Гаджето геймър – проблем?

Излиза, че не е толкова лошо любимият да е геймър
25 апр 2013 20:42, Мария Дуковска
19
Гаджето геймър – проблем?
Снимка: архив, Reuters

Данни от 2005 година сочат, че 43% от геймърите са жени, а средната възраст е 30 години. Тези цифри се променят постоянно. Какво е да си геймър или по-точно какво е когато гаджето ти е геймър?

Половинката ви стои часове наред пред монитора. Това определено може да ви разстрои, ако връзката ви е още в самото начало. Нещата в общи линии стоят по следния начин:

    * Първите дни сте тъжна, вероятно плачете и се питате „Защо?“.
    * След втората седмица няма да е толкова зле.
    * Месец по-късно осъзнавате, че имате повече време за себе си и това ви харесва.

Истината е, че знаем твърде малко за геймърите. Всеобщо схващане е, че това са просто едни непораснали деца. Дали е така?

Митът, че от ранна детска възраст те губят времето си във видеоигри и това пречи на ученето им и изграждането им като личности, е разбит.

Положителното на часовете прекарани пред компютъра е, че игрите изграждат стратегии за справяне с проблемни и трудни ситуации, които срещаме и в реалния свят.

Ако гаджето ви е геймър, то той винаги мисли една крачка напред. Игрите поставят изпитания пред него, в които се бори с отрицателни герои, намира важни оръжия. Истината е, че нашите момчета вярват, че извън игрите могат да управляват самолет.

Той влиза от една мисия в друга като има изградена предварителна стратегия. Извън играта, той с лекота ще се справи с намирането на правилния маршрут от точка А до точка Б.

Геймърите са хора, разполагащи с ограничени ресурси в един виртуален свят.

Игрите са интензивно хоби, както всяко друго, разбира се. Съвсем не си мислете, че това се случва само във вашата връзка. Това се случва по целия свят, във всеки град.

Геймърът гадже е чувствителна натура. Игрите не са само платформа, в която има насилие. Часовете, прекарани във видеоигри, го учат да бъде добър, да осъзнава проблемите, пред които сме изправени в реалния живот. Той е креативен и с отворени граници на своето мислене. Какво работи?

От създател на видео игри до... всъщност няма ограничение. Той е предприемчив. Голяма част от геймърите откриват начин да търгуват с предмети и продават акаунти, печелят пари докато играят.

След всичко това излиза, че не е толкова лошо да имаш гадже геймър. Той просто има нужда от малко разбиране.

Още любопитни статии прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
0
 
! Отговори
ДемонХънтър преди 3 години
Здравейте.На 26 години съм, имах приятелка и наистина я обичах, но играех много игри. И накрая тя реши да се отдръпне. Бяхме заедно 4 години и 3 месеца. С времето загрях какво се случва, но тя просто продължаваше да се държи така въпреки моите усилия да си я върна. И после разбрах че всъщност си е намерила някой с който си е пишела отдавна. Та от близо от 6 години съм сам. Да имаше гадни моменти, но с времето я забравих. Истината е че ако тя не ви обича такъв какъвто сте тогава тя е проблема
17
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ne e tolkova hubavo sa6to I ako misli samo za tova I te zabravq I kakvoto I da mu kaje6 toi ti otgovarq ma6inalno kolkoto I da go razbira6 ne stava zavisi ot mnogo ne6ta I az ve4e po4vam da se pritesnqvam kakvo da pravq
16
3
 
9
 
! Отговори
gamer4o преди 11 години
само че има ОГРОМНО значение какви игри се играят!Едно е да стреляш с базуката в quake и да развиваш само кординацията м/у очите и мишока - което си е скил който едва ли ще ти помогне особено в реалния живот. Ако джиткаш една смислена риал-тайм стратегия като СтарКрафт със сигурност има повече умения които да се пренесят и в реалността - вземането на решения,мултитаксинга,предвиждането на действията на противника и т.н.
15
2
 
