Сирийски войски настъпват, за да отблъснат турската агресия

Дамаск води преговори с полуавтономните кюрдски власти
Обновена: 13 окт 2019 22:23 | 13 окт 2019 21:02, Анисия Иванова
273
Сирийски войски настъпват, за да отблъснат турската агресия
Снимка: БТА

Сирийската армия се придвижва към северна Сирия, за да отблъсне агресията на Турция, която преди пет дни започна настъпление срещу кюрдските сили, предаде Франс прес, като се позова на сирийската агенция Сана.

Сирийската армия е навлязла в северния сирийски град Манбидж, за да установи контрол над него, предаде ТАСС, като се позова на сирийска телевизия.

Още по темата

Сана не съобщи подробности за мобилизацията на сирийската армия, която в миналото се е разполагала в някои сектори, контролирани от кюрди, за да не допусне турско настъпление.

Кюрдски представител, пожелал анонимност, заяви, че се водят преговори между полуавтономните кюрдски власти и сирийското правителство, отбелязва АФП.

Асошиейтед прес цитира кюрдски представител, който заявил, че е постигнато споразумение с помощта на Русия сирийски правителствени сили да се разположат в някои гранични градове, контролирани от кюрдите, от които се изтеглят американските военни.

Сирийският център за наблюдение на човешките права съобщи, че сделката се отнася за градовете Кобане и Манбидж, в които се разположиха американски войски след изгонването на бойците на Ислямска държава през 2015 г., добавя АП.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


273
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
107
4
 
8
 
! Отговори
чичо Доналд Дък преди 4 години
При руснаците кога човешките животи са значели нещо? Че те хвърляха живи хора да отъпчат противотанковите мини, че да минат танковете Т 34 напът за Берлин. Те вдигат пушилката само като им изнася, сега се спотаяват, защото е очевидно, че са се разбрали с американците, няма друг начин веднага САА да смени американската иначе. Не и толкова бързо. А ще се разбучат когато някой пипне САА, тогава СС на ООН ще приеме всички резолюции срещу Турция и ще видиш кой за какво му пука.
106
7
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кюрдите унищожиха ислямска държава. Сега Ердоган избива кюрдите, за да възстанови ислямска държава. Ердоган и ислямска държава са едно.
105
22
 
11
 
! Отговори
100%TURK преди 4 години
Дъртата лъжа,че кюрдите унищожили ДАЕШ .....излезе наяве....Бягат като пикльовци без тоалетна.Видяхме ги колко са смели.Разбягаха се още докато Аскера загряваше.
104
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
То и за руснаците на никой нему пука Как иначе се оцелва Ан 50 С300 С 400 С3,14 дръжки
103
9
 
18
 
! Отговори
чичо Доналд Дък преди 4 години
Абе , целта на американци и руснаци е Асад да поеме цялата държава. Това става - и вие се изнасяте на бегом през границата. Искаш ли бас да хванем, че вашия фес ще се напишка от страх от мисълта, че ще се сблъска военно с Русия, САЩ или Израел там? Защото точно това го чака ако пипне сирийската армия...Щял по Дамаск да стреля, ***, ще стреля само с воден пистолет в Бодрум, още утре ще е по-нисък от тревата хаха
102
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ердоган се хвана като шаран на кукичката. Не вярвах, че е чак такъв шаран. Турция я очаква югославски сценарий оттук нататък.
101
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не знам турците кво са трепали ама видяхме, как Израел резна кратуни на турски кораб и НИЩО не стана после :) Ако си мислиш, че всичко ще свърши до тук си побъркан лапещак :)
100
5
 
15
 
! Отговори
чичо Доналд Дък преди 4 години
С 400 в Сирия има само Русия, С 300 имат сирийците, но и те са под руския контрол. Израел е под руска и американска протекция, мисля, че някои не схващат, че голямата игра се играе с 10 хода напред. На никой не му пука са сирийците и кюрдите. Целта на Щатите е да махнат Иран от там, защото това е заплаха за Израел, а подронва и руското влияние. Сделката е ясна - цяла Сирия се връща при Асад, Иран напуска, а Ердоган е новия Садам - плаща си за руските ракети
99
22
 
