Лондон обяви "Вагнер" за терористична организация

Сее насилие и разрушения и е военен инструмент на Владимир Путин
108
Лондон обяви "Вагнер" за терористична организация
Снимка: БГНЕС

Руската частна военна компания "Вагнер" ще бъде обявена за терористична организация от британското правителство, съобщи Би Би Си, като се позова на проект на документ в този смисъл.

В проекта е предвидена възможност за категоризирането на авоарите на "Вагнер" като притежание на терористична организация и за изземването им. Освен това от гледна точка на британското законодателство ще стане незаконно членуването във "Вагнер" и изразяването на подкрепа за нея, отбелязва Ройтерс.

Британската вътрешна министърка Сюела Бревърман заяви пред Би Би Си, че "Вагнер" сее "насилие и разрушения...и е военен инструмент на Владимир Путин".

"Те са терористи, просто и ясно", изтъкна Бревърман.

Обявяването на "Вагнер" за терористична организация ще означава, че в Обединеното кралство вече ще е престъпление и рекламата на частната военна компания, организирането на нейни събития и показването на логото ѝ на обществени места, пояснява Ройтерс. /БТА, Божидар Захариев/


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


108
Още по темата: Великобританиявагнер
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
87
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Вагнеровци с печален жест си Го преместиха в другия крачол... Да не говорим, че ингилизите са избили, поробили и ограбили милиони хора на хиляди километри от шиибания им остров. Колонии, грабежи, даже диамантите в короната им са крадени. И какво правят на Малвинските острови?
86
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Радевисти, защо не кажете че вашата терористична Руска федерация се противопоставя на съединението? Защо не кажете и че тази терористична империя е причинител на разделението в България? Северна добруджа? Вижте в дебелите книги за Добруджа! Вижте срещу кой воюват българските храбри опълченци за да опазят и Южна добруджа! За Македония? Чиито македонизъм и днес се подържа от официална Русия! Копнежите на руския империализъм да заличи произхода на българската писменост, с която си служат? Да мълчим
85
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
На кого му пука какво е обявил "Лондон" - кучето на Вашингтон?
84
3
 
7
 
! Отговори
Докато Пригожин преди 8 месеца
беше жив не го сториха, а сега, когато "Вагнер" изглежда ще бъде асимилирана от ВСРФ тия се правят на герои. На умряло куче нож вадят - народна поговорка.
83
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
А чувал ли си, мой човек, за Бандеровци - неонацета още от края на 2-та световна, които се възродиха в началото на 21 век? Така че затворниците от Вагнер трепат Бандерите бандюги.
82
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Че каква е разликата между Вагнер и ИСИС? Само дето Вагнер са нео-нацита, другите религиозни фанатици. Тва е. Друга нема.
81
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Аз съм за Вагнер, значи съм терорист! Аз не съм терорист и никога няма да бъъда, аз не съм антихрист и никога няма да бъъда, аз съм просто човек, аз съм просто човек!
80
3
 
5
 
! Отговори
Ал Ибн ал Ебн преди 8 месеца
Да живее Албионската джамахирия ,Аллах е велик !
79
9
 
3
 
! Отговори
redordead преди 8 месеца
оллиитата чакат колпасът на Запада вече 100 години...ама за това време рашшшняшката коочина ще фалира за 3-ти път...а иммбецилите като теб ще чакат отново нещо да сес рине, докато живеят в цивлизованият свят, вместо да си бият камшика, към любимата блатная...
78
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Лондон не е това, което беше. Слънцето залязва над Запада. Колапсът на т. нар "цивилизован свят" ще бъде в пъти по-тежък от този на Съветвския съюз
77
3
 
6
 
! Отговори
Мунчо преди 8 месеца
И ко от туй?
76
3
 
14
 
! Отговори
неразбрал преди 8 месеца
Действията на хамерикаците във Виетнам ,Либия ,Афганистан и т.н, общо над 115 войни и военни конфликта ,според наглите ингилизи какви са?По-големи световни терористи от краварите и техните прислужници британците , има ли?Кой обяви Черно море за хамериканска зона на интереси?Наглостта и агресията на ФАЩ и Англия имат ли аналог в Света?
75
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Африканските страни поискаха от Лондон да върне заграбени богатства и други репарации за понесени щети и вреди, между които и скъпоценен камък монтиран в короната на бившата английска кралица. Този евтин цирк за Вагнер е максималното, което могат да направят.
74
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
"Сее насилие и разрушения и е военен инструмент на Владимир Путин" -- насилие и разрушения за британските и френските крадци в Африка -- ха-ха, хи-хи -- колко готино !
73
2
 
12
 
! Отговори
След като.... преди 8 месеца
.... руснаците толкова невъзпитано и нетактично, пред цял свят издумкаха непобедимия, неунищожим и негорим английски Чаланджър точно няколко минути, след като посмя да се появи на бойното поле - как да не биеш един шамар на "Вагнер"?
72
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Всяка страна има право да бъде напредничава и назадничава. В нигер френският посланик беше изгонен след като отказваше да напусне доброволно и му бяха спрели водата и електричеството в посолството -- британците приличат на него. В Африка разбраха, че са били лъгани и ограбвани 60 години от бившите колониални господари -- като видяха как Китай им строи инфраструктурата. А западните ментори и крадци ги бяха лъгали със "строителство на демокрация по западен образец."
71
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
САЩ като правят същото защо не са обявени за терористи? Колко войни направиха в последните десетки години? В Ирак дори британците участваха в измамата с химическите оръжия. Значи британците трябва да се самообявят за терористи.
70
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Англичаните ги стяга чепика в Нигер! Ще има кой ми дефекира в бельото хахахаха
69
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
А какво ще стане ако Вагнер обяви Лондон за терористична организация?
68
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Интересно, в Англия има поне 10 организации като Вагнер, но никой дори не ги споменава. Защо така?