Колко личности трябва да съчетава в себе си шефът

Те са не повече от шест
Обновена: 22 юли 2013 16:31 | 22 юли 2013 16:31,
3
Колко личности трябва да съчетава в себе си шефът
Снимка: Reuters

Човекът е сложна личност, която съчетава в себе си различни черти от характера. И това, че в работата сте едни, а у дома други, не означава, че имате раздвоение на личността. Вие просто почивате от своето бизнес Аз, когато сте сред семейството и приятелите, защото не се налага да се подчинявате на офис правилата.

Ако не сте от шефската "гилдия", може никой да не забележи поведението ви, стига то да не провокира напрежение. Когато обаче сте шеф, трябва да намерите правилния подход за общуване със служителите си. Според автора на „Smart Tribes: How Teams Become Brilliant Together" Кристин Комафорд лидерът може да бъде шест типа, в зависимост от водещата черта на характера си, която демонстрира в офиса.

Ето и какъв може да бъде един ръководител:

Майката – човек, който напълно подкрепя подчинените си и ги кара да се чувстват ценени. Това е страхотно, тъй като им помага да станат по-уверени и е по-харизматичен в очите им, но не и когато трябва да се действа. Понякога „тежката ръка" на властта трябва да влезе в сила, за да се реагира адекватно на възникналите ситуации.

Антропологът – държи се така, сякаш екипът му е някакво рядко племе и постоянно задава въпроси и иска да знае всички причини, проблеми, решения. Според Комафорд антропологът може да помогне на служителите да се развиват умствено, защото постоянно ги кара да мислят.

Строгият сержант – тези шефове не са злобни, а понякога са по-скоро досадни и прекалено праволинейни. Те обичат да дават заповеди и вървят по един утъпкан коловоз при определяне на фирмената политика. Закостенялото им мислене може да се превърне в проблем. Хубаво е да се намери човек, който да ги разтърси и да им каже, че промяната не е лошо нещо.

Професорът – този човек винаги знае точно какво трябва да се направи. Той не умее да прави компромиси, но пък от друга страна, знае как да дава точни и ясни инструкции.

Останалото прочетете в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още по темата: характершефтипажи
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До шефТи може да си шеф единствено на комбайн или редосеялка. Неграмотен си. Искрено се надявам да не работиш на бюро, в офис, защото това би била груба житейска несправедливост. Неграмотен австралопитек!
1
0
 
1
 
! Отговори
шеф преди 10 години
Безсмислено е да цитиране разни западни агенций.това е България и на всеки е ясно,че нещата не стоят като при тях.Тук на ден сменяш няколко самоличности.нагаждаш се постоянно според клиент и работник.всеки пат е различно