Путин отсече: Хората мрат като мухи, без акциз на водката!

Жертвите на препарата за вана станаха 72, 40 са в болница
23 дек 2016 09:00,
117
Путин отсече: Хората мрат като мухи, без акциз на водката!
Снимка: Reuters, архив

Владимир Путин поръча да се намали акцизът на алкохола и да се увеличи този на битовите препарати, съдържащи спирт, за да не се тровят руснаците с тях, а да пият качествени напитки, съобщи "Нюзру".

"Десетки хора мрат като мухи", каза руският президент по повод жертвите в Иркутск, отровили се, пиейки концентрат за вана "Бояришник", съдържащ метилов спирт.

Жертвите вече са 72, а над 40 души са в болница. Според някои версии наличието на метилов алкохол в препарата може да е саботаж.

Още по темата

Кремълският лидер нареди на правителството да затегне правилата за производство и търговия на битова химия, съдържаща спирт - средства за лична хигиена и парфюмерийно-козметични продукти с над 25% спирт. Той поиска въвеждане на строги наказания за производителите нарушители.

Въпреки че на етикетите обикновено е посочено, че препаратите не стават за пиене, много хора в страната се черпят с тях заради ниската им цена на фона на скъпите напитки.

Себестойността на водката не надхвърля 30-40 рубли за бутилка, но над половината от високата цена на дребно са данъци и акцизи.

Според експерти руснаците изпиват годишно козметични течности с алкохолно съдържание, равностойни на 170 до 250 млн. литра водка с 40% спирт, пише РБК. Смята се, че близо 25 млн. души в Русия нямат достатъчно средства, за да купуват легален алкохол, пише АФП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


117
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В България престъпността е голяма и това е факт, но в Русия е измерение, което ние и не подозираме. Кражби, корупция, всичко е в пъти повече.Наистина недоумявам как толкова богата на ресурси страна е в такова състояние.
24
1
 
15
 
! Отговори
евтини билети преди 7 години
Ако има желаещи РУСОФИЛИ (Онези влюбени в Русия)-да се обадят на 084358984232. Имам евтини билети до Москва по 2 евро.
23
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Действителността в Русия е толкова хубава, че на човек не му остава нищо друго освен да обърне 5 - 6 водки или самогон за 15-на минути за да излезе поне за няколко часа от заобикалящия го прекрасен живот г. След като изтрезнее на руснака бързо му доскучава от всеобщата хубавина и пак иска да се намота за да се рее за няколко часа като Гагарин в Космоса. И така всеки ден. Щастлива нация са руснаците, щом пият вече и препарат за почистване на вани!
22
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
че то тука всяка седмица има по няколко заклани пенсионера за 2 лв, изнасилени бабички - к'во се правите на много западниедин кафяв ми каза - вие българите измирате, ние ви взимаме къщите, защот да строим?!
21
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
20, решават 3-4 човека да изкарат някой лев от препарат, който бъркат в някаква маза.На този "Боярищник" правилно му е било изписано само името - всичко останало, включително ГОСТ, е бил измислен. Не е саботаж, просто стремеж към печалба, завършил фатално, защото явно не са се сетили, че пиянките ще му налетят на тази цена.
20
1
 
14
 
! Отговори
П.Петров преди 7 години
Сега е момента да ги научим руснаците да правят и пият ракия. Ракия може да се направи от почти всичко сладко, пък и да не е много сладко със захар все ще дигнат градуса.
19
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Типично комунистическо поведение. Царя по цял ден е по ТВ...Да обеснява, как нанзапад и на иЗток е много лошо. В Русия цъфти водката без пари....Олигарсите изнасят милиарди долари от Русия...А народа се държи необезпокояван и алкохолизиран. Същото беше и тук преди 89.Всички ухаеха на джибри и *** полувери,но пък за сметка на това нямаха ток и пиеха по мазите.
18
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дори така да е, никой в БГ не е решил, че одеколонът е по-оферта от Блек Рам, щото просто е евтин.
17
8
 
5
 
! Отговори
ER_Dr преди 7 години
Плюс това, водката не струва 60 рубли. Почти 60 рубли са само акцизите за 0,5 л. В малък град "Зелена марка" е 300 рубли за 0,5 л, което е около 9 лв. По-евтиното от това са си пълни г*вна, като тукашните "джин" и "водка" Савой, "уиски" Бляк Рам и тем подобни'
16
8
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хахахах руската мизерия...
15
6
 
26
 
! Отговори
хаха преди 7 години
20 години свободен пазар и като се замисля много от познатите ми правиха ремонти на апартаменти и къщи и никой не си е монтирал вана , а братушкити още не са излезли от колхоза , но препарата за вана е на мода хаха
14
3
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Имат газ, петрол, ядрени оръжия, какво ли не, а 25 млн. души нямат два лева за шише пиене...
13
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Естествено,че доходите извън Москва...Са нищожни. Вие смепили сте... Даваха че било нормално да пият лусиони, препарати и се. Даже показваха по ТВ имат Вендинг машини са лусиони......Трагедия..... Руския народ спи яко....Толкова петрол и газ продават и ходят голи и боси.
12
0
 
22
 
! Отговори
Дърт Крейзър преди 7 години
Хаха 8-ми е дал правилното решение на задачата- в апартаментите от крана за студена вода да тече водка , тръбите нито ще ръждясват , нито ще замръзват , а зъмръзналите по пейките раши ще намалеят до нечувани нива .
11
5
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Беднотия да нямат 3 лева за водка а после русия била богата ясно мизерни въшки си бяха през ссср преди мизерни въшки са и сега
10
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ехаааа! Представете си ако това стане каква Нова Година ще празнуват там! Ако до сега 80% бяха алкохолици, сега ще станат поне 90!
9
25
 
8
 
! Отговори
ER_Dr преди 7 години
Ами Трумпен дали ще махне акциза на крека? От крек в САЩ всеки ден умират по 15 души. Само от крек. Всеки ден. Алкохолът, хероинът и нормалният кокаин отделно. Да се пуши крек не е много по-умно от това да се пие битова химия. Айде мейк ит грейт ъ-гейн.
8
1
 
35
 
! Отговори
Сп??нс !? преди 7 години
40-60 рубли за нормална водка им било много (2лв) , или пият прекалено или доходите им наистина са по-мизерни от тези в Бг- нещо което е трудно достижимо.
7
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Просто Путин не знае с кого си има работа. Той е сдържан и умерен в пиенето човек, а народонаселението му иска да си доставя водка с тръбопроводи и да не се лигавят с никакви шишета.
6
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това е като на американците модела... "Понеже учениците се стрелят в училищата, да не въведем як контрол на оръжията, ами да раздадем и на учителите"И кво, просто ще направят водката още по-евтина. Това си е жива капитулация пред алкохолизма.