Путин отсече: Хората мрат като мухи, без акциз на водката!

Жертвите на препарата за вана станаха 72, 40 са в болница
23 дек 2016 09:00,
117
Путин отсече: Хората мрат като мухи, без акциз на водката!
Снимка: Reuters, архив

Владимир Путин поръча да се намали акцизът на алкохола и да се увеличи този на битовите препарати, съдържащи спирт, за да не се тровят руснаците с тях, а да пият качествени напитки, съобщи "Нюзру".

"Десетки хора мрат като мухи", каза руският президент по повод жертвите в Иркутск, отровили се, пиейки концентрат за вана "Бояришник", съдържащ метилов спирт.

Жертвите вече са 72, а над 40 души са в болница. Според някои версии наличието на метилов алкохол в препарата може да е саботаж.

Още по темата

Кремълският лидер нареди на правителството да затегне правилата за производство и търговия на битова химия, съдържаща спирт - средства за лична хигиена и парфюмерийно-козметични продукти с над 25% спирт. Той поиска въвеждане на строги наказания за производителите нарушители.

Въпреки че на етикетите обикновено е посочено, че препаратите не стават за пиене, много хора в страната се черпят с тях заради ниската им цена на фона на скъпите напитки.

Себестойността на водката не надхвърля 30-40 рубли за бутилка, но над половината от високата цена на дребно са данъци и акцизи.

Според експерти руснаците изпиват годишно козметични течности с алкохолно съдържание, равностойни на 170 до 250 млн. литра водка с 40% спирт, пише РБК. Смята се, че близо 25 млн. души в Русия нямат достатъчно средства, за да купуват легален алкохол, пише АФП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


117
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
2
 
19
 
! Отговори
европа преди 7 години
Тази примитивна,объркана,нещастна нация иска да участва в ръководенето на световните дела.
44
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не само е неизлечимо, но и техните политици с кеф го поощряват, за да ги държат под контрол.
43
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Митьодемек литара е 12 лева колкото в бг - а рашко няма пари за водка
42
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Явно това е новата линия - вижте се вие, че намалявате, какво ни се смеете, че пием битова химия.
41
6
 
22
 
! Отговори
Серко преди 7 години
Сега след новия указ на императора, водката няма да има акциз, а акциз ще се начислява на препаратите за почистване. Целта е водката да е евтина, а почистването скъпо.След което *** наречен Русия ще се развони още повече, а алкохолиците, по които и без това са световни лидери, ще станат още по вече.P.S. Сега сериозно, винаги когато решенията се вземат от един човек, както каквото му кефне, резултата е плачевен, а бил този човек и гении
40
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Православни християни, пиещи някаква химия за чистене на баня, защото хем нямат пари, хем им се пие, та две не виждат.Страхотен народ, няма що.
39
4
 
13
 
! Отговори
тапунгер преди 7 години
И аз вземам 2000 лв ама нямам пари за 2 шишета водка дневно 30 дни у месеца
38
0
 
14
 
! Отговори
Митьо преди 7 години
Само да поясня- половин литър водка в Русия е 200 рубли, което е 6лв.Някой пак е писал с **** си
37
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ПОЧТИ ВСЕКИ БЪЛГАРИН НАПУСНАЛ СОЦА В БГ. ИМА СЕМРЙСТВО НА ЗАПАД. Така че връзката с БГ НЕ Е СКЪСАНА . От статистиката.
36
10
 
5
 
! Отговори
до 38 преди 7 години
ей Митьо, я се разходи из българските села, овчар такъв
35
9
 
27
 
! Отговори
Митьо преди 7 години
Какви огромни *** само, а като гледам колко промити мозъци наши има, които възхваляват, кланят се и искат да подражават на руснаците направо ми се плаче. Русия не е само Москва Санкт-Петербург и Сочи. Мизерията, бедността и нищетата са повсеместни и скоро няма да се оправят.
34
9
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз тази есен срещам втори руснак, който е избягал трайно от Русия.Не знам тукашните ***, какви ги дрънкат за Русия...Ама явно никой не е живял там.И двамата рсзправят,че положението е ужасно няма пари, престъпност, парите им се обвзценяли....Нямало живот там.Не ми говорете изобщо, каква била България.. хора масово бягат у нас, като по добро място.
33
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ДО 29 ЗА ТЕЖКОТО ПОЛОЖЕНИЕ НА РУСНАЦИТЕ СА СИ ТЕ ВИНОВНИ. За ТЕЖКОТО ПОЛОЖЕНИЕ НА БЪЛГАРИТЕ . ВСЕКИ ЗНАЕ КАК СЕ ПОЯВИ СССР1 И СССР 2 В БЪЛГАРИЯ.
32
22
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
бездетните бъглари дето намалели с 3млн за 20 години се присмяли на 70 отровени руснака - паххахахахаххаха аве ейй палячовци
31
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ау, каква патетика... Жертви, заколения, аууууу, страх... Те не искат да се заселват тук, защото Германия ги кефи повече, ама някой ще ги накара насила, нали.Впрочем, любимите ти руснаци са един от най-големите приемници на емигранти. Тюбетейките от Средна Азия са ги налазили здраво, китайците са нагънали Далечния изток отвсякъде. Така че, ще видим до 30 години кой на кого ще се смее.
30
15
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
българите и без водка измират - най-бързо изчезващата нация.. останалото са БХК поми-яри дето лаят колко сме били добре
29
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А някой болни мозъци искат да ни пращат в евразийския съюз!
28
0
 
11
 
! Отговори
Лаврентий преди 7 години
Абсолютно правилно решение на Путин! Не е нужно да се открива топлата вода - не случайно Сталин е разпоредил Наркомовските 100гр. дневно!
27
12
 
8
 
! Отговори
бай Тошо преди 7 години
'89 сме 9 млн2015 ще сте 5-6 млн2030 ... смятайте балъци
26
13
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
България - 3млн, Русия - 70 човека имаше един виц с Хитлер и Гьоринг, където убили 3 млн евреи и 5 жирафа. Питали го Хитлер, а защо уби жирафите, той смигва на Гьоринг и казва - е нали ти казах, че никой няма да пита за евреите..та и за българите никой не пита, нито за обезлюдените села дето избиват последните пенсионери, като жертвени животни, образ на българите, като цяло - заклани, изпъдени, изчезващи за да бъдат подменени с многодетните араби и други кафяви раси. Смейте се на руснаците