2
 
! Отговори
До 9 dc universe преди 11 години
Дай си ника на играта ще то пратя покана имам трима играча на 89 комбат рейтинг,тролер,дпс,доктор.Наистина играта е забавна и се запознаваш със хора от цял свят,наскоро бях при приятели от Южна Корея на гости,именно играта ни запозна.
14
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
По-добре, да е геймър, да гледа порно или да има някаква друга страст от колкото да се чуди с коя да ми изневери или как да се държи с мене като с животно, понеже е комплексар.
13
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не съм имала гадже геймър, но имам гадже запалено по чата и всякакви социални мрежи. А познайте какво стана? Той ме загуби духовно заради това си хоби. Сега може да си виси в чата колкото си иска, хич не ми пука, защото мислите и сърцето ми вече не са с него. И мисля скоро да скъсам с него. Страшно готин е когато поиска, ама ми писна да се конкурирам за вниманието му с 100 виртуални приятели. Щом е избрал тях-прав му път. Та и с игрите не прекалявате, че да не си правите компания с лаптопа.
12
2
 
7
 
! Отговори
:) преди 11 години
Статията е с друга насоченост, да накара жените да гледат с малко по различно око на това.Следва статия за мъжете - > колко е полезно стоенето в мол-а(поне по 4 часа) и избиране на парцалки..
11
2
 
9
 
! Отговори
гамер преди 11 години
Казвам се Петър и играя от 10 годишен ....Стига бе хора това звучи вече като клуба на анонимните геймъри
10
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Аз съм запален куестаджия откакто се помна, препоръчвам на всички любители на загадки и пъзели.
9
3
 
1
 
! Отговори
От Австралия(Сидни) преди 11 години
За мен пък има основно има само 1 вид игри - SEGA и Нинтендо. Всичко от миналия век - Sega Game Gear, megadrive, SegaCD и Nintendo 8 битовите игри и Mame - кадилаци и динозаври и подобни. Наскоро Sega пуснаха Sonic 4 ремейк на стария Sonic пак 2D еА най якото е че могат да се играят в мрежа през Кайлера сървърИгри от този век много малко, само няколко хитови.
8
3
 
2
 
! Отговори
на 21 преди 11 години
Играя игри защото все още имам време и то играя само една игра Лига на Легендите защото както казаха колегите по долу играеш срещу жив противник а не срещу компютара преди играех много игри но вече неми се играят дори и да имам пари няма да си ги купя понякога и влизам да разцъкам CS 1.6 но влизам главно заради хората в сървара да си по лафиме
7
3
 
11
 
! Отговори
мхд преди 11 години
Играя само онлайн срещу жив противник (AI е доста елементарно и скучно) създавам контакти, упражнявам или научавам нови езици, уча се на стратегия и тактика, забавлявам се като цяло. Не ми пречи нито в личния живот, нито в работата. А и риболовът ми се види доста скучно занимание...
6
1
 
9
 
! Отговори
до 2 преди 11 години
Подкрепям те. Точно това е мисленето. Човек трябва да мисли и да не губи връзката с реалността.
5
8
 
11
 
! Отговори
Kkriiiiikkooo преди 11 години
И аз съм като пост 4, днеска чукнах 39 г докато на младини бях запален геймър ия сега вече почти не играя , но затова пък колекцията ми е голаяма ;xbox,xbox 360, ps one,ps 3,wii (всичко са моднати и фул екипирани) , psp,nintendo ds,nds lite,nds xxl , jxd601,psp 1001,psp2001,psp go ,gp2wiz, pandora, canoo,dingoo,gba,gba sp, gb,gb color ...... . Но не играя много а просто ме кефи да си направя добра колекция и всичко да е хакнато.Вече съм си поръчал още няколко , но аз така разпускам ...
4
0
 
45
 
! Отговори
Петър преди 11 години
На 34-ри съм. Почуствах как последните 2-3 години, постепенно всички игри ми омръзнаха. Липсва ми времето, когато изпитвах огромно удоволствие от игрите. Сега имам възможност да си купувам всяка игра, която поискам (стига с това пиратстване), но просто не ми се играе.Дано някой ден някой ден ми се преиграе пак.
3
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Геймингът е хоби като всяко друго. Не разбирам това специално отношение.
2
3
 
62
 
! Отговори
няма проблем преди 11 години
На 30 съм и съм заклет геймър, освен това съм женен от 5 години, жена ми също обича да разнообразява свободното си време с видеоигри. Разбира се всичко зависи от човека, някои се впускат бързо и непресметливо в любовта и после си блъскат главите защо не са прозрели по- рано различията си, а други си изграждат стратегия предварително и срещат правилния човек. Важното е да не губиш връзка с реалността и видеоигрите да си останат хоби, а не начин на живот и всичко ще тече като по мед и масло.
1
6
 
47
 
! Отговори
Kratos преди 11 години
Една статия с която съм съгласен за повечето неща... Брей не мога да повярвам .