Русия да свали US самолет над Сирия? Не е изключено!

Това може да се случи, ако се наложи зона, забранена за полети
26 окт 2016 08:38,
138
Русия да свали US самолет над Сирия? Не е изключено!
Снимка: Reuters, архив

Не е изключено Русия да свали американски самолет, ако над Сирия бъде наложена зона, забранена за полети. Това заяви директорът на Националното разузнаване на САЩ Джеймс Клапър, цитиран от Асошиейтед прес.

"Не бих изключил да свалят американски самолет, ако сметнат, че заплашва силите им на земята", каза Клапър в интервю за телевизия CBS.

Той добави, че Русия е разположила много модерна и ефективна система за противовъздушна отбрана в Сирия. Според него тя не би я разположила, ако няма да я използвала.

Правителството на Обама се въздържа от създаване на зона, забранена за полети и на зона за сигурност за мирното население донякъде заради трудността в охраната и налагането й, както и заради възможността за пряка военна конфронтация между САЩ и Русия.

Кандидатът за президент на демократите Хилари Клинтън призова в някои райони на Сирия да бъде обособена зона, забранена за полети. Кандидатът за вицепрезидент от републиканците Майк Пенс също призова за такава мярка, но републиканският кандидат за Белия дом Доналд Тръмп все още не е заел твърда позиция по въпроса, отбелязва Асошиейтед прес.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


138
Още по темата: САЩРусияСирия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
96
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сирийските роме ще има да си берат жилезу и халумин от свалените краварски самолетчета..... Алах акбар, берекет голем и урожай.
95
5
 
9
 
! Отговори
Хм преди 7 години
До Анонимендо 102 Гаранция че Вашингтон няма да бъде бомбардиран(с изкл. на Пентагона)!Къде ще закачат знамето руснаците,ако Капитолия бъде разрушен?А те са луди на тая тема.
94
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бой по сороссоидните криви глави!
93
0
 
4
 
! Отговори
до 94 преди 7 години
Объркал си рейса.....
92
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Айдеее, местните ушaнки си оплюха мониторите :)Я фърлете и 2-3 ядрени бомби по Ню Йорк да се успокоите!
91
1
 
22
 
! Отговори
638 атентата преди 7 години
Най-яко финансираното разузнаване и най-смешното в света - Цру, проспа връщането на Крим в Русия, проспа обновяването на руската база в Латакия, проспа началото на бомбардировките срещу ИД, проспа създаването на руските крилати ракети, проспа ракетната атаката от Каспийско море, допусна 638 неуспешни атентата срещу Фидел Кастро.
90
2
 
18
 
! Отговори
Факт преди 7 години
До АнонименРуският самолетоносач е направен със същата цел като руската совалка-да покажат че могат.Практическа стойност няма,най-малкото защото Русия не ходи да "демократизира" държави по целия свят.Тоя кораб въобще не се вписва във военната доктрина на Русия и сега ще бъде употребен като мюре за американците.Потапянето му би било чудесен повод за изпреварващ ядрен удар и добро оправдание.Иначе участието му ще е доста символично-я направят 10 полета от него,я не.Виж "П.Велики" си е заплаха!
89
0
 
3
 
! Отговори
Су 34 преди 7 години
Халк Шир 20 см, ти си моят фаворит с тая халка разширена до 20 см след системно разширяване от татко!
88
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ха-ха-хаЧели сме достатъчно. Та коя руска МБР може да достигне САЩ, че не разбрах??? Ххахахахахах1
87
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 84България мрази САЩ.в Ленинград така ли ви казаха да мислите?
86
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
реалист - общо взето сериозните руски експерти винаги се изказват много умерено , докато руската пропаганда си е друго нещо . Американските пък още от студената война силно преувеличават всяка ситуация с цел осигуряване на финансиране . Да си припомним докладите на ЦРУ породили бездънни програми като "звездни войни" , космическият бомбардировач "Шатъл" , а и Иракските ядрени и химически оръжия
85
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Русофилите обичат единствено Русия и Путин. Мразят България и останалия свят.
84
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Истината е че българите спасиха неблагодарните евреи. Втори път подобна грешка няма да допуснем.
83
7
 
7
 
! Отговори
До Сух 34 преди 7 години
Сухичък, ти покоряваш нови и нови върхове на простотията! С руснаците сме имали един език! Я поговори на руски на някой българин, който не е го е учил и да видим дали ще те разбере!!!Украинския дори е по-близо до полския, отколкото до руския!И с гърци и сърби имаме една религия, но дали това е повод взаимно да се харесваме?Сух, ти си моят фаворит: най-невеж путинофил с промит мозък! И с нелетящо самолетче!
82
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До реалист...външен министър.. радиоактивна пепел...Дори не знаеш кой е казал тая простотия. Беше Рогозин, но това едва ли ти говори нещо. И ако смяташ , че този клоун говори истината трябва да си смениш ника на "фантазьор" или "мечтател".
81
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Споко бе, рашките няма да могат свалят американски самолети.Кузя, ако стигне до Сирия така ще опуши махалата, че космически лъч няма да може да премине през небето, камо ли ракета :)
80
3
 
5
 
! Отговори
до 76 преди 7 години
Целия свят мрази краварите, щото е..ат всички и си живеят добре! Специално, Бай *** ги мрази, щото е завистлив! Никога няма да си помисли, че *** ако бяхме толкова силни като тях до сега щяхме да сме затрили света 3 пъти! По същата причина мрази и евреите, щото не може да се примирят, че държава с население 8 милиона върти света на малкия си пръст! Това е истината
79
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Руския самолетоносач е пълен смях , но наземно базираните им ПВО системи определено са най-добрите в света . Американците са крайно нерешителни , заради политическата им система всеки ход се разглежда първо като вътрешно-политическа реакция и след това като стратегическа стойност . Путин и Ердоган са на съвсем друго ниво , каквито и да ги вършат винаги могат да мобилизират подкрепа , докато загубен самолет за САЩ би бил пълно фиаско
78
2
 
4
 
! Отговори
Майтапчия преди 7 години
А,руснаци няма да свалят американски самолети-"сирийци" ще ги бутат!(хи-хи).Ама да му мисли последният президент*....*Черния
77
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
България мрази САЩ. Останалият свят също!