Москва за убийството на посланика: Тероризмът няма да мине!

Убиецът е бивш полицай от спецчастите
Обновена: 19 дек 2016 21:24 | 19 дек 2016 21:00, Елка Василева
187

Снимка: БТА

Русия определя убийството на посланика в Турция Андрей Карлов като терористичен акт и ще отнесе въпроса до Съвета за сигурност на ООН. Това заяви Мария Захарова, говорителят на външнополитическото ведомство в Москва, предаде TACC.

Тероризмът няма да мине. Ние ще се борим решително срещу него“, заяви Захарова.

Турските власти са уверили Москва, че виновните за убийството на руския посланик в Анкара ще бъдат наказани, каза още Захарова.

Мъжът, който простреля фатално руския посланик в Анкара Андрей Карлов, е турски полицай, предава АФП.

„Нападателят е полицай“, разкри кметът на турската столица Мелих Гьокчек в профила си в Twitter.

Вестник „Йени шафак“  публикува инициали на мъжа – М.М.А. Според изданието той е работил към турските специални подразделения за справяне с масови безредици.

Полицаят, убил руския посланик в Турция Андрей Карлов, е бил уволнен от служба преди няколко месеца във връзка с разследването на юлския опит за държавен преврат в страната, предава TACC.

Позовавайки се на свидетели, телевизия NTV съобщи, че убиецът е произвел няколко контролни изстрела, след като посланик Андрей Карлов вече е бил паднал.

След първите изстрели нападателят поискал събралите си на изложбата да се разотидат.

След това се приближил до лежащия на пода посланик и няколко пъти стрелял в него.

Според очевидци терористът влязъл в помещението, в което се откривала изложбата, облечен с черен костюм и вратовръзка и бил взет за охрана на посланика. В резултат на полицейската операция нападателят е бил ликвидиран.

Охраната на руската дипломатически мисия в Анкара е засилена.

Държавният департамент на Съединените американски щати осъди нападението в Анкара срещу руския дипломатически представител в Турция Андрей Карлов.

„Осъждаме този акт на насилие, независимо откъде идва. Нашите мисли и молитви са с него и семейството му", заяви говорителят на американското външнополитическо ведомство Джон Кърби.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


187
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
121
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе те и болшевиките в Испания 1936 дрънкаха Няма да мине ама зе 4е Мина
120
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Забравил си българският..елементарни граматични грешки правиш постоянно...а може би никога не си научил този език? СпогУдим?Разбираемо е за потурчен индивид като теб!
119
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименАми и при мен стана късно.В това сме иднодушни,и ти не си никакъв за мен.Мисля че само с теб си пишем от доста време.Не мисля че аз съм прав,или Вие прав,или че целият форум е прости ***.Мисля че имаме различно мнение по въпроса и не мисля че ще успеем да се спогудим.
118
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аноне, ти никога не си се чувствал българин! Толкова за теб!С това се приключва темата!
117
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до 174За гърците мога да ти говоря много. Живял съм 2 години сред тяхГръка е много голям тарикат, но и също така състрадателен ако те види в беда. Може да ти се струва парадокс, но това е истината. А турчина е куче! гледа те на земята и няма да ти подаде ръка, ако знае че си руснак, българин... ето това е разликата между тия *** и елините!
116
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до 173 Ти не си никакъв за мен още в началото на разговора ни... още там като каза че турците ни превъзхождали. Никой си ти, и понеже си никой, а изказваш мнение в български форум по този надменен начин, какво би следвало да се случва с теб в пиков час в такъв сайт? наредиха ли те здраво форумците преди няколко часа? Сега заспаха, но усети отношението им към теб. И сега ти задавам елементарния въпрос: Значи ти си правия, а всички в този сайт са прости ***, които не ти рабират ценностната си
115
1
 
2
 
! Отговори
От Анон преди 7 години
До АнонименНе ми ги говори Гърците. То за това си е разпределено, западна Европа и Източна Европа.Има голяма разлика между двете!
114
0
 
1
 
! Отговори
От Анон преди 7 години
До до АнонВиждате ли какво казвах. Дори и да Ви кажа като какъв се определям,Вие вече имате едно оформено мнение за мен и не може да мръднете от това. Или "потурчен" или Българин обаче "предател". Ама нищо,аз съм свикнал да са ми казвали че съм предател само защото живея извън пределите на Бг границата.
113
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до 170 Аноне и аз се чувствам европеец, и за твое сведение и в ЕВРОПА ИМА ПАТРИОТИ, всички гърци са такива за пример! а вие видимо сте си евроатлантик с принадлежащите му ценности!
112
0
 
4
 
! Отговори
до Анон преди 7 години
до 168 То и Христо Бисеров и Йордан Цонев се чувстват българи...но какви са всъщност?
111
0
 
1
 
! Отговори
От Анон преди 7 години
До до Анон 133Ами първо само да кажа,че аз не Ви питам защото знам че най-вероятно ще кажете че сте Българин от тези най-страшните,тип Динко! Дори и да ви кажа като какъв се чуствам,какво значение има за вас??Но нали съм добър човек че ви кажа, чуствам се Европеец! А вие?:)
110
0
 
1
 
! Отговори
до Анон 133 преди 7 години
Какъв се чувствате, Аноне? Българин? Те и потурчените българи са с български произход за сведение.
109
0
 
2
 
! Отговори
От Анон преди 7 години
До АнонименНито съм потурчен нито се чуствам или мисля че съм предател. Както казах,мисля че имам по-разширена обща култура особено в геополитиката.
108
0
 
1
 
! Отговори
От Анон преди 7 години
До АнонименБлагодаря за Вашето разбирателство. Извинете,че сбърках й и И. Да мога,сега когато сте любезен :) Произходът ми е Български, както казах обаче от много време не живея в Бг.
107
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Толкова ли е трудно да кажеш с една дума произхода си, Аноне? Вече 5 минути го умуваш!
106
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до 164 Ок, спираме с обидите, но да си говорим истината- какъв сте вие, Анон по произход?Бихте ли били откровен към мен в този час?
105
0
 
2
 
! Отговори
От Анон преди 7 години
До АнонименТоест което казвах, за Вас или съм "потурчен" или "предател" -това е само двата вариянта които можете да измислите(или по-скоро искате да приемете) защо моето мнение не съвпада с Вашето.А отново само да попитам,или по-скоро да отбележа,вижте как аз не ви обиждам, а Вие мен да,отново поради какво? Ако обичате,ако искате да си говорим за по-интелигентни неща,хайде да имаме взаимно уважение до толкова поне че да не се обиждаме:)
104
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тъкмо стана интересно тук и мангото Анон си легна.
103
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аноне, не тели е срам да знаеш че си българин, но да се имаш за ***/ турчин?
102
1
 
3
 
! Отговори
филби преди 7 години
цру е забъркало кашата.