Сирийски войски настъпват, за да отблъснат турската агресия

Дамаск води преговори с полуавтономните кюрдски власти
Обновена: 13 окт 2019 22:23 | 13 окт 2019 21:02, Анисия Иванова
273
Сирийски войски настъпват, за да отблъснат турската агресия
Снимка: БТА

Сирийската армия се придвижва към северна Сирия, за да отблъсне агресията на Турция, която преди пет дни започна настъпление срещу кюрдските сили, предаде Франс прес, като се позова на сирийската агенция Сана.

Сирийската армия е навлязла в северния сирийски град Манбидж, за да установи контрол над него, предаде ТАСС, като се позова на сирийска телевизия.

Още по темата

Сана не съобщи подробности за мобилизацията на сирийската армия, която в миналото се е разполагала в някои сектори, контролирани от кюрди, за да не допусне турско настъпление.

Кюрдски представител, пожелал анонимност, заяви, че се водят преговори между полуавтономните кюрдски власти и сирийското правителство, отбелязва АФП.

Асошиейтед прес цитира кюрдски представител, който заявил, че е постигнато споразумение с помощта на Русия сирийски правителствени сили да се разположат в някои гранични градове, контролирани от кюрдите, от които се изтеглят американските военни.

Сирийският център за наблюдение на човешките права съобщи, че сделката се отнася за градовете Кобане и Манбидж, в които се разположиха американски войски след изгонването на бойците на Ислямска държава през 2015 г., добавя АП.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


273
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
87
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На мен друго ми е интересно... Територии за които САЩ и СА и ИД и Израел и Сирия и Русия си воюват от години... Турция си ги превзима и прочиства от терористи за няколко дена. Хайде САЩ я умеят тази игра почти толкова добре, но все пак не чак толкова добре.
86
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Руската усети че турция превзема петрола
85
2
 
20
 
! Отговори
чичо Доналд Дък преди 4 години
И да добавя - веднага след като САЩ се изнесе - законната САА влезе. И какво ся? Турция ще стреля по законна армия на нейна територия? Че това си е агресия отвсякъде неподкрепена от никой и тоя път Русия аверите на Асад няма да блокират резолюцията и...бедни ми Ердогане, ти си новия Садам и Милошевич. Смях, как му скроиха шапката американците не е истина просто
84
5
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Правото на Турция да се защитава от терористи спира на турската граница. Прекрачвайки я без мандат на ООН е агресия. Това е все едно съседът ми да надуе чалга и аз да му разбия вратата и напукам канчето и да обяснявам после, че съм си в правото. Не става така. Сирия е суверенна държава членка на ООН. Турция е агресор. И само промитите *** гледащи турските медии могат да твърдят противното.
83
6
 
16
 
! Отговори
чичо Доналд Дък преди 4 години
***, не съм и вярвал, че Ердоган ще се хване на такава елементарна "кука". САЩ и Русия са се разбрали да го "сготвят". САЩ са правили това през 1990, когато подкукуросаха Садам Хюсеин да нахлуе в Кувейт, а после го искараха терорист и убиец. Уж даде тръмп зелен семафор, а в САЩ сената се събира за санкции. в СС на ООН Русия блокира резолюцията срещу Турция. Сещате ли се ако я бяха приели? Турция отпада от картата на света като Северна Корея, като Югославия с Югоембаргото.
82
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До хахлю ...Ами последно паса гъби заедно със шуйгу ...от там до трева не е далеч ...
81
20
 
9
 
! Отговори
13 преди 4 години
Нямам против Турция да спечели битката с коммунетата. Те са ни комшии, освен това 90% от стоките по магазините са точно от Турция. Освен това бачкат, през живота си не съм видял турчин да лежи на социалки. Ако Турция загуби тежко ние за 2 месеца ще умрем от глад, това е факт. Докато сирииците се доказаха като коммунета, 90% от бежанците до ден днешен си живеят на социалки, затова не могат никога да спечелят срещу Турция, ще ги размаже като мишки.
80
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма значение дали Турция ще бие Арабската лига. Ако наистина се сбият пълномащабно ще стане кървава баня с евентуална пирова победа. А това пирова победа е малко вероятна защото в някакъв момент ООН ще се намесят и ще напукат канчето на Турция. Ще цъфне самолетоносачът Шарл Де Гол в източното Средиземноморие.
79
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Време е да се каже истината, а тя е: Турция веднага трябва да спре агресията си в Сирия!"Само едно искам да попитам... КЪДЕ ВИДЯ АГРЕСИЯ? Аз виждам една държава, която се пази от терористи. А сирийците досега позволяваха на терористите от нейна територия да създават лагери, да обучават бойци и да нападат Турските граници и да правят атентати в Турция. То даже самите кюрди, които са цивилни, подкрепят турската операция. Даже кюрди воюват в тази операция в турската армия, срещу терористите.
78
4
 
