Толстой се шегувал, не искал да обиди България

Изказването му било хумористично, твърди руският депутат
21 сеп 2016 15:30, Елка Василева
210
Толстой се шегувал, не искал да обиди България
Кадър: YouTube

Руският новоизбран депутат от управляващата партия "Единна Русия" Пьотър Толстой нарече изказването си за България хумористично и увери, че не е искал да обиди страната и нейните граждани.

Толстой поясни, че само е обърнал внимание върху факта, че руснаци активно изкупуват недвижими имоти на територията на България.

Още по темата

"Нищо лошо няма и не е имало в това и по никакъв начин не се целеше да обижда България или българите", подчерта той, цитиран от ТАСС.

"За мен е удивително, че до такава степен неадекватна е оценката на едно абсолютно хумористично изказване", добави руският депутат.

Руската агенция припомня, че български политици осъдиха думите на Толстой, произнесени от него пред БНТ в репортаж след парламентарните избори в Русия.

В отговор на реплика на репортера, пожелал "да води доброжелателна политика по отношение на България", Толстой каза: "Разбира се. Ние просто ще я купим. Половината крайбрежие вече сме купили".

Премиерът Бойко Борисов заяви на заседание на правителството, че Толстой достатъчно го е разсърдил с глупостите, които каза. "Ние сме си България от хиляда и триста и колко години и сме си удържали да сме си България, и сме удържали никой да не ни купи", каза вчера той.

"България не е, и никога няма да бъде за продан", пък написа министърът на външните работи Даниел Митов в профила си във Facebook. "Мнението, изразено от новоизбрания руски депутат Толстой, е арогантно, категорично погрешно и по никакъв начин не допринася за развитието на двустранните отношения", написа още министърът.

Заместник-председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цвета Караянчева поиска днес от парламентарната трибуна публично извинение от Толстой. "Това арогантно поведение е недопустимо", каза депутатката. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


210
Още по темата: РусияПьотър Толстой
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
103
3
 
5
 
! Отговори
до 135 преди 7 години
Напълно си прав България и изборите в нея се контролират от СащЗа това когато се вдигнем против Управлението на Герб и РБТрябва и да се вдигнем пред Американското посолство
102
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
V BALGARIA IZBORITE SE FALSHIFIZIRAT OT AMERIKANSKOTO POSOLSTVO V SOFIA NIAMA MEJDUNARODNI NABLUDATELI IZVAN OBSEGA NA USA AKVO DA GOVORIM POVECHE A I MEDIITE NI SASHO SE KONTROLIRAT OT TAM
101
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
I kakvo ot tova gusen negonen baga mnoho schum se digna a sa niskite pendii i saplati tischina nama schum vs e ok
100
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бандата от Платени Наемни Бежанци и Деца на Емигранти наречена АМЕРИКАНСКА АРМИЯ Да си заминава натам откъдето е ДошлаНа България окупаторски войски не са и НужниДори и в съюзът ни с Русия преди 89г не сме имали Руски контингенти в БългарияВинаги сме били лоялен членЯвно че За задокеанските ни мучащи приятели Не сме тъкиваПозор
99
0
 
8
 
! Отговори
Виготура преди 7 години
БЪЛГАРИЯ Е ПЪЛНА С ПРОДАЖНИЦИ И РОБИ, КОИТО СЕ ЧУДЯТ НА КОЙ ГОСПОДАР ДА СЛУЖАТ ЗА ЖЪЛТИ СТОТИНКИ И ЗА ДА БЪДАТ РЕДОВНО ПЛЮЩЯНИ С КАМШИКА. АЗ НЕ ИСКАМ ДА СЛУЖА НИТО НА РУСИЯ, НИТО НА САЩ, НИТО НА БРЮКСЕЛ, НИТО НА АНКАРА!!! АЗ ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ТАКАВА, КАКВАТО И ЛЕВСКИ Я Е ИСКАЛ - СВОБОДНА, ДОСТОЙНА, БОГАТА И НЕПОДЧИНЯВАЩА СЕ НА НИКОГО!!!
98
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Видяхте ли рибоци,как ви управляват чрез медиите?!По реакциите ви ,личи,че не само нищо не сте видели,но се държите точно,като стадо овце!А през това време,НЕЩО СТАВА В ОфФЧОЛАНДИЯ,но вие няма да го разбете!Например в момента по "медиите" ви показват "социологически" проучвания,съгласно,които....ИЗНЕНАДА...БОЙКО И ГРОБ СА С НАЙ-ВИСОК РЕЙТИНГ!!Сега си поблейте пак и бегом да гласувате за...кого(?),РАЗБИРА СЕ,ЗА БОЙКО И ГЕРБ!А "БЕЖАНЦИТЕ",ПРИИЖДАТ ЛИ ПРИИЖДАТ!!!А СТАДОТО,БЛЕЕ ЛИ БЛЕЕ!!!
97
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Няма никога да проумеят Защо България и Русия ще са винаги заедно и в Приятелски отношенияВъпреки олювите дето плюят по тяхНа селскостопански труженик е трудно да се обясни па било то и АМЕРИКАНСКИ КРАВАР
96
4
 