11
 
! Отговори
100%TURK преди 4 години
Днес , турската армия направо ги побърка .До преди няколко дни , кюрдите не искаха и да погледнат към Дамаск,а сега се извъртяха...... пъзльовци.Ще ги изядем барабар с ония.
98
2
 
12
 
! Отговори
Нестор преди 4 години
До ХА-ХА-ХА-ХААААААААААМиличък, сам го каза! Турция разчита на техниката, докато армията на Асад на боен опит (печеливш) и то с допотоптни оръжия! Сега си представи ако Асад разполага с модерна техника?! И все пак ти кой ще избереш да ти пази двора - френски легионер въоръжен с револвер или хулиган с картечница?
97
14
 
14
 
! Отговори
Ahmed Yasevi преди 4 години
Нормално е турците да навлизат по-бързо и да са добре приемани, особено от арабите-сунити. Как може да ги сравнявате с американци и руснаци, които нямат нищо общо с района. Голяма част от арабите са чували колко добре са живяли по време на Османската. Всъщност, по това време арабите са живяли най-мирно. След това само лошо са видели от европейци и американци. Те вече си искат Осман обратно.
96
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Израел си бомби Дамаск през ден факт е че С400 неги впечетлвява особено ...
95
10
 
8
 
! Отговори
НЕбългарин преди 4 години
И едната точка от протокола гласи!Ако Сирия не е в състояние да се справя с терористите Турция има пълното право да влезе в Сирия и да прочиства границите си!Имали неразбрали още?
94
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Има предсказание, че една арабска държава ще изчезне да видим, коя ще е. Оплетаха се, като свински черва там всички. Диктатори, шейхове, османци, комунисти, демократи, империи... Стана мазало. Теудно е да се каже, кой е прав и кое е правилно.
93
6
 
14
 
! Отговори
чичо Доналд Дък преди 4 години
Турция нищо не прочиства. САЩ се изнесаха през задната врата и върнаха властта на Асад над Северна Сирия. Набутаха Ердоган в ролята на Агресор и нов Саддам, целия свят го анатемоса. То тепърва почва - санкции, ембарго и т.н. САЩ са си коварни ***, така ивозиха Саддам през 1990, после Милошевич, после и Кадафи. Всеки от тях в определен период им беше верен съюзник и завършиха: обесен в центъра на Багдад, заклан с нож отзад в либийска канавка и самоубит в хагската килия...
92
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Сирия е суверенна държава членка на ООН."Хайде да те изпитаме с въпроси един по един и да ти пишем Слаб (2) след това. Най-хубаво ще е когато ти задават въпроси и сам си осъзнаеш грешката, опитвайки се да отговориш.-Какво е суверен?
91
3
 
8
 
! Отговори
НЕбългарин преди 4 години
През октомври 1998 г. избухва криза между двете страни и Турция дава на Сирия 45-дневен срок напълно да се откаже от подкрепата си за ПКК. Същата година сирийските власти изгонват от страната лидера на ПКК Абдуллах Йоджалан, след което настъпва пробив в отношенията между двете страни. На 20 октомври преговорите между представители на министерствата на вътрешните и на външните работи приключват с подписването в Адана на съвместен протокол и споразумение по въпросите на сигурността.
90
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Колкото.повече *** гушнат букетя толкова по добре
89
5
 
22
 
! Отговори
чичо Доналд Дък преди 4 години
Да да, ще бомбардира Дамакс...как пък не. Вече се е попикал от страх и се чуди как му го врътнаха американците тоя номер и как да се изнесе без да влезе в обувките на Садам, Милошевич и Кадафи. Тези С 400 му изядаха главата...празната турска глава. *** са си турците и това е.
88
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Но аз ги разбирам турчетата де. Ако България беше влязла в Македония и аз щях да твърдя, че България не е агресор. Така че турците да не се обиждат. На тяхно място щяхме да сме същите демагози.