Безработни оптимисти

Как да останете позитивни, след като ви уволнят
17 юли 2012 13:22,
5
Безработни оптимисти
Снимка: sxc.hu

Току що са ви уволнили и това е може би сбъдване на един от най-страшните ви кошмари. Положението е критично, но за да решите проблема максимално бързо, трябва да стъпите здраво на краката си и да се опитате да съберете всяка капка оптимизъм, която можете да изстискате от себе си.

Ето няколко съвета за това как да запазите максимална част от достойнството в труден момент като този:

1. Мислете си, колко по-зле можеше да бъде: това не е много по-различно от нещата, които изживяват кандидат-певците по разни телевизионни кастинг-формати, с тази разлика, че тях ги уволняват пред милиони зрители. Така че щом те могат да преодолеят далеч по-унизителна критика и то пред голяма аудитория, можете го и вие.

2. Дръжте главата си високо вдигната и запазете достойнство, но позволете на хората които ви обичат, да ви подкрепят в този разтърсващ момент . Приберете се и споделете с близките си, нека ви прегърнат и утешат, заедно сте по-силни.

3. Обикновено след уволнение, хората искат да се сврат в най-тъмния ъгъл на дома си и там да се скрият от света. По-добре е да посрещнете проблема смело и ребром: съобщете на всички какво ви се е случило и го направете по положителен начин (кажете, че във фирмата са се налагали бюджетни намаления и затова са ви съкратили, а не, че сте го заслужили заради лошо поведение, например).

Освен, че преборвате самосъжалението по този начин, като кажете на света, че сте без работа, той ще се включи в намирането на нова – колкото повече хора знаят, че си търсите работа, толкова по-лесно ще си намерите.

4. Опитайте да останете положително настроени: ако не сте харесвали работата си – добре е, че сте се отървали; ако шефът ви е бил гадняр – вие как да се преборите с личностните му нападки към вас и т.н. Потърсете хубавата страна на нещата и се оставете на щастливите, позитивните, силните мисли.

5. Преди всичко се опитайте да не си затваряте врати: бъдете дипломатични, когато говорите за и със предишния си работодател, защото никога не се знае кога ще ви потрябват препоръки или едно рамо при търсенето на нова работа.

Останалото прочетете в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тия съвети за България не вървят. И спрете да преписвате чуждестранни статии, защото там качеството и заплащането на труд са дооооста по-различни от тези у нас. Там работиш и знаеш защо работиш, а тук работиш най-малкото за да оцелееш до следваща заплата.
2
0
 
10
 
! Отговори
Кънчо преди 11 години
За тази статия от ГЕРБ ли ви платиха? Да свикваме с мисълта, че ако не си налягаме парцалите ще трябва да седим безработни?
1
1
 
19
 
! Отговори
Job Lessed преди 11 години
.......6-то научете къде е терминал 2 на летището