3
 
! Отговори
Касапин преди 4 години
До Fanasi Kerin ...Ами направо гениален ход Шапка им свалям на тия от Пентагона или който го е решил там... От една страна Директно помагат на Турция пържейки сириската амия и Оправяйки си отношенията А от друга помагат на кюрдите ...Като капак и се доказва че руснаците нито могат нито им стиска да защитят сирискста армия .. Абе някоя Исилска ъъъ официялно де иначе Башарска мина ще донесе груз 200 към североизток
77
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аре турците да се прибират в анадола! Фалшивият ЕС да спре да се прави, все едно нищо не се е случило! Подобно поведение показва пълната безсмисленост на организации като НАТО и ЕС.
76
5
 
13
 
! Отговори
Баръш пънаръ 2019 преди 4 години
До Fenasi KerimДнес говорител на американския генерал щаб беше казал, че всеки, който се опита да влезе в Мембич ще бъде бомбардиран, без да назове име на държава. Изявлението беше направено точно по времето, когато сирийската армия започна да се придвижва в посока на града. Едно е ясно, че американците трябва на всяка цена да се изритат от Сирия и ако е възможно, от целия Близък Изток.
75
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Силният Садам отдавна е нахранил червейте, а Асад е жив и здрав и си върна властта.
74
16
 
8
 
! Отговори
Ура преди 4 години
Турция пак ще се скара с Русия, защото се оформя съюз Русия, Сирия и Кюрдите срещу Турция и САЩ, но САЩ няма да се намесват директно. Тоя си мисли, че като купи С400 е недостижим, но Руснаците накрая ще му ударят кютека!
73
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Време е да се каже истината, а тя е: Турция веднага трябва да спре агресията си в Сирия! Тинясалото ООН няма какво да се прави на нечуло и невидяло, а веднага, в момента, да осъди навлизането на чиято и да е армия в Сирия, без покана от законното правителство на Сирия!
72
8
 
11
 
! Отговори
Ahmed Yasevi преди 4 години
Изкуствените държави Ирак и Сирия, чертани от Англия и Франция навремето са пред разпад. Ирак само Саддам можеше да го държи единен със сила и респект, а Асад е слаб да опази Сирия цяла. Държава, предимно сунитска, управлявана от този сектант и кликата му. Ще се отиде към присъединяване на сунитските райони към Турция, а Асад ще остане в Дамаск, ако не го убият.
71
8
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако Турция влезе във война със Сирия ще е напълно мазало. Тръмп няма да се намеси. Арабската лига ще се обърнат срещу Турция. ООН няма как да застане на страната на Турция. И дори когато Турция е много по-силна, би бил океан от кръв ако има пълномащабна война със Сирия и особено ако Египет и други държави решат да се включат. Въобще Ердоган се е самозабравил. А Фолксваген да си заврат завода знаете къде.
70
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Твърде много Ура вата... Тео Числом и словом 52 американски Войници ( ФАКТ толкова са )се преместили от там И вече вейм червени знамена ...Общо взето колкото повече комунисти гушнат букетя ( а кюрдските милиции са точно такива) Толкова по добре Не са нещо за което Сащ да се кара с Турция
69
4
 
15
 
! Отговори
Fenasi Kerim преди 4 години
Кой кого вече не се знае. Американски самолети са бомбардирали сирийската армия в Манбидж. Новината е отпреди минути. Кой с кого е не се знае. Стана като бой между пияници в кръчма.
68
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като срещнат аскера и ще бягат за памперси към дамаск ...Каквото и да ни е мнението за Турците по добри войници са от Сирийците А за техника и въоръжение да неговорим ...ФАКТИ