Толстой се шегувал, не искал да обиди България

Изказването му било хумористично, твърди руският депутат
21 сеп 2016 15:30, Елка Василева
210
Толстой се шегувал, не искал да обиди България
Кадър: YouTube

Руският новоизбран депутат от управляващата партия "Единна Русия" Пьотър Толстой нарече изказването си за България хумористично и увери, че не е искал да обиди страната и нейните граждани.

Толстой поясни, че само е обърнал внимание върху факта, че руснаци активно изкупуват недвижими имоти на територията на България.

Още по темата

"Нищо лошо няма и не е имало в това и по никакъв начин не се целеше да обижда България или българите", подчерта той, цитиран от ТАСС.

"За мен е удивително, че до такава степен неадекватна е оценката на едно абсолютно хумористично изказване", добави руският депутат.

Руската агенция припомня, че български политици осъдиха думите на Толстой, произнесени от него пред БНТ в репортаж след парламентарните избори в Русия.

В отговор на реплика на репортера, пожелал "да води доброжелателна политика по отношение на България", Толстой каза: "Разбира се. Ние просто ще я купим. Половината крайбрежие вече сме купили".

Премиерът Бойко Борисов заяви на заседание на правителството, че Толстой достатъчно го е разсърдил с глупостите, които каза. "Ние сме си България от хиляда и триста и колко години и сме си удържали да сме си България, и сме удържали никой да не ни купи", каза вчера той.

"България не е, и никога няма да бъде за продан", пък написа министърът на външните работи Даниел Митов в профила си във Facebook. "Мнението, изразено от новоизбрания руски депутат Толстой, е арогантно, категорично погрешно и по никакъв начин не допринася за развитието на двустранните отношения", написа още министърът.

Заместник-председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цвета Караянчева поиска днес от парламентарната трибуна публично извинение от Толстой. "Това арогантно поведение е недопустимо", каза депутатката. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


210
Още по темата: РусияПьотър Толстой
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
83
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ото фон Бисмарк "Овцекрадците от долния Дунав не струват кръвта дори и само на един померански гренадир." (за Балканите 1912г. в навечерието на Балканските войни)"Нито един договор с Русия не струва дори хартията на която е написан. Не се надявайте, че веднаж възползвали се от слабостта на Русия вие ще получавате дивиденти вечно, руснаците винаги идват за своето. И като дойдат не се надявайте подписаните от вас йезуитски съглашения да ви оправдаят."
82
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"не искал да ни обиди, пък сега сме били неадекватни" Едното не изключва другото, не се сърдете. Няма друга върхушка, която да издига паметници на чужди летци, бомбардирали бащи и деди и хвърляли играчки-бомби. Или да скверни паметници на освободителите си. Стара традиция на националните ни предатели, достойни наследници на Киряк Стефчов, поп Кръстю. Или на "големия държавник" Стамболов, предложил 1894 на турския султан да окупира България. Същият задържал македонски чети и ги предавал на Турция
81
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
25/% от българите са с психични заболявания, 90% са с депресии. Изборите се печелят редовно от ГЕРБ....
80
2
 
6
 
! Отговори
Пабло Ескобар преди 7 години
Като прегледаш коментарите набързо и виждаш всички опорни точки на българските русофили от Бузлуджа, през Копринка до Банкя .....
79
5
 
9
 
! Отговори
ciимо преди 7 години
И този и ПУТИН и другото джудже Медведев са големи хумористи и клоуни . Русия фалира , а тези тръгнали да купуват . Когато се давят наи хапят , но е късно ........
78
6
 
6
 
! Отговори
Не е майтап преди 7 години
БВП на глава от населението77. Ботсвана - 7,020 $78. България - 7,006 $79. Доминика - 6,780 $
77
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Руснак пътува в Брюксел и във влака го разпитват:- Руснак ли сте?- Да.- От Москва?- Не, от Сибир.- А какво работите?- В машиностроителен завод, тежки верижни машини..- Интересно, не сме виждали машини произведени в Сибир да движат в Брюксел.- Опазил ви бог, не ви и трябва!
76
3
 
6
 
! Отговори
Психодиспансер преди 7 години
До Докaзaн фaкт е ,че си *** със сърп и чук вместо глава
75
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"България не е, и никога няма да бъде за продан", пък написа Даниел Митов в профила си във Facebook и допълни "Тя отдавна е спазарена и не смятаме да разваляме сделката, колкото и неизгодна да е."
74
3
 
13
 
! Отговори
Началник ОТК преди 7 години
На руснак му откраднали колата, оплаква се в милицията:- Какво виждаш зад мене, - пита милиционерът.- Портрет "Ленин сред работници".- И какво държи Ленин в ръката си?- Каскета си.- Тъй значи! Ленин сред работниците си стиска каскета да не му го свият, а ти си оставил колата на улица
73
7
 
9
 
! Отговори
юбералес преди 7 години
Разбира се че е шега. За да купиш нещо трябват пари.
72
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ГЕРП и Перфораторите фалираха и разпродадоха страната и НЕК и Петър е близо до истината.
71
5
 
6
 
! Отговори
Щирлиц преди 7 години
Най-омразният празник за СеДеСралите/пребоядисани ***/е 24 май.Техният "президент"поиска да сменим българската азбука с латиница.Няма да питам на кого служат въпросните посинели другари,то е ясно.
70
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
тя, българия отдавна е изкупена от силните. не виждам обаче проблем. и без това от доста време сме само територия, на която се тренират разни интереси.
69
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
мен руснаците не ме дразнят , дразнят ме тъпите *** русофили. Яд ме е че има такива малки заблудени душички...
68
4
 
6
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 7 години
Работата за рубли си е работа като работа ,унизителна и ниско платена.
67
5
 
8
 
! Отговори
ко преди 7 години
Русия щяла да направи нещо за България.Момче,ти ходел ли из Европа?Във всеки вертеп,всяка втора работничка е рускиня,която *** краставиците на източноевропейците,бежанците и местните за 20-30 евро.Руснаците пият водка и умират,не могат да *** и умират млади и ***.Ти,Русия,тази изостанала държава,щяла да помога на България.По добре Конго да ни помогне,сигурно стандарта на живот е по висок там.
66
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Повечето взели си жени от там са от едни по други българи. Затова мелезите така пламенно защитават и се отъждествяват с матушката и плюят и мразят България.
65
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Утре идва най-омразния за русофилите празник. Денят на независимостта......и от Русия.
64
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Най- добре е Русия нищо да не "прави" за България. Всички знаем значението и не искаме мечешки услуги.