САЩ извършиха посегателство срещу страната ни, заяви Асад

Русия: Безсмислено е Сирия да спазва едностранно примирието
19 сеп 2016 20:49,
28
САЩ извършиха посегателство срещу страната ни, заяви Асад
Снимка: Архив, Reuters

Сирийският президент Башар Асад обвини днес САЩ, че са извършили явно посегателство срещу неговата страна с въздушния удар в събота, нанесен срещу сирийската армия в провинция Дейр аз Зур, предаде Франс прес.

"Враждебните към Сирия сили увеличават подкрепата си за терористичните организации. Пример за това е очевидната американска агресия срещу позиция на сирийската армия в Дейр аз Зур в полза на терористичната групировка "Даеш", каза Асад.

Още по темата

Сирийският държавен глава направи това изказване, цитирано от агенция САНА, при посещението в Дамаск на иранския заместник-министър на външните работи, отговарящ за арабските и африканските въпроси Хосейн Джабер Ансари.

Най-малко 90 сирийски войници загинаха при нападението в събота, благодарение на което джихадистите превзеха позиции, близо до контролирано от режима летище. Предвожданата от САЩ международна коалиция призна, че е извършила бомбардировката, мислейки си, че атакува позиция на "Ислямска държава".

Русия пък заяви днес, че е безсмислено сирийските правителствени сили да спазват едностранно примирието, при положение че са атакувани от бойци, които САЩ не успяват да удържат, предаде Ройтерс.

"Сирийски военни и мирни граждани продължават да умират. Причината за това е, че САЩ нямат ефикасен контрол за влияние над сирийската опозиция и нямат ясна представа за ситуацията на терен", каза генерал-лейтенант Сергей Рудской, началник на Главното оперативно управление към руския Генерален щаб.

През изминалите 24 часа е имало 53 нарушавания на примирието.

Рудской каза, че разполага с информации, според които сили на умерената сирийска опозиция се сливат с терористични групировки и подготвят общи атаки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
5
 
25
 
! Отговори
Д-р Зиков преди 7 години
До SkdkМай нямате нито една гънка на мозъкът си. Прекомерното ежедневно употребяване на наркотици са изгладили мозъкът ти като писта за излитане на самолети. Здравето ти е в много тежка ситуация. Веднага идете при лекар специалист гинеколог за диагностика и лечение.
4
75
 
13
 
! Отговори
Skdk преди 7 години
Те руските измамници са най- великите борци за мир. Стерви мазни....А всички руски *** сте за съд и разстрел
3
3
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до:1 и не само Сащ...има и други,които са заинтересовани да има Война.
2
7
 
64
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
САЩ използваха паравана на примирието за да спасят джихадистите си от пълен разгром в Алепо. Така както бяха тръгнали нещата, сирийската армия щеше да си възвърне контрола над 1070, хикма и Хан Туман.Тогава се намесиха САЩ. Те използват примирието, за да попълнят джихадистките редици с нова техника и жива сила. А както видяхме в Дер ез Зур, подкрепят и Ислямска държава!
1
4
 
71
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сащ не искат мир