Фазите на женското приятелство

От любопитство до безрезервно доверие
25 мар 2013 10:54,
0
Фазите на женското приятелство
Снимка: outnow.ch

Когато става въпрос за връзка между мъж и жена, всички знаят, че трябва да се мине голямо разстояние между това да се запознаете с някого и да се омъжите за него. Мъжете и жените имат нужда от известно време, преди да могат да се възприемат като двойка.

С женското приятелство не е точно така.

Между жените нещата могат да прогресират доста по-бързо и въпреки това сте изложени на голям риск, ако си помислите, че жената, която познавате от няколко седмици, е вашата най-добра приятелка. И в този тип връзка има етапи, които не трябва да се пренебрегват.

Повечето любовни връзки траят средно около година и половина, преди да се стигне до брак. Има някои двойки, които са готови да минат под венчило след втората седмица романс, а други, които са заедно по десет и повече години и едва тогава решават да се обвържат пред закона.

Приятелството е повече или по-малко същото. Винаги ще има изключения, дължащи се на личностните характеристики, начина на живот, желанието и т.н.

Ето и кои са тези 5 етапа от него:

1. Фазата на любопитството

Това е мястото, където започва всяко приятелство и всяка връзка. Трябва да има нещо, което да ви привлича към определена персона, да ви кара да желаете да се запознаете с нея и да знаете повече за нея. Този интерес не трябва да бъде съзнателен или очевиден, а по-скоро инстинктивен.

2. Фазата на опознаването

Всяко ново, потенциално приятелство изисква време, прекарано заедно с въпросния нов приятел. За някои хора това време идва, без да се стремят към него (те се опознават в групата по аеробика, на репетициите за хора, в класа по йога или в работата), но за други хора се налага да го инициират. Много е важно в тази втора фаза от отношенията двете жени да си прекарват времето забавно и приятно.

3. Фазата на фамилиарниченето

Това е етапът, към който хората се стремят още от началото. Те искат да изпитат това ниво на комфорт с някой още при първата им среща, но той се изгражда с течение на времето. Повечето жени имат нужда да излязат със своята нова приятелка поне 8 пъти, преди да могат да се отпуснат пред нея.

За различните хора постигането на тази фамилиарност означава различни неща. За едни е доверие, за други е зелена светлина за откровени разговори, за трети е лекота на общуване и т.н. В този етап жените започват да бъдат в състояние да предскажат как ще реагира тяхната приятелка на различни събития.

Останалото прочетете в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още по темата: жениетапиприятелство
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари