Путин: Славянската писменост дойде при нас от македонска земя

Руският президент се срещна с колегата си Георге Иванов
Обновена: 24 май 2017 19:09 | 24 май 2017 18:57, Веселина Йорданова
971
Путин: Славянската писменост дойде при нас от македонска земя
Снимка: БТА

Руският държавен глава Владимир Путин заявил, че 24 май е празничен ден в Русия заради Деня на славянската писменост, която "дойде у нас от македонската земя". Това пише македонското издание на Deutsche Wellе, позовавайки се на официално съобщение от Кремъл.

Президентът казал това в рамките на срещата с македонския си колега Георге Иванов в Москва, съобщава "Фокус".

От своя страна Иванов заявил, че светите братя Кирил и Методий не са забравени.

"Въпреки, че са минали толкова векове, ние почитаме паметта на светите братя Кирил и Методий и техния ученик свети Климент. Нашият народ казва, че човек не умира, когато бъде погребан, а когато бъде забравен. Това е нашата обща памет за нашите просветители – Кирил и Методий, и тя ни дава надежда за запазването на тяхното учение", казал още македонският президент.

На срещата Путин изразил надежда за демократично и конституционно разрешаване на вътрешнополитическата ситуация в Македония, предаде ТАСС.

"Внимателно следим случващото се във вашата страна и желаем безусловен успех за това вътрешнополитическата ситуация в Македония да се развива в съответствие на нейната конституция и по демократичен начин", заявил руският президент и отбелязал, че двустранните отношения между двете държави се развиват в положителна насока.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


971
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
През 30-те и началото 40-те години на миналия век един диктатор хвърля много средства (пари, историци, археолози) за да докаже, че арийската нация е най-великата и най-древната - Сега на изток става нещо подобно! Само не трябва да забравяме, че такава грандомания в миналия век е коствала повече от 20 млн. чожешки живота!Разликата сега може да се окаже огромна - "дребното човече" започва да избива комплекси, но има разполага и с ядренно оръжие!
37
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Никой не ни бръсне за слива.
36
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Русия е грешка, която скоро ще бъде поправена!
35
1
 
10
 
! Отговори
да преди 6 години
може и да е дошла от "македонската земя"..ако българския цар Самуил,управляващ западните български земи е решил да изпрати книжнина и учители в Русия(такава държава по това време не съществува)..може:)))
34
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Някой тук писа, че българската азбука е открита от съвеЦката армия и ето - Путин го потвърждава !
33
0
 
2
 
! Отговори
Jv преди 6 години
Ти да видиш!Ама за Луната ли става въпрос?
32
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това изказване доказва "обичта" му към България на връх светлия празник.Русофилите и путинофилите да ликуват.
31
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Бояришник" е българско менте дошло в Русия от Македония !
30
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Руските мерзавци навремети казваха, че руснаци са направили руската азбука. А коментарите на русофилите са сетен път доказват, че в тях няма нищо българско, а са най-големите българофоби. РУСОФИЛ=БЪЛГАРОФОБ
29
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хайде руски форумни ***, платени кемълски агенти. Мажете сега, замазвайте и вашата и на началника ви антибългарщина. До един сте за разстрел и вие, и вожда ви, и предателските ви семейства. Руска *** долна! Дано не доживеете следващия 24 май.
28
11
 
4
 
! Отговори
Гост+ преди 6 години
33: Май каквото повикало, такова отговорило. Иванов е при Путин за 24ти, не Борисов
27
4
 
24
 
! Отговори
BG преди 6 години
31 - кой предава руснаците бе ?! Я кажи, руския ти цар е водил война с османската империя само за едното ти "спасибо" и без никакви други цели, така ли другарю ?! Ако е така то тоя е бил най - големия *** на света ! И какво родство с руснаците - *** виж в Русия, Полша, Чехия и т.н навсякъде е пълно със славянски артефакти ама странно как в "славянска" България няма ни един подобен ! За кое сме неблагодарници, че на Русия не и стана играта да ни направи марионетка и да и играем по свирката !
26
23
 
6
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 6 години
Солунските брятя написаха азбуката за славянските народи, прав е Путин както винаги. Cлавянството е дошло от Русия. Eвроатлантистите да си пишат на шльокавица, днес те нямат празник.
25
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Откакто са ни "освободили" все са ни делили !
24
8
 
32
 
! Отговори
23 преди 6 години
Българската азбука е направена от българи, за българи. Господин Путин, сигурна съм, че славянската писменост е дошла от македония. Няма славянска писменост, а българска! Няма и държава македония
23
16
 
6
 
! Отговори
М, да ... преди 6 години
Определено симпатизирам на Путин, но какво има в предвид "македонски земи". Второ политика Путин ласкае честолюбието на днешните македонци!
22
4
 
16
 
! Отговори
Теди преди 6 години
Която Македония е била част от България обаче.Същата глупост- като, че нямало турско робство, а османско присъствие.
21
7
 
46
 
! Отговори
Българка преди 6 години
До вчера македонците бяха потомци на Александър Македонски, днеска станаха славяни. Путин краде от Киев, а Иванов от Преслав. Сталин измисли македонската нация, а сега Путин развива теорията му. Русия винаги е търсела повод да ни забие нож в гърба.
20
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Излиза, че натурализираните руски "патриоти" са македонци !
19
37
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 21А какво искате бе, плъхчета? Наричате руснаците и Русия с каквито си изкате обидни думи, отричате се ОТ КРЪВНОТО НИ РОДСТВО и предавате паметта на освободителите ни ВЕЧЕ ДВА ПЪТИ, а искате някакво почитание!!!! На НЕБЛАГОДАРНИЦИ - неблагодарност!!!!