САЩ и Турция прекратяват огъня в Северна Сирия

То ще трае пет дни
17 окт 2019 22:20, Нели Христова
129
САЩ и Турция прекратяват огъня в Северна Сирия
Снимка: Reuters

Турция се е съгласила на петдневно прекратяване на огъня в Североизточна Сирия, което да позволи изтегляне на кюрдските сили, заяви вицепрезидентът на САЩ Майк Пенс след разговори с турския президент Тайип Ердоган, предаде Ройтерс.

Малко преди това американският президент Доналд Тръмп написа в Туитър, че има "страхотни добри новини от Турция". "Благодаря ти, Ердоган. Милиони човешки живота ще бъдат спасени", добави Тръмп в туита

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


129
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До СУ 34Лека нощ, амджъкаазлийо криводзурлата! Стига ти толкова, че си се налял до козирката и не знаеш какви ги бълнуваш! Добре добре, прав си - турският аскер е разгромен и бяга към Анкара и сто турски лири са две криводзурлато амджъкаазлийски стотинки!Хайде сега бегай!
69
8
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Независимимото кюрдистане на амджъккаазлиите е закопан дълбоко под земята! Въпреки че цял свят се изправи срещу Турция!! Запомнете днешната дата добре, защото тази дата в бъдеще ще бъде споменавана като рожденната дата на Нео-Османската Империя - 17 Октомври 2019 година!Дааааа ... трудно е да си турчин, защото трябва да се изправиш пред цял свят!Но още по-трудно е да не си турчин, защото ще трябва да се изправяш пред турчин!Симфония за моите уши!!
68
24
 
9
 
! Отговори
СУ 34 преди 4 години
Нали каза вчера - в момента турската армия влиза в Манбиндж. Турската армия никога никъде не е влизала, защото не е побеждавала никого никъде. Вие сте нация лузъри без визита за бъдещето. Д. Тръмп даже не се наложи да се среща със смешния ви султан и веднага клекнахте под заплахата на санкции за келявате ви икономика. В момента обезценената турска лира е по- малко от 2 стотинки българска конвертируема валута!
67
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да бе в сьщото време умря кордистан
66
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На Тръмп даже не му се наложи да говори с Ердоган, написа му писмо и прати двама заместници да му заповядат. Другата седмица и Путин ще му обясни как армията на Асад ще охранява границите на Сирия.Срам за Ердоган, хубав номер му врътнаха Щатите и Русия.
65
9
 
5
 
! Отговори
до ТУРКОПИТЕКА 83,84 преди 4 години
Написаното потвърждава теорията на ДАРВИН. Още 100г може да драпате да станете ЕВРОПЕЙЦИ. Поне 100
64
9
 
3
 
! Отговори
СУ 34 преди 4 години
До Ястреб АмчъказлиятаКакво стана с Манбиндж, защо още не сте влезли в града?
63
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
България е ЕДНОНАЦИОНАЛНА държава по конституция. Пише го в конституцията. В България НЯМА малцинства. България е държавата на БЪЛГАРИТЕ. В България живеят само БЪЛГАРИ. Точка по темата. Ако някой се чувства НЕбългарин - свят голям, границите са отворени. Никой не го спира да отиде да живее, където си иска по света! България е демократична държава и е член на ЕС.
62
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Голема любов големо нещо.
61
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сега и Путин като му повтори или потрети, че Сирия цялата принадлежи на Асад, съвсем ще олекне Ердоганя
60
14
 
8
 
! Отговори
Мюмюне преди 4 години
В Турция НЯМА българи. Има изселници от БЪЛГАРИЯ, които ТУРЦИЯ 20 г не искаше да им даде паспорти за да ги използва да гласуват в БЪЛГАРИЯ и ако нещо стане в бъдеще . Проектът за възраждане на ТУРСКАТА ИМПЕРИЯ като се отъждествява с исляма си е на дневен ред. ЛЕВСКИ е казал ЧИСТА И СВЯТА РЕПУБЛИКА. свободни, равни отговорни пред закона. Който работи за ТУРЦИЯ и против РОДИНАТА БЪЛГАРИЯ е враг. Турския език е едно от нещата, които не са задължителни. БЪЛГАРИЯ не признава малцинствата
59
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Изхвърлил бил писмото в коша, нямало да се среща с Пенс и Помпео... дрън дрън. Не само че се срещна ами и направи това което му заповядаха. Сега (п)разни приказки... постигнали били, 5 дни, ала бала. Стресна се да не сложат Гюлен на неговото място. Голяма излагация на Ердоганя
58
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ердоган си помисли, че е голям и забрави колко малък е и че от него нищо не зависи в този свят. Има много по-големи играчи като Русия и САЩ, а турция е дребен играч. Наложи се да му го припомнят.
57
17
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Турски език само в турция. В България се учат български език и западни езици - английски, немски, испански, италиански, френски или даже руски. Турският език на никого не му трябва. Той е ненужен език. Моите деца учат английски и немски и са европейци. Никога няма да седнат да учат турски език, защото е ненужен език.
56
7
 
13
 
! Отговори
Мюмюн преди 4 години
Защо да напускам България? Аз съм роден тук както и дядо ми и пра пра дядо ми. Което е повече от 200 300 години. Има българи както в Турция така има и турци родени в България. А английският език е универсален и може да се изучава навсякъде без проблем. Аз ти говоря с турско училище в Бъглария защото Турция е позволила на България да упражнява български език в Турция със създаването на училище на български език.
55
15
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Който се чувства турчин, границите са отворени. Ей, къде е турция, на един хвърлей разстояние. Сака, феса и ориента експреса. На никого няма да липсвате в България.
54
13
 
8
 
! Отговори
Мюмюне преди 4 години
ами заминавай си бре. кой те държи насила тук. Какъв турски език искаш да учиш. Дъщеря ми съм и плащал 10 г английски език във ФАРОС. Вашите защо не са ти плащали. Като искате отворете си платени школи. Откъде накъде държавата БЪЛГАРИЯ ще ви плаща да учите турски
53
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Турците са страхливци. Избиха им няколко човека и подвиха опашка.
52
4
 
8
 
! Отговори
Българин преди 4 години
Искам да се махна по-скоро от тая кочинъ.
51
10
 
5
 
! Отговори
ЕРДОГАН преди 4 години
се има за много хитър, но според световните коментатори му врътнаха голям капан в СИРИЯ. Турците сами ще го свалят когато фалират лирата и останат без пазари