Сирийски войски настъпват, за да отблъснат турската агресия

Дамаск води преговори с полуавтономните кюрдски власти
Обновена: 13 окт 2019 22:23 | 13 окт 2019 21:02, Анисия Иванова
273
Сирийски войски настъпват, за да отблъснат турската агресия
Снимка: БТА

Сирийската армия се придвижва към северна Сирия, за да отблъсне агресията на Турция, която преди пет дни започна настъпление срещу кюрдските сили, предаде Франс прес, като се позова на сирийската агенция Сана.

Сирийската армия е навлязла в северния сирийски град Манбидж, за да установи контрол над него, предаде ТАСС, като се позова на сирийска телевизия.

Още по темата

Сана не съобщи подробности за мобилизацията на сирийската армия, която в миналото се е разполагала в някои сектори, контролирани от кюрди, за да не допусне турско настъпление.

Кюрдски представител, пожелал анонимност, заяви, че се водят преговори между полуавтономните кюрдски власти и сирийското правителство, отбелязва АФП.

Асошиейтед прес цитира кюрдски представител, който заявил, че е постигнато споразумение с помощта на Русия сирийски правителствени сили да се разположат в някои гранични градове, контролирани от кюрдите, от които се изтеглят американските военни.

Сирийският център за наблюдение на човешките права съобщи, че сделката се отнася за градовете Кобане и Манбидж, в които се разположиха американски войски след изгонването на бойците на Ислямска държава през 2015 г., добавя АП.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


273
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
127
16
 
31
 
! Отговори
чичо Доналд Дък преди 4 години
Създаването на Кюрдистан не е мой сън, неразумний юроде, а точка от договора слагащ край на Първа Световна Война. Има 20 милиона кюрди в Турция и над тях се упражнява геноцид в най-чиста проба. 1/4 от Турция е Кюрдистан. От това никой не може да избяга, дори и султан бей Ердоган. Евреите ще го окалят хубаво, до там, че целия свят да е срещу вас и после ще ви смажат, както ви смазаха в Балканската война - всички срещу 1. Не Кюрдистан, не Константинопол, ами и Смирна може да има тогава...
126
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Доналд дък аре кутевски паток Лягай си от ТЕБЕ пък абсолютно Никой няма нужа ...Тъй или иначе бсп Ще загубят на изборите поне гола *** да посануваш ...
125
7
 
29
 
! Отговори
чичо Доналд Дък преди 4 години
Приятелю фес, като те слушам пак казвам - разбирам защо Ерди се хвана. Вие верно сте си повярвали май, че сте нещо повече от пионка за Щатите и руснаците? Играят си с вас по начин, който им е удобен. А баш кукловодите в Тел Авив ви бутат бавно в блатото. Вече не е модерно да те смачкат с ракети и толкоз, първо те калят и чернят. Както Садам, както Кадафи, както Милошевич. Няма да казваме какво стана с Югославия, с Ирак и с Либия. Е, има 20 милиона кюрди в вас, не може да избягате от това....
124
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ще има някой друг чувал с груз 200 от цялата работа
123
9
 
28
 
! Отговори
чичо Доналд Дък преди 4 години
САЩ НЯМАТ нужда от Турция. САЩ имат нужда от Кюрдистан! Не толкова САЩ, колкото Израел. Затова и Израел подкрепя създаване на Кюрдистан и е готов даже и военно да се намеси. Защо? Защото са в конфликт с арабите и с фесовете в Истанбул. Защо кюрдите? Защото кюрди има в Турция, в Сирия, в Ирак и особено - в Иран - това са всички врагове на евреите. Създай Кюрдистан и ги хвани за мъдята, ако не схващаш играта с малцинствата е време да почнеш. Само ви сипват кал и помия и чакат достатъчно удобен миг
122
20
 
12
 
! Отговори
Ozan Arif преди 4 години
А ето и другия сън на патоците като дък - курдистан и възстановен Константинопол. Смях преди лягане за мен, и мечти за него, сладки сънища. Защо не поставиш началото на възстановяването. Хвани автобуса утре за Истанбул и свали един байрак? Защото нямате топки и сила само байраците да свалите, паточе. Хайде, сладки сънища.
121
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мнооого жалки и пуберски коментари ейййй. Неуморно расате глупости. :)))
120
14
 
9
 
! Отговори
пехотинец преди 4 години
Български командоси трябва веднага да извършат десант в Анадола и да заловят диктатора Ердоган! Този човек има мания за величие и още куп комплекси за избиване. Ще запали света. Командосите да го откарат с качулка на главата право в Хага за съд!
119
11
 
