Турция ни дава за пример след случая "Бююк"

Йълдъръм се обадил на Борисов, ще си сътрудничим за границата
13 авг 2016 07:30, Александър Попов
301
Турция ни дава за пример след случая "Бююк"
Снимка: Булфото, архив

Турският премиер Бинали Йълдъръм е разговарял по телефона с министър-председателя на България Бойко Борисов. Разговорът е бил по инициатива на Йълдъръм, информираха от пресслужбата на турския премиер, цитирана от БТА.

Той уверил Борисов, че "експулсираните от България членове на фетуллахистката терористична организация - ФЕТО са поставени извън закона, както и че ще бъдат съдени от турската държава според принципите на правото и справедливостта".

Още по темата

"Вярвам,че експулсирането от България представлява един добър пример за другите страни сред нашите приятели и партньори", заявил Йълдъръм.

Той подчертал, че турската страна със задоволство е посрещнала изразената от българското правителство позиция на подкрепа на неговото правителство срещу опита за преврат от 15 юли.

В разговора Йълдъръм акцентирал, че са наясно с притесненията, които България има във връзка с нелегалната миграция и предложил турските и българските власти да предприемат механизъм за двустранно сътрудничество.

"Приоритет за нашата страна е изпълнението на споразумението за мигрантите, сключено с ЕС и на визовата либерализация. Но докато се стигне до изпълнението на този етап, предлагам нашите две страни, които са с обща граница, да предприемат механизъм за двустранно сътрудничество по този въпрос",заявил Йълдъръм.

Това предложение било прието от страна на Борисов. Двамата премиери изразили обща позиция, че един подобен механизъм няма да означава отмяна на споразумението с ЕС за мигрантите, се отбелязва в съобщението на премиерската пресслужба.

Вчера Бойко Борисов заяви, че един от приоритетите пред него е всячески да запази отношенията с правителството, в лицето на Йълдъръм и президента Ердоган.

Той призна, че е действано "на ръба на закона" при експулсирането на турския бизнесмен Абдулах Бююк в Турция, въпреки отказ на две инстанции на български съд да го направи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


301
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
143
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Борисов е боец и стратег - заради него малката България постави на коленца Турция и Русия.Не можа Кремъл да приложи вълчи капан и се изложи.
142
2
 
8
 
! Отговори
ГРЪБ преди 7 години
До 185,Не пиши лошо за султана и за валията му тука да не заминеш и ти утре за Турция! Нали видиш че оня иска тоя дава, пък ти извърши престъчление по неоосмнските закони поруга султана във фпрума! Внимавй!
141
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Путин не можа да измисли добра конспирация, защото акъла му не стига. И затова изгони дългогодишната си приятелка и колежка от КГБ - шева на президентската администрация;)Егати жаллкия Вовчо.Сега сее раздори в Украина и България
140
3
 
1
 
! Отговори
Българин преди 7 години
Само така. Браво Бойко. Готови сме да предадем и останалите 1 милион сътрудници и приятели на Гюлен по разни канали. Айде стягайте куфарите...
139
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кремъл не можа да прецака Борисов!Вовата пак показа че е жуже в сравнение с Бойко.България печели точка срещу Ердоан и Путин :)
138
0
 
13
 
! Отговори
ГРЪБ преди 7 години
Да: "Вижте бъшгарите и Бойко как слушат султана!" Каквото им каже това правят!М/у другото от кога е за хвалба, че турци те хвалят!? Народе!???
137
18
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Щом руските *** са бесни - значи Борисов е велик стратег и не е влязъл в капана на Масква.Това е един добър ден за България!
136
4
 
13
 
! Отговори
... преди 7 години
Не че нещо но ако например имахме някой клет патриот за премиер, и си бе отворил устата, представям си какво ни чакаше.... Сега малко или много имаме един полезен политически ход в ръкава, играем го уж приятели на турците и подкрепяме властта им. Като се има в предвид жалката ни финансова "стабилност", институции, силови структури и изобщо ерозиралата ни "държавност", какво можеше да спечелим ако допълнително се изперчим на турците? А "губим" един турчин... реално погледнато! За който не се знае
135
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Спонсора на БСП София е Бююк, затова досега имаше чадър от продажните ни съдии!Които пуснаха убиеца на моторджиите - турски гражданин.Ревете кремълски *** продажни :))))Бойко показа на всички как се прави национална политика!
134
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Русофилите наричат Ердоган тиранин ...?!Ами техния господар-тиранин Жужето Вова ?!Забравихте ли, че сега двамцата са приятелки?Даваме човек на приятелката на *** - Ердоан.Къде е проблема?!
133
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Борисов изигра всички и спечели точка за България.Браво на майстора.Който реве за Бююк, да си го вземе у тях .
132
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вече официално сме си турска провинция. Честито...
131
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
браво
130
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На всички които прехласнати са вперели поглед към Борисов и си мислят ,че ни е спасил от наплива на бежанци и мигранти -бих искал да им кажа да си отворят очите и да разберат ,че от Борисов нищо не зависи Ердоган е поставил ултиматум на Европа до есента да свалят визовия режим! Това предвид каква "демокрация" е Турция няма да стане и от тук на татък ръцете са му развързани ще си прави каквото му скимне .Потърпевшите ще сме пак ние ,но към това ще се прибави и факта че имаме безгръбначни политици
129
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
БРАВО НА БОЙКО! КОЙТО ЖАЛИ ЗА БУЮК ДА ХОДИ В ТУРЦИЯ ПРИ НЕГО!
128
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вие тука повечето сте *** какво лошо направил премиера аз немога да разбера
127
3
 
8
 
! Отговори
тиквата от Б преди 7 години
За овцете е без значение дали овчаря е ***!А българите са обикновено стадо-доказват го част от пишещите тук ***!България вече е само територия...
126
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Евала на министър председателя , истинско отговорно лице е не е говорител на Запада.
125
4
 
8
 
! Отговори
мислете! преди 7 години
Няколко души ПРЕДИ МЕН са написали правилно; има интереси и лавиране: ВАЖНОТО е РБългария да бъде СРЕД ЦИВИЛИЗАЦИЯТА в ЕС.1.Видяхте лавирането на Путин и Ердоган.2.Не е наша задача да създаваме конфликт и и Ердо и Путин "да ръкопляскат'..)3.Ако ще всички всички "бежанци" да бъдат изискани от съседката... светът страда заради фанатизма и скритите помисли на исляма....4.Гледайте реалността и "ЗАД НЕЯ"...
124
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хайде по-кротко че турчина ако рече юруш тия 3 млн. *** , от територийката ни нищо няма да остане. Сирия ще е като райска градина пред БГ !!!!