6 тайни на успешните взаимоотношения

Щастливата връзка изисква добри намерения, внимание и упорита работа
13 юни 2016 22:42, Теодора Драгоева
1
6 тайни на успешните взаимоотношения
Снимка: outnow.ch

Поддържането на силна, здрава и стабилна връзка с партньора не е лесна работа. Това е мисия, за която всеки човек, който иска да бъде щастлив с половинката си, трябва да полага усилия.

Освен усилия, успешната връзка изисква добри намерения, внимание и упорита работа.

Щастливите двойки разбират или интуитивно усещат, че ако искат да изградят дългогодишни отношения, трябва да избягват някои основни капани, които водят до раздели.

А ето и основните шест тайни на успешните взаимоотношения:

1. Партньорите не нарушават доверието помежду си.
Доверието е едно от най-важните неща за успеха на една връзка. Според много изследвания недоверието между партньорите може да „разяде“ връзката с годините. Успешните двойки знаят колко важно е да си вярват, да се подкрепят, да се уважават и да си бъдат опора един на друг.

2. Те държат гнева си под контрол.
Гневът е естествена човешка емоция и израз на чувствата, но успешните двойки знаят, че експлозивните, нараняващи изблици никога не завършват добре. Същото важи и за спотаената злоба. Гневът не е грях, но е много важно да внимавате какво ще излезе от устата ви, докато сте ядосани. Бракът ви няма да оцелее, ако всеки път, когато се карате с половинката си вие бълвате груби критики по негов/неин адрес и показвате презрение към личността му/ѝ. Успешните двойки развиват умения за насочване на гнева си към решаване на проблема, а не към задълбочаването му.

3. Те не избягват трудните теми за разговори.
Във всяка здрава връзка, има моменти, когато партньорите нямат съгласие помежду си. Различните гледни точки са нещо нормално, въпросът е да се стига до някакъв консенсус или разрешаване на проблема. Щастливите партньори действат като екип, който посвещава време за да подобри комуникацията помежду си.

Още по темата можете да прочетете в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Като не вярва, а вярва на кой каквото му каже за да ви скара. Какво правите с него?