Зеленски поздрави украинците за Деня на независимостта

Това е празник на силните хора, заяви той
24 авг 2023 12:29, Нели Христова
42
Зеленски поздрави украинците за Деня на независимостта
Снимка: БГНЕС

Украинският президент Володимир Зеленски поздрави украинците за Деня на независимостта.

"Празник на силните хора. Празник на хората с достойнство", каза Зеленски, според прессъобщение на президентската канцелария на Украйна. Днес разкъсаната от война страна отбелязва своя 32-и Ден на независимостта.

Наричайки "независима Украйна" това, "за което се борим", Зеленски похвали приноса на всеки гражданин, като каза: "в голяма война няма малки дела".

Той благодари на всички украинци на предната линия, както и на доброволците и семействата зад тях. Той също така скърби за загиналите войници, наричайки ги "герои, които ни попречиха да загубим Украйна".

Зеленски отпразнува "хилядите украински медици, които спасяват хиляди животи", както и журналистите, наред с други, които разпространяват "истината за Украйна и тази война на различни езици".

Президентът също така увери украинците "под окупация", които "чакат и ще станат свидетели на завръщането на Украйна".

На 24 август се отбелязва годишнината от декларацията на Украйна през 1991 г., че ще скъса със Съветския съюз.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
0
 
! Отговори
az преди 8 месеца
До Мда И ние имаме Ден на независимостта - от преди малко повече от 100 години. Но това не пречи от създаването на нашата държава да са минали близо 14 века! За да сме съвсем точни - Република България е дори по-млада от Република Украйна формално погледнато! Преди това бяхме НРБ - което не беше точно република.
35
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Самото им име издава зависимост, знаете от кого.
34
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Независимо от действията на Украйна ще стане каквото каже Москва. Честит ден на независимостта!
33
5
 
4
 
! Отговори
Тц,тц преди 8 месеца
Днес е хубав ден! Независимостта на Украйна беше почетена с житейския край на Пригожин. Кръгът около Путин изтънява и става все по-рехав! Скоро и той самия ще получи билет за отвъдния концерт на Кобзон! На първия ред..заедно с Пригожин!
32
3
 
2
 
! Отговори
Пламен Иванов преди 8 месеца
Честит празник Украйна!А на д_о_лните българо-рашки желая, те си знаят....!
31
4
 
10
 
! Отговори
Мда преди 8 месеца
Ей ги тия, с шизофренията!Хилядолетната държава на прото укрите /няма майтап, така пише в учебниците им/, празнува 32-я си ден на Независимостта...Толкоз!
30
1
 
8
 
! Отговори
Пффф, преди 8 месеца
пълен оксиморон,баце! Покрайна била независима?!? И точно мъпета Зельоньй др0гар да говори за независимост,когато треперещата ръката на Слипи Джо Деменний му е дълбоко в кафявия изход чак до сли8иците и предизвиква гърленото му ръмжене...
29
0
 
10
 
! Отговори
Хм преди 8 месеца
И нас в България тъй ни поздравяват за деня на "независимостта"....да се смееш ли да плачеш ли или да вземеш сопата?!
28
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Съветският съюз гласува за разделяне на републиките. Русия първа обяви независимост. Елцин ги освободи, защото искаше нефта и газа само за руснаците и да вземе Москва за Русия.
27
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
И да - ще спамя! Защото и вие спамите публичното пространство. Тъпкате главите на цяла България с безумно ненужни глупости, само за да отвлечете от реалната страна на нещата. Не съм толкова важен. Какво е един инвалид. Но съм един от хиляди. А всеки един от тези хиляди е част от обществото. И както сме сгазени ние, утре ще бъдат сгазени майки, бащи. И всеки, който не размята фашизирано в тълпата юруци. Забравил себе си, забравил живота си. Зомби.
26
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
И докато инвалидите и възрастните хора *** от глад - България не знае за тях, а е информирана за всеки поздрав на Зеления гущер! И пак тази България дава по десет пъти по толкова, колкото е инвалидната пенсия на чужди бежанци. Но даже жалките трохи не стигат за достойно живелия българин, когото занимавате и сега с чисти глупости.
25
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Пак ще го напиша: какво ме интересува националния празник на Украйна, защо не пишете за националния празник на Бангладеш, интересува ме, че заради реформите на ППДБ, след изтичане на ТЕЛК-а трябва да чакам ЧЕТИРИ МЕСЕЦА И ПОЛОВИНА до следващата комисия, а в това време инвалидна пенсия няма да имам. Че аз ще оцелея - ще оцелея, но не съм единствен, а съм от хиляди. Много ще умрат от глад, без лекарства. Кой ще вземе парите им!
24
0
 
10
 
! Отговори
хе хе хе преди 8 месеца
Абе тези колко национални празника имат? През месец, през два - хоп, някой национален празник. И то при положение, че украинската нация е нещо като американската нация, ама на 30 години:)
23
0
 
12
 
! Отговори
Бай Мо преди 8 месеца
Че той празника на Украйна беше на 4-ти юли. Защо е това закъснение?
22
0
 
11
 
! Отговори
До 15 преди 8 месеца
Всички, които не са нито със САЩ нито с Украйна, са "копейкии" "русофили" "путинофили" "pycopoби". Няма друго положение/друга страна за вас хомосексуалистите неосъзнати . Знаем ги третополовите ти размисли и страсти.
21
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
"Зеленски поздрави украинците за Деня на независимостта със "Слава Кокаине"
20
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До 12. Така е. Американското робство е за предпочитане.
19
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Защо е нужно всеки ден да знаем за Украйна ?От 6 милиона българи може би на по-малко от процент им дреме за Зеленски ,Украйна и тн.А ,да кво стана с контранастъплението? Нали от 2 години освобождават Крим ? Всъщност покрай войната Зеленски и семейството му от обикновени милионери станаха милиардери.Още ли има *** които не вярват че всичко е само и заради пари?
18
2
 
18
 
! Отговори
До Укро феновете преди 8 месеца
Няма ли да излезете да ревете за любимият ви Укро Вермахт ? Нали днес е Вашият национален празник, Денят на УсраИна. Значи 3 март не трябва да празнуваме, обаче на Ден Зельо ще обикаляте София със жълти чорапи и сини прашки за кеф на Козяк ?! То и Хитлер през 1945г все още беше сигурен в победата...
17
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
"Ние независими всеки ден, понеже нищо не зависи от нас, и по-добре!"