Москва обвинява: Украйна е отвлякла двама руски военни

Двамата били отведени в украинската Николаевска област
Обновена: 21 ное 2016 22:43 | 21 ное 2016 22:43,
47
Москва обвинява: Украйна е отвлякла двама руски военни
Снимка: Архив, Reuters

Русия обвини Украйна, че е отвлякла двама руски военни в Крим, предаде ТАСС, цитирана от БТА.

Руското министерство на отбраната каза в публикувано днес изявление, че Службата за сигурност на Украйна е похитила младши офицер Максим Одинцов и младши сержант Александър Баранов вчера. Двамата били отведени в украинската Николаевска област.

Според руското министерство на отбраната украинските спецслужби се опитват да изфабрикуват доказателства за извършени от Одинцов и Баранов престъпления срещу Украйна. То не изключи възможността да бъде оказан психологически и физически натиск върху двамата руски военнослужещи.

Руското министерство на отбраната определи случая като поредна груба провокация от страна на украинските спецслужби и поиска Одинцов и Баранов да бъдат върнати незабавно в Русия.

Руските обвинения бяха отправени в деня, в който Украйна отбеляза третата годишнина от началото на прозападните протести в Киев, които доведоха до свалянето от власт на проруския украински президент Виктор Янукович.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
минус два ***
28
5
 
6
 
! Отговори
Не вярвайте на Русия преди 7 години
По всичко личи, че това е изпреварваща дезинформация.По похвата силно прилича на кампанията със сваления пътнически самолет.Миризлива работа
27
9
 
6
 
! Отговори
св.св.Маркс и Енгелс преди 7 години
...възможно е да им бъде оказан психологически и физически натиск... Един вид рашаните се застраховат предварително за случай че поредните зелени човечета се разприказват защо са изпратени в Украйна...
26
14
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нека руските сви.ни върнат всичките държани и обвинени противозаконно украинци, нека ПуткЯн върне 20-те хиляди загинали украинци и руснаци на близките им живи, докато това бясно и злобно Жуже не го унищожат, света го чакат много беди.
25
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Двамата задържани "красавци" са били арестувани на украинска територия - Херсонска област!И двамата са служили преди това в украинската армия в Крим и с цялата си глупост сами се натресоха в ръцете на укропитеците!Явно доста пъти са ходили в 404 при близки или роднини и някой "съсед" ги е изпял.А, СБУ-то просто ги е аристувало!
24
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ами те щом са били в Крим значи са били в Украйна. Задържали са ги защото са им изтекли визите.
23
19
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До socialenПравославния талибан Путин е в основата на братоубийствена война.
22
11
 
10
 
! Отговори
Берлин преди 7 години
Хаха... мене ли ме търсят в Крим? Нали нямаше руска войска в Украйна?! Сега ше ги ашладисват на смени, под развятия флаг на Донецката република. :)))
21
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До *** OFРусофилите са още по- зле.
20
10
 
19
 
! Отговори
socialen преди 7 години
Докато фашистите от неолибералната хунта в Киев управляват, Украйна няма да види бял ден. При тях тя загуби Крим и Източна Украйна.
19
0
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
Абе украинците викат, че тия двамката навремето са служили в украинските ВС в Крим, ама после се изметнали и преминали в руската армия. Нещо не е ясно за какво става въпрос, пък и как така били отвлечени в Крим? То там границата предполагам не е разграден двор като нашата...
18
20
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Отново руски лъжи и дезинформации. Няма нормален човек, който да им вярва.
17
29
 
11
 
! Отговори
Е мека преди 7 години
А чий го дирят руските военни в Крим - изконна украинска земя?
16
11
 
15
 
! Отговори
до 23 преди 7 години
Казахстан с преобладаващо руско население???ти добре ли си пич...защо всички русофили смятат, че земи окупирани от руската империя през 18 и 19 век са законно техни и населението там е руско...руското население в казахстан е около 15%, ако погледнем историята ще видим, че казахстан е завладяна от руснаците 1860г след много кланета...по твоята логика...и България трябва да се счита за част от Турция примерно...и тука имаме 10-12% турско население и сме били доста дълго част от турската империя...
15
17
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Незаконно са влезли на украинска територия. руските военни ще бъдат съдени за военни престъпления.
14
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хрушчов не беше ли диктатор, как запада е съгласен с негови разпореждания/Крим в Украйна/Представям си Андропов или Горбачов/руснаци/да бяха прехвърлили няколко области от съседни републики Казахстан,Украйна и Беларус въпреки че имат основание/преобладаващо руско население/ Мисля че ме трудно да отгатнем какво щяха да говорят сега САЩ и съюзници
13
29
 
11
 
! Отговори
Русофоб преди 7 години
Че Крим си е украинска територия, какво търсят руски военни на чужда територия!?Браво на украинците, че са заловили двама терориста.
12
19
 
10
 
! Отговори
браво преди 7 години
добрата новина на деня
11
3
 
12
 
! Отговори
полк. Гаголо преди 7 години
Русия инвестира много в своите военни, и ще иска да си ги върне.
10
7
 
18
 
! Отговори
Джона преди 7 години
До сите тролчета, руските военни са си у дома в Крим, и по леко с бесенето и убиването да не ви застигне вас това