5
 
! Отговори
ПРЕДАТЕЛСТВО! преди 7 години
Не ме боли, че Русия ни купила. Но защо ни продадоха хамериканците без да ни питат?
95
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Майтапчия е Толстой, пие си водката с червен хайвер и се бъзика с баламите. Дори прощава - виж, Путин не прощава.
94
3
 
6
 
! Отговори
смешници преди 7 години
*** деградирали алкохолици това са измислените славяни нарекли се руснаци пак измислени
93
1
 
8
 
! Отговори
BUSINESS преди 7 години
Лавров и той се пошегува , като каза че те са ни били освободили , ама Санстефанския мирен Договор е покупко-продажба между Русия и Османска империя на цял Народ а не освобождение
92
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Русофил, германофил, нег.ро.фил може да бъде всеки българин. Ако обича България - той е патриот. Българофил може да бъде чужденец. Например Сталин, спрял бомбардировките над София и другите големи градове, на запазил границите на България 1945 г., изгонил деградиралите германски князе. Малцина знаят, че 1932 той забранява латиницата в СССР и други приятелски страни и въвежда славянската азбука - тогава над 60 милиона учат нашето "А, Б". Продължава делото на Кирил и Методий. Затова е българофил
91
7
 
2
 
! Отговори
Тодор Бурмов преди 7 години
Кои са русите и кои са българете? И едните и другите славене православни. Първите са народ велик и съставляват велико царство с най-добра будущност; а вторите бедни и презрени раи в Турската империя, обречени, без помощта на другите си братя, да работят като волове и занапред, като са работили досега, за натлъстяването на турските дебели вратове. Зле ли щяше да е за тези измъчени и унижени раи да станат изведнаж граждане на великата славенска империя?
90
3
 
3
 
! Отговори
t-rex преди 7 години
Още ли ще се занимавате с тоя парясник. Все едно Белия дом да се занимават с изцепките на Волен Сидеров.
89
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абре,тъпо Стадо!Медиите те вземат за мезе и те въртят на шиш,гледайки,как реагираш очаквано за тях!Да,същите тези медии,които вдигнаха вой до бога за тъпите изчепки на някакъв руски депутат,А ВЪОБЩЕ НЕ РЕАГИРАХА,КОГАТО ОТ АМЕРИКАНСКОТО ПОСОЛСТВО И ПРИИЖДАЩИ АМЕРИКАНСКИ СЕНАТОРИ ВИ ЗАТРИВАХА С ЛЕКА РЪКА,ПЕЧЕЛИВШИ ПРОЕКТИ,КАТО "БУРГАС-АЛЕСАНДРУПОЛИС,ЮЖЕН ПОТОК,АЕЦ БЕЛЕНЕ И РЕД ДРУГИ!!!И вие тогава не реагирахте или реагирахте по ***,според предвиждането на "медиите"!СТАДО!!!
88
0
 
6
 
! Отговори
До SpaceX преди 7 години
115 Този показател е крайно неточен. Така е, но се използва. Например най-важното - здравето не може да се оцени, както и образованието. Например Мерилин Монро е супер богата, известна, а се самоубива на 32 години. Същото е с Майкъл Джексън - но те са идоли за голяма част от баламите, основно младите от Източна Европа. Друго е страшно - моралната деградация, да изоставиш болното си дете например или да удушиш с г.за любимия/Анита Шмайзер, типична извадка за "елита" днес/.Четете и мислете!
87
5
 
6
 
! Отговори
до 113 преди 7 години
ЖАЛКИ И СМЕШНИ, ПЛАМЕННИ и СТРАСТНИ в любовта си към САЩ и всичко ЕВРО.ГЕЙ.СКО е точното названиеНа ЦИРКА КОЙТО разиграха РУСОФОБИТЕ В ПЛЕНАРНА ЗАЛАхахахаааааааа
86
0
 
0
 
! Отговори
До SpaceX преди 7 години
Има два вида БВП, номинален и реален. И при двата вида, най-общо казано, се използва формулата{\displaystyle GDP=\sum _{i=1}^{n}P_{i}Q_{i},} {\displaystyle GDP=\sum _{i=1}^{n}P_{i}Q_{i},}Р се променя всяка година заедно с инфлацията, докато за реалната стойност се избира фиксиран вектор {\displaystyle P} {\displaystyle P}, например цените от 2004 г.Реалният БВП е много по-висок от номиналния, отчита се инфлацията.
85
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Амчи шегува се човекът, кой иска да купи щайга "гнили ябълки"/така ни нарече франсето Кабан.
84
8
 
4
 
! Отговори
танев преди 7 години
Правилното решение е следното :: За срок от три години да не се издават визи на руснаци, докато *** ритне камбаната !!!!А всички апартаменти по Черноморието да се национализират в полза на България - и без това ушанките ги купуваха с крадени пари !!!! НЯКОЙ ДА Е ПРОТИВ ???