Сделка: Евросъюзът ще връща мигранти на... Мали

Това е първата подобна сделка с африканска страна
12 дек 2016 13:44,
10
Сделка: Евросъюзът ще връща мигранти на... Мали
Снимка: архив Reuters

Европейският съюз подписа споразумение с Мали за ускорено връщане на кандидати за убежище, чиято молба е било отхвърлена, предадоха Асошиейтед прес и БТА.

Това е първата подобна сделка с африканска страна. Целта е бежанците да бъдат убедени, че е по-добре да бъдат по-близо до дома.

Холандският външен министър Берт Кундерс, подписал споразумението от името на ЕС, отбеляза, че "само чрез подобно сътрудничество е възможно да се реши из основи проблема с миграцията".

Европейски представители изтъкнаха, че споразумението е неразделна част от усилията на ЕС за справяне с най-голямата бежанска криза след Втората световна война.

Договореностите предвиждат подобряване на възможностите за трудова заетост в Мали и сътрудничество с властите за справяне с мрежите за трафик на хора.

Критици заявиха, че подобни планове са опит от страна на ЕС да изнесе извън границите си проблема с мигрантите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още по темата: МалиЕСубежищемигранти
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
и защо няма нито една майка с дете? или на тях си им е добре у дома?
6
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Скоро ще започнат да ни връщат афгантистанци от Германия, защото са регистрирани при нас най-напред.на първо време 3000.
5
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ОЩЕ НЕ СА ВЪРНАЛИ И ОНЕЗИ 16 АФГАНИСТАНЦИ, ДЕТО УЖ ЩЯХА ДА ГИ ВРЪЩАТ.
4
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А кога ще сключат договор с Путин за връщане на сирийците в Москва?
3
2
 
20
 
! Отговори
Продължение на 3 преди 7 години
Тези не-християни от не-европейски етноси не желаят да учат, нито пък им се работи. Искат да живеят в ЕС на социални помощи и не крият, че са дошли тук с мисия да наложат своята религия и своите културни традиции. Една от тези традиции е да имат по няколко жени, всяка от които да роди колкото е възможно повече деца. Днешните закони на ЕС са им много изгодни. Имаш една законна съпруга и колкото щеш "приятелки", които, бидейки самотни майки, получават всевъзможни помощи на гърба на данъкоплатците.
2
1
 
13
 
! Отговори
Нали прочетохте? преди 7 години
Днес друг сайт помести обширен материал с мнение на задокеански експерт - Европа е заплашена от НЕОБРАТИМА промяна на ЕТНОКОНФЕСИОНАЛНИЯ си състав, което пък ще стане причина първо за срив на СОЦИАЛНАТА СИСТЕМА, а след това - и ИКОНОМИЧЕСКИ СРИВ.Пояснение - "конфесионална принадлежност" е синоним на "религиозна принадлежност".Направете си изводите. Днес сме свидетели на насила натрапен ни опит за промяна на етнорелигиозния състав на Европа. Тук идват хора от други етноси, не са и християни.
1
0
 
29
 
! Отговори
Мани бегай преди 7 години
Те ще ги връщат, от там ще тръгват нови и така до безкрай, или докато не се вдигне оня с мустачките от гроба и не почне една козметична промишленост, та ще мирише целогодишно на Ариел по улиците.