Ако тя печели повече от вас

Дори и в днешния еманципиран свят мъжете трудно преглъщат този факт
Обновена: 6 юни 2012 09:39 | 6 юни 2012 09:24,
6
Ако тя печели повече от вас
Снимка: outnow.ch

В днешно време на жените се плаща добре и много мъже се притесняват от факта, че заплатите им са по-ниски от тези на партньорките им. Те се тормозят от вина, че не са глава на домакинството и че хлябът бива изкарван от нежната половинка, което не се отразява добре на отношенията в двойката.

Масово не жените, а мъжете са тези, които се комлексират по този признак – много рядко тя се ядосва, когато изкарва по-малко от него, но в обратния случай - положението е страшно.

А дали тези притеснения са основателни в днешно време? Не може ли да свикнем с мисълта, че живеем в свят на равенство: икономическо, социално, правно и какво ли не още. Отдолу ви изброяваме няколко съвета как да превъзмогнете негативните си емоции, свързани с този факт, да анализирате връзката си и да спрете да се тормозите.

Глупаво е да отдавате прекалено значение на този проблем

Съвремието ни е такова, че в най-често срещания случай е необходимо в семейния бюджет да постъпва повече от един доход, за да може да се поддържа поносим стандарт. Дори и да не сте прахосници, които харчат за щяло и нещяло, животът на модерния човек е толкова скъп и му се налага да плаща за хиляди извънредни неща (битови нужди, храна, училища, детски градини, дрехи, застраховки, абонаменти и т.н. и т.н.), които не са съществували, когато вие или родителите ви сте растяли. Старият модел „тати носи, мама меси" не е съвсем приложим днес, за това се радвайте, че парите въобще ги има, а не се тюхкайте толкова кой ги изкарва.

Идеята, че мъжете трябва да издържат жените си е нечестна спрямо нежния пол

Преди няколко десетилетия жените изцяло са били зависими от мъжете си по финансовите въпроси. Това е било така и в случаите, в които мъжете не са били добре платени, не са имали работа или не са искали да имат такава. В тези времена жените (а и самите мъже) са били доста прецакани, защото не са могли да предприемат нищо сами, тъй като са били жени и семействата са преживявали доста тежки периоди по вина изцяло на съпрузите. Старата схема е несправедлива и за двата пола, така че се отпуснете и бъдете доволни, че времената са се променили.

Останалото прочетете в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
1
 
! Отговори
Petur преди 11 години
Жена ми изкарва повече пари от мен, но пък и аз не стоя без работа и се развивам, например наскоро се дипломирах в С.У., записал съм се на езиков курс, въобще старая се да раста и уча нищо че съм прехвърлил 40-те лазарника. Е какво да се комплексирам ли?
5
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Аз съм на принципа: важно е да те обича, пък нищо, че е богата! :)
4
1
 
3
 
! Отговори
В коментар 3 писах преди 11 години
за калпавия колега.Още от студенти се знаем.Тогава той завъртя главата на грозничко момиче,но дъщеря на голям шеф и направи всичко възможно да я "забремени".На тъста си дължи дори и назначението в нашата фирма.После го спипаха,че изневерява.Беше се разпасал сато Ив.Славков по татово време- опитваше се да ни изнудва да поемем част и от неговата работа в службата.Когато го изрита тъстът му, се върна с подвита опашка в гарсониерката на родителите си в "Дружба".Сега направо си казва:"Търся богата"
3
1
 
4
 
! Отговори
Пишете общи приказки преди 11 години
Млади мъже - и богати, и бедни - търсещи моми с голяма зестра, е имало винаги. В нормалните държави големите зестри носят приходи. Така е било навремето и у нас. После, в продължение на 45 години понятието "голяма зестра" отстъпва пред "тъст с големи връзки".Днес големите зестри пак са на мода.През последните 20 год. много мъже си останаха у дома, а жените им заминаха на задграничен гурбет и им пращат пари за да хранят и себе си,и децата.Имам разведен колега с 2 деца.Открито търси богата жена
2
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Няма мъж, който да не се комплексира от факта, че жена му печели повече от него. За това всяка жена трябва да си търси мъж, който дори с малко да е нещо повече от нея. Няма нищо по-болезнено за един мъж от това, да е наясно, че не може да издържа едно семейство (говорим за истински мъже, а не за разни кастрирани ревльовци, на които жените за всичко са им виновни, но не биха отказали да се оженят за богата жена дето да ги издържа).
1
5
 
5
 
! Отговори
какво ще стане преди 11 години
ако жена ви печели повече от вас?! Ами няма да ви изневерява с цел да спечели някой лев повече ,ами ще ви изневерява само за удоволствие без да търси финансова помощ ! И в двата случая жена ви ще си слага между краката и друг х... освен вашия! Трябва да се примирите с това ,а ако се правите на голям тарикат и ревнивец , ще останете без жена и ще карате на мастурбиране или ще плащате на ***!Дори да се разведете и ожените за друга ,и тя няма да ви е вярна,тъй както и мъжете не пропускат ..