26
 
! Отговори
чичо Доналд Дък преди 4 години
Нищо не си разбрал. Израел - това е гласът на САЩ, истинския глас. Нетаняху каза, че подкрепя създаване на Кюрдистан и ако трябва да изпрати войници на помощ. От тук насетне турксата ти глава трябва да мисли само за отстъпление. Евреите вдигнат ли ЧК всичко свършва. Не само са по-силни от вас, но те командват парадите и в САЩ, и в Русия. Позлват ви за параван и пионки, САЩ да се махнат "достойно" без да се целунат с Асад...а тъпия фес се гордее, че си бършат *** с него. Верно сте ***...
118
2
 
2
 
! Отговори
Касапин преди 4 години
То по тоя критерий и руската армия си е бетер аскера Ама несе
117
1
 
1
 
! Отговори
Аятолах Хаменей преди 4 години
а бе баш сама от 2011 /15 ...Ние ама нямаме ама ...абсолютно нищо общо кълна се в брадата на пророка :)))
116
11
 
16
 
! Отговори
чичо Доналд Дък преди 4 години
Турски ***. Четейки ти глупостите и мисленето разбирам защо онбашията ти се хвана на американската кука. Ти и всички турци единствено мислите и искате да избивате кюрди. Само, че и целия свят го знае. Ще видиш кой къде е курдисан! Отворко, израелците са готови са помогнат на кюрдите. Ще стреляте ли по Израел, ? Само не се прави на ербап, защото самите евреи ще ви обърнат дупките наопаки, но а сте ги пипани...а САЩ и Русия са възстановили Константинопол. Айде беж наобратно
115
16
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аскера печели само когато е многоброен и чувствително превъзхожда! Турците са ербап само на думи но, видят ли отпор бягат като пилци!
114
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ердоган е платил, а и ще плаща тепърва за мaлoyмнaта си авантюра в Сирия. Русия и Сащ ще му изкарат Сирия през носа, ама вероятно няма да се разбере публично, колко здраво ще плаща.
113
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Халифата си бе наврял Кюрдите в *** Г.з ...и точно Сащ ги отърва при Кабоне ... Впрочем другарите от олгиново медалче за бягство от палмира да им се намира :)))Може и от тапка 1и 2 :)))
112
8
 
18
 
! Отговори
Данков преди 4 години
До ГостКюрдите са голям народ, мисля че са 20 милиона в Турция.За Иран,Ирак,Сирия не знам колко са там кюрдите.Проблема на Турция е че не им зачита правата и с диктатор като Ердоган, нещата не им вървят на добре.Има интелегентни турци, обаче те в момента нямат думата.
111
2
 
12
 
! Отговори
чичо Доналд Дък преди 4 години
Момент! САА воюваше сама цели 4 години от 2011 до 2015, сама и изоставена от всички. ИД имаше тотална подкрепа - ЦРУ и Турция. Само факта, че 4 години удържа сама говореше, че с малко помощ няма да падне Сирия. САА е силна армия, поне силна за арабския стандарт. И САА не е воювала с овчари! ИД са перфектно ОБУЧЕНИ терористи, а са обучени от най-велитни инструктори от ЦРУ, хич недей ги подценява! През 2014 край Мосул 4000 члена на ИД разбиха 40 000 иракска армия, всичките войски на Ирак Север.
110
8
 
9
 
! Отговори
Ozan Arif преди 4 години
Хайде пак курдистан. Тук, геополитици, като теб паток, предсказват този курдистан от поне десет години. Много се бави, паточе. Вместо да го курдисат вече в Турция, те ядат бой и в Сирия. Що така, бе паточе.
109
14
 
9
 
! Отговори
Гост преди 4 години
Къде беше сирийската армия ,когато терористоте си създадоха държава на територията им.Как така се скатават докато кюрдите си правят собствена държава на тяхна територия и изведнъж щели да спират турдката армия.Те немогат да си оправят собствените проблеми ще се изправят срещу турците...
108
3
 
23
 
! Отговори
чичо Доналд Дък преди 4 години
Моя съвет към Ердо е да се усети какво става и, че му скрояват шапката. Аз лично бих свикал една бърза пресконференция, ще обявя, че целите са постигнати ще духна през границата наобратно моментално. САЩ може да си позволи да е агресор, Русия може да си го позволи, Израел - световния галеник може, Китай може, но Турция определено не. Арабска лига, ЕС, САЩ, всички ги оплюха. Само се чудя какво точно искат САЩ - дали само главата на Ердо...или реално мислят и за нещо повече в Турция...Кюрдистан?