САЩ и Турция прекратяват огъня в Северна Сирия

То ще трае пет дни
17 окт 2019 22:20, Нели Христова
129
САЩ и Турция прекратяват огъня в Северна Сирия
Снимка: Reuters

Турция се е съгласила на петдневно прекратяване на огъня в Североизточна Сирия, което да позволи изтегляне на кюрдските сили, заяви вицепрезидентът на САЩ Майк Пенс след разговори с турския президент Тайип Ердоган, предаде Ройтерс.

Малко преди това американският президент Доналд Тръмп написа в Туитър, че има "страхотни добри новини от Турция". "Благодаря ти, Ердоган. Милиони човешки живота ще бъдат спасени", добави Тръмп в туита

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


129
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
8
 
12
 
! Отговори
Гошко преди 4 години
Сега асадците и рашките имат 5 дни да се настанят по границата. Кюрдите и Ердоган прецакани, Сирия остава цяла на Асад и Путин. То така си беше и договорено м/у USA и Россия...
29
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е не е ли добър Тръмп ,спаси от такъв резил Турция ,че трябва му вдигнат паметник .Номтурците са неблагодарници и ще провалят всичко .
28
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В крайна сметка сме добри съседи с турците и Бойко знае как да се подмазва на началниците, поне за това има истински талант. Ще излезе много далновиден накрая хич да не повярваш:)))
27
15
 
5
 
! Отговори
Смех преди 4 години
Пуйкистана капитолира...
26
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Баш ТурчинаСвалям си феса за този коментар! Само человек, в чиито вени тече турска кръв може да разбере какво значи това!
25
1
 
12
 
! Отговори
Хетеро преди 4 години
Чакам с нетърпение и нас да освободят от джендърското робство.
24
1
 
22
 
! Отговори
бай Тошо преди 4 години
До бай ганюНещо не си разбрал. Ердоган първо изгони американската армия, а сега като дойдоха високопоставените лица да му се молят им дава 5 дена да си изтеглят и терористичните елементи дето подкрепят. Общо взето може да се каже, че операцията постигна целта си..
23
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Преди 3 дена Трамп всъщност призна нещо, може би неволно на живо предаване във Фокс Нюз. Водещата я попита: "В последните дни говорихтел и с Ердоан?"Трамп каза: "Да. Преди няколко дена говорих с него и му казах сам да се оправя с кюрдите (терористите). Те имат силна армия и безброй войници. Но те веднага нахлуха в Сирия. Тези хора отиват на война, все едно че отиват на обяд!"Ключовата фраза е "Тези хора отиват на война, все едно че отиват на обяд!"
22
0
 
20
 
! Отговори
Шопа преди 4 години
Уважавам турците за техния инат.
21
1
 
4
 
! Отговори
Юнал Джемилов преди 4 години
До Анонимен 23Йехехехехехехехеееее Аби как им го каза йихихихихихихихи
20
0
 
10
 
! Отговори
бай Тошо преди 4 години
До бай ганюза кое е отстъпил Ердо?
19
0
 
2
 
! Отговори
Фабрика за сълфетки преди 4 години
Убихте ми бизне са!Започвам производство на турски знамена да избия влага си за носни кърпички.
18
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До бай ганюБай ***, да ти кажа каво лежи зад тази среща. Американците много се надцениха и в същото време много подцениха Турция. Трамп изпрати писмо на Ердоан да го заплаши да не навлиза в Сирия и в отговор след един час аскера започна операцията! Американците бяха въоръжили терористите до зъби и не очакваха аскера да напредва толкова бързо. Стана ясно, че до срещата между Трамп и Ердоан след 3 седмици аскерът ще е очистил целия регион от терористите. И сега хукнаха да ги спасяват.
17
10
 
7
 
! Отговори
бай ганю преди 4 години
в момента в който "тежката артилерия" от класата на високопоставен американски политик стъпи за преговори някъде и везните се променят в друга посока.какво ли е казал пенс на ердо за да го склони на премирие?ердо много се перчеше че неще акъл и няма да отстъпи под никакъв натиск но сега омекна конфликта е доказано че поражда по голям конфлик но в съвременния свят само умелата дипломация е заместител на военни конфликти,жалко че има диктатори които не го разбират
16
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво бе Баш Турчина!Хубава приказка. Де и ние да се гордеехме така, че сме българи:-(
15
7
 
23
 
! Отговори
Даниел преди 4 години
Логичното се случи. Ердоган каза, че ще влезне и така направи. Евала на турския аскер и нека приятелството между нас и комшиите се стопли още и още повече!
14
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Достатъчно време САА и Руските умиротворители да заемат останалата територия. И после на конференцията по помирение. Само дето про турските башибозуци, до сега отказваха да участват, а мандатите вече са раздадени.Сега да видим как Ердо ще се справи с задачата да ги разжалва и обясни че са най обикновена публика, без гласни в новата Сирия.Поне до първите избори.А за криминални престъпления, не зная да има амнистия.
13
2
 
34
 
! Отговори
Осман Ага преди 4 години
Операцията е спряна за 120 часа . Това е срокът който е даден на кюрдските бандити да напуснат 32 километровата зона по цялата дължина на турско сирийската граница. Точка 10 от споразумението гласи че цялата зона ще бъде под контрола на Турция. Една от точките е че СаЩ се ангажират да предприемат военни действия срещу всяка заплаха за съюзника си от Нато . С две думи Турция постигна своето.
12
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 15Кой е гонил вчера Пенс викаш? Нещо сигурно съм пропуснал? Хъ?!
11
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е това ли беше всичко !!!Хахаха ...Да си имам политиката .Не можаха ли да го направят тихо без да ги вижда цял свят .