

Един заподозрян е мъртъв, а според правоохранителните органи други двама все още се издирват.

Представители на полицията призоваха гражданите незабавно да се обадят на спешния телефон 911, ако видят нещо подозрително.

Стрелбата се е разразила в 9 часа сутринта местно време, на близо километър от централата на полицията. Полицейският екип в Батън Руж отивал да се отзове на сигнал за стрелба, когато бил нападнат из засада от най-малко един въоръжен мъж.

Ранените са настанени в болница и състоянието им е сериозно, а поне на един от тях и критично. Многобройни полицаи са обградили болницата, където се оказва помощ на колегите им. Отцепен и е районът на стрелбите, където загинаха тримата полицаи. Той е на оживено кръстовище в града и полицаите призовават гражданите да се отдалечат оттам, защото операцията срещу бандитите продължава.

Не се съобщава от каква раса са както убитите и ранените полицаи, така и единият или останалите заподозрени за стрелбата. Според Си Ен Ен един от нападателите бил облечен в черна униформа от военен тип.

През последните дни Батън Руж и други американски градове са център на масови протести срещу полицейския произвол. Повод за тях станаха два гръмки случая на убийства на чернокожи американци от силите на реда, припомня БТА.

Един от случаите, възбудили протестите, бе именно в Батън Руж, където на 5 юни 37-годишен чернокож американец, продавач на улична сергия и баща на 5 деца, бе повален на земята и застрелян от полицаи без видимо да оказва съпротива.

При една от протестните демонстрации, залели страната след това - на 7 юли в Далас, щата Тексас, чернокож нападател откри огън със снайпер и застреля петима бели полицаи, което потресе Америка.

Случаят веднага стана център на медийно внимание в САЩ. Кандидатът за президент от Републиканската партия Доналд Тръмп излезе с официална декларация, че за днешния пореден трагичен случай в Луизиана вина носи ръководството на страната.

"Колко служители на правоохранителните органи и обикновени хора трябва да умрат заради отсъствието на ръководство в нашата страна? Ние настояваме да се спазват законността и правовият ред", подчерта той.

*Информацията е актуализирана към 23.00 ч.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
0
 
! Отговори
онбашията преди 7 години
и американците ги чакат интересни времена, че може би и по-интересни даже
7
1
 
1
 
! Отговори
Додо cont'd преди 7 години
Trump 2016! Make America Great Again!
6
0
 
1
 
! Отговори
Додо преди 7 години
"Не се съобщава от каква раса са както убитите и ранените полицаи, така и единият или останалите заподозрени за стрелбата. Според Си Ен Ен ....."Браво! Точно така, цитирайте най-толеpастката, глобалистка и ислямофашистка медия на Америка - СNN и със сигурност няма да се съобщава "раса"! А инак, всеки нормален човек с повече от 2 мозъчни гънки може да се сети сам! За останалите - Шведи са били, изповядващи и вдъхновени от една особено мирна религия, ерго BLM!
5
0
 
10
 
! Отговори
до 4 преди 7 години
Ясно. Поредният горд мияч на чинии и *** на дyпета.
4
1
 
7
 
! Отговори
До анонимен 2 преди 7 години
Абе аз не знам някой да бега в Русия, - аз знам например Жерар Депардийо, причината "Франция е ***" поне така казва той. На теб или на него да вярваме?
3
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
3:3, следват продължения и дузпи.
2
12
 
3
 
! Отговори
амии преди 7 години
До ПЕСЪЧИНКАдиброто от запада е , че работя по трудов договор на 12,20 евро на час...който е еднакъв и за местните.вървят ми здравни и пенсионни осигуровки. при обслужване от администрацията им никога не са ми искали подкуп и винаги са изпълнявали качествено задълженията си, отнасяли са се коректно с мен. от русия лично не съм видял нито добро нито лошо
1
29
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Престъпността в Русия е 7 пъти по висока от България, правете му сметката. Абе аз не знам някой да бега в Русия, всички бегат на запад, а вие?