ЕК мълчи за хипотезата "Кристалина кандидат за ООН"

Без коментар за евентуална нейна кандидатура
23 сеп 2016 14:37, Александър Попов
60
ЕК мълчи за хипотезата "Кристалина кандидат за ООН"
Снимка: Reuters

Говорител на Европейската комисия отказа днес да отговори на пресконференция на въпроси, свързани с хипотезата зам.-председателят на ЕК Кристалина Георгиева да започне кампания за ООН.

Не ми е известно някой от еврокомисарите да е в кампания, заяви говорителят Александер Винтерщайн. Процесът за избор на нов генерален секретар на ООН е в ход. Зам.-председателят Кристалина Георгиева следи публикациите в пресата като всички нас. Нямаме коментар, добави той.

Още по темата

Снощи световните агенции съобщиха от Ню Йорк, че Георгиева е намекнала открито за възможност да се включи в надпреварата за ООН скоро.

За мен е чест да видя, че толкова много хора ме окуражават да стана кандидат, казала Георгиева на конференция, организирана от Международния институт за мир, според съобщение на АФП. Журналистите в Брюксел днес се интересуваха дали ЕК е готова с план, ако Георгиева влезе в надпреварата за ООН, доколкото в комисията тя отговаря за бюджета и в момента в нейния ресор предстои много работа.

Генералният директор на ЮНЕСКО Ирина Бокова е кандидат за поста на Бан Ки-мун, чийто мандат изтича в края на тази година. АФП отбелязва, че Бокова е подкрепяна от Русия, а Георгиева - от германския канцлер Ангела Меркел.

В кореспонденцията си от Ню Йорк Франс прес припомни, че при досегашните гласувания в Съвета за сигурност бившият португалски премиер Антонио Гутериш се е представял много по-добре от деветимата кандидати, останали в надпреварата, а на последното от таези гласувания Бокова е била пета.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тая изобщо не трябваше да позволи да се спряга името й. Ако е човек с главно ч. А правителството се изложи до немай къде. И продължава. Е напук на простотията Ирина ще е.
9
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Stalinka v mundir i lampazi ke izpotepa site genarali ta 4ek do starsini ako vse oste sa kandidati za nesto po-teka.da zdrastvueiet tovariska Strasiliska
8
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
преяла бълхата с кръв и излезнала на челото...
7
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Цялият шум около евентуалната кандидатура на Георгиева подкопава възможността Ирина Бокова да заеме поста. Така България може да се раздели с един исторически шанс да получи огромно влияние в международната политика. Шанс, който сигурно няма да имаме столетия, защото това е уникално съчетание на обстоятелства, при които се желае кандидат от Източна Европа, жена и ние имаме качествен кандидат с опит в международната политика и висока длъжност в ООН. Типично по Български ще го провалим самите ние.
6
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хубава снимка ;)
5
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
нвка мълчат, че голям страм ще падне
4
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"ЕК мълчи за хипотезата "Кристалина кандидат за ООН"---Ами, ЕК-то като мълчи, вие, днесбегето защо разлайвате кучетата? Защо ни натрапвате Сталинка всеки ден? Толкова писаници на вятъра! То е ясно: НЕ Я ИСКАТ!
3
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Kakav resil sa bg pak parvo bokuva posle taja ns snimkata kristilinka i dvete komuniski po vremeto na drugarja jivkov ednata pive4e prili4a na maj dr na ivahnala rosa bg mantalitet e tova as ili tja a te i dvete sa ednakvi napravo ne6ka robeva predlojete a i barekov vi e pod raka resila si e resil
2
0
 
25
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 7 години
Вица за Кума Лиса и...гроздето е ясен на всички.След като не можала да го...стигне,казала че е...кисело и си подвила...опашката.
1
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Цялото Герп е едно проклятие за България! Толкова тежък живот никога не е било! Все едно тъмната сянка на злото е над държавата!