Лукашенко: Дано ядрените оръжия в Беларус да не бъдат използвани

Врагът няма да стъпи на наша земя, докато разполагаме с тях
51
Лукашенко: Дано ядрените оръжия в Беларус да не бъдат използвани
Снимка: БГНЕС/EPA

Президентът на Беларус Александър Лукашенко изрази увереност, че руските тактически ядрени оръжия, разположени в страната му, никога няма да бъдат използвани, предаде Ройтерс.

По-рано Лукашенко и руският държавен глава Владимир Путин казаха, че в Беларус вече са пристигнали част от предвидените тактически ядрени оръжия и че до края на годината там ще бъдат разположени и останалите.

"Колкото повече живеем, толкова повече се убеждаваме, че (тактическите ядрени оръжия) трябва да се съхраняват на сигурно място в Беларус. Уверен съм, че никога няма да ни се наложи да ги използваме и че врагът няма да стъпи на наша земя, докато разполагаме с тях", заяви Лукашенко.

Беларуският президент многократно е обвинявал западните държави, че се опитват да унищожат страната му, и твърди, че разполагането на ядрени оръжия е необходимо за възпиране на потенциални агресори, отбелязва Ройтерс.

Миналия месец Лукашенко каза, че в Беларус вече има тактически ядрени оръжия и че той няма да се поколебае да ги използва, ако се наложи, но подчерта, че за това ще са необходими консултации с Русия./БТА

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още по темата: лукашенко
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
0
 
1
 
! Отговори
И. Петров преди 10 месеца
Точно! Няма значение колко си велик, преминеш ли границата гориш. Защо САЩ не влизат в Северна Корея, а без проблем унищожиха Ирак?
44
4
 
4
 
! Отговори
Паню Баирски преди 10 месеца
Този руски слуга е пълен бокл-к!
43
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Почва да осъзнава, че Минск ще стане на пастет.
42
1
 
4
 
! Отговори
Андреевич преди 10 месеца
Господинът от снимката се срамува да си признае,че е под пълната зависимост от руския диктатор Путин - защо ли ?! Уж,че той бил поискал от Русия атомни оръжия - АЛА-БАЛА !!! И той само заплашва и се кефи,че е станал " ядрена сила " ?! Ха-ха-ха ха-ха ! Станал е ...*** на Путин и се върти накъдето той каже !
41
0
 
0
 
! Отговори
Лукашенко Телеграм преди 10 месеца
"Расследование Евгения Пригожина, ведь его не покажут ни на одном ТВ канале, поэтому данный материал будет опубликован в моем официальном канале "Александр Лукашенко"убедительная просьба прочесть каждому, о таком я молчать не буду! "Ха-ха-ха, самия Лукашенко защитава Пригожин.......
40
0
 
0
 
! Отговори
Лукашенко Телеграм преди 10 месеца
"Уважаемые граждане, я обращаюсь ко всем тем, кто ценит работу, которую ЧВК Вагнер под руководством Евгения Пригожина проделали на фронте, их успех на Бухмутском направлении и других участках Украины. Евгений открыл мне глаза на многие вещи и я не понимаю, почему все это время он молчал! Как оказалось, в больших красивых кабинетах давно есть люди, которые пытались подавить ЧВК Вагнер. Имена этих "патриотов" вам всем известны, думаю каждый гражданин РФ должен видеть расследование Пригожина. "
39
1
 
6
 
! Отговори
Изнервен преди 10 месеца
Ами що ги прие тогава бе, съветски ***?
38
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Използват ли ги, първи Минск заминава. Нали му е ясно това на неумния диктатор!
37
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Врагът нямало да стъпи на тяхна земя. Ами че те отдавна са стъпили бе, Лукашенко. Те ако не бяха стъпили, щяха ли да ти казват да им се явиш на килимчето в кремъл и да докладваш като новобранец. Някой изобщо пита ли те дали може или не може да ти натресе ядрените оръжия или пък дали си съгласен да приемеш пригожин с неговите 50 хил. касапи в Беларус? Моли се само някой ден да не свършиш като Мусолини.
36
1
 
1
 
! Отговори
Някой до 33 преди 10 месеца
Ето това е истинският език на омразата. Много се преекспонира за езика на омразата. Клетвите ясно ли ти е кой ги използва. Някой ниско интелигентен или р0м, или не ти държа канчето на много удари от гръмотевици и факсове. Научи се да разграничаващ нещата от всички страни като добро и зло не в абсолютна крайност и кое е най-доброто за ситуацията около тебе не само за тебе. Тогава пиши.
35
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Тази пионка се прави на главна пионка...но си остава пионка
34
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Купих си шише ракия, но мога да ви уверя, че никога няма да я пия
33
0
 
2
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 10 месеца
До Някой 26дежурния по дискусия не е ставал от масата и го е изпецкала шизофренията вече. у събота некои думкат маргарити на плажа, а некои си изкарват 20 лева отгоре към минималната с коментари под собствените статии. тежко е. и мъчно
32
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
На русофилите децата в Беларус да идат дано.
31
0
 
1
 
! Отговори
Някой 26 преди 10 месеца
Има някакъв на който постоянно му свестят кинжали и рими удря всякакви хахаха. Чудя се на колко ракии е :)))). Яко се е филмирал ама за сметка на други. Лошо, че унищожиха Холивуд с пошлост и лъжи и изопачаване на историята. Можеха да направят филм със всякакви кинжали да се радва човека и да си пие ракийката хахаха
30
5
 
2
 
! Отговори
Бай Иван преди 10 месеца
Взе да отрезнява този. Още плаши с ядреното оръжие ,но то е под контрола на Русия и само Путин може да го активира ,така че ще слушка.
29
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Пуцай куме! Изпепели тези нацисти!
28
3
 
3
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 10 месеца
картофения лидер му се очертава среща на три очи с другаря си в най скоро време. ше е много смешно ако калиновци превземат базата с искандерите
27
4
 
5
 
! Отговори
Алекс преди 10 месеца
Путинският пинчер пак джафка по команда на господаря си.Изпи си отровния чай на 9-ти май в Москва и сега е по-послушен.
26
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
"Уверен съм, че никога няма да ни се наложи да ги използваме и че врагът няма да стъпи на наша земя, докато разполагаме с тях" То този май с мозък гладък като яйце, не разбира, че врагът му е дал оръжията, а той не може да ги ползва, дори да са при него.