Българинът от метрото – освободен! Германците: Експулсиране!

Нападателят на германката избягал в чужбина, до дни ще го арестуват
Обновена: 14 дек 2016 07:01 | 14 дек 2016 07:00,
338
Българинът от метрото – освободен! Германците: Експулсиране!
Българинът е ограден с кръгче. Снимка: "Билд"

Арестуваният българин, участвал в атаката срещу млада жена в берлинското метро, възмутила цяла Германия, е освободен от ареста.

И четиримата млади мъже, участвали в хулиганския акт, са от Източна Европа, пише в. "Билд". За българина е ясно, че е без адресна регистрация в Берлин. Полицията отказва да потвърди засега всяка друга информация за него освен ареста му.

Той бил арестуван във вторник след сигнал на гражданин, разпознал го на видеозаписа от нападението.

Още по темата

На 27 октомври една 26-годишна германка е ритната изневиделица в гръб по стъпалата на берлинското метро. Момичето прелита с главата надолу осем стъпала и си чупи ръка при падането.

Нападателят й дръпва безучастно от цигарата си и продължава по пътя си. Същото правят и придружителите му, един от тях взима и забравена бутилка бира от стълбището. Именно той е арестуваният българин.

Според "Билд" самият нападател вече бил в чужбина.

"Въпрос на дни е да го арестуваме", заявиха обаче от берлинската прокуратура, без да уточняват повече подробности. Българинът е освободен от ареста след многочасов разпит. Засега не може да се повдигне обвинение срещу него, тъй като няма доказателство за престъпно намерение, съобщиха от прокуратурата. Разследва се обаче възможността да бъде съден за престъпно бездействие.

Не се съобщава засега и дали останалите трима от групата, атакувала момичето, също са българи.

Първоначално имаше слухове, че блъснатата жена е сирийка и затова е атакувана, но полицията отрече това. Впоследствие медиите в Германия разтръбиха, че тя е германка, а нападателите й са бежанци, но и тази версия бе отхвърлена.

Междувременно социалните мрежи в Германия пламнаха от възмущение и се появиха снимки на българина с надпис отгоре: "Експулсиране!"

Частни лица пък са обявили парична награда за онзи, който посочи името и адреса на нападателя на младата жена. Сумата до вторник вечерта достигна 10 000 евро.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


338
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
119
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Без Адресна регистрация не може да получава Социални пари сигурно жена му е само регистрирана а той нелегален в Германия
118
1
 
12
 
! Отговори
До 145 преди 7 години
Правиш много разумна забележка.След като западните вестници пишат "германец от турски произход" или "гражданин на Великобритания от пакистански произход", тогава защо ние се правим на по-големи светци от папата?Не може ли да се пише например "ром от влашки /гръцки, югославски произход/ с българско гражданство"? Та да се знае какъв е и от къде е дошъл в България баща му!Ако нашите медии започнат да пишат така, това ще се отрази и в новините зад граница, когато става въпрос за такива "българи"!
117
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На видеото се вижда типичната първосигнална реакция на атакист виждаш в гръб сама жена с тъмна коса.
116
11
 
9
 
! Отговори
Булгар преди 7 години
Много ясно, че е българин. То и за оня в Гърция, където сготви детето си викхате същото, а после се оказа, че е чист българин. Същото е и с тези *** горе. Престъпно долно племе сме и това си е. Затова навсякъде по света като чуят за българин и веднага се хващат за главите и никъде не ни искат. Мъжете са престъпници, жените ни ***. Тъжно но факт!
115
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Византия е виновна , ако е нямало Византия сега един рома няма да има в цяла Европа
114
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хаха някой обаче не му се харесаха думите българизиран и турцизиран ром , ами такава ни е Държавата тоест СГЛОБЕНА от такива индивиди
113
3
 
13
 
! Отговори
До Гари преди 7 години
Не ние сме им дали гражданство.Това е инициатива на бай Т.Ж., но дали идеята за нея се е родила под неговия каскет или му е внушена от някого, това аз не го знам.Но като гледам какво се случва в Европа днес, започвам да се питам дали това "обогатяване" на българската нация с внесени от чужбина чергари преди около 50 години, не е било някакъв експеримент, за да се види какво ще причинят новодошлите на онези, които са ги приели?Изглежда, че такава съдба е замислена за Европа като цяло.
112
2
 
15
 
! Отговори
Бау преди 7 години
Почна сериозно да ми писва разни *** да ни излагат по света. Не го знам ром ли е българин ли е, но явно е пълен ***. Нормалните българи като отидат навън и ги гледат като нищожествa. Как да се наричам с гордост българин ?
111
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Без Адресна регистрация значе отишъл да краде и прави зулуми
110
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Щом не са писали е ясно. Досега каквото и да стане в Германия винаги са казвали примерно немски гражданин от сирийски , ирански или какъвто е там произход. Щом казват само българин е повече от ясно. Българин от български произход е тафталогия. Не знам какво сте скокнали да защитавате тази ***. Приемете фактите каквито са.Такива има от всички. Съд и да си получава заслуженото.
109
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
миличките ромчета на бате Цветелин Кънчев на партия Евророма
108
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За немската полиция той е българин. Това, че имало нюанси, никого не го интересува. Дреме му на водомера на Вернер, че някой си бил турцизиран, па русофилизиран, па не знам си кой си. Българин, да си ходи в България и това е.
107
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Съдейки по коментарите-никакво съмнение, че си е българин!!!
106
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Немската Полиция да уточни дали е българизиран или турцизиран ром , за нас е важно да се знае понеже такива са ни Етносите
105
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Български гражданин от ромски произход , но кой точно те са 4 вида ромски Общества в България:-Миллет-Рудари-Калдараши / Бакърджии-Йерлии
104
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Гари, това питам от сутринта, но дотук получавам само динковщина
103
3
 
24
 
! Отговори
Гари преди 7 години
А защо бе българи *** сте дали гражданство на индийците?После ревете.В някои европейски държави тях ги водят чергари,с временен статут и нямат гражданство,не могат да гласуват и т.н.Временно пребиваващи.Това от вас се крие,но се заинтересувайте.Референдум-отнема им се гражданството,а после им се дават някакви пари за да започнат нов живот в тяхната родина Индия или другаде.Това е изхода.И не забравяйте че колкото и пари да дадеме няма да са повече отколкото открадват наште управляващи за година
102
4
 
12
 
! Отговори
Константин преди 7 години
То си зависи от човека, простотията няма раса, религия или етнос. Но и няма за какво да го съдят, той погледнато реално нищо не е и прави на момичето, само е безразличен, което пак е гадно, ама няма за какво да го съдят! Трябва да разберем истинската история за да говорим, сега само си чешем езиците! А този, който рита момичето, трябва да го осъдят с цялата строгост на закона, както и тези опипвачите и изнасилвачите. И днес бг са големи *** и да напишат свястна статия!
101
5
 
6
 
! Отговори
и преди 7 години
Този е от ДЪ ПА СЕ, БСП
100
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нашите така наречени Аспарухови роми-ковачи(сиви гълаби) безстрашни , вероятно от бате си Аспарух така обучени , що се отнася до Адресната регистария в Общината в Берлин вероятно 10 роми живеят в един Wohnung