Кирил Маричков: Заемаме разкрачена позиция за Украйна

Според музиканта нещата са започнали отдавна
26 май 2022 09:15, Нели Христова
159
Кирил Маричков: Заемаме разкрачена позиция за Украйна
Снимка: БГНЕС

Тези, които попречиха на България да бъде енергийно независима, днес са в основата на това страната ни да заеме разкрачена позиция по отношение на войната срещу Украйна. Това заяви в интервю за БГНЕС Кирил Маричков.

Той цитира големия италиански мислител от Ренесанса Николо Макиевели: който иска да бъде неутрален, бива намразван от този, който губи, и презиран от този, който печели.

„С тази наша позиция никой няма да ни хареса. Нито руснаци, нито украинци, нито европейци. Това е андрешковска позиция, която не ни прави чест. Обидно е, че сме такива“, каза прочутият музикант.

За да се стигне обаче до тук, нещата са започнали по-отдавна.

„Ясно е кой седи в дъното на всичко това. Това са същите тези, които преди много години създадоха обществено мнение срещу добива на шистов газ, твърдейки, че той щял да отрови природата. Ако не беше въведен мораториума върху добива на шистов газ, днес щяхме да имаме собствено производство и нямаше да имаме нужда от руския газ. Но Русия и Путин не искаха това да се случи“, заяви Маричков.

Той предупреди, че „и днес те имат своята пета колона в настоящия парламент, която продължава да разделя нацията“. „За съжаление, доста хора и в момента им вярват и сме доста разделени“, каза музикантът.

За него едно от достиженията ни е, че преди 25 години по времето на президента Петър Стоянов България подаде молба за членство в НАТО и ЕС и то се реализира през следващите години. Дали този избор е необратим на фона на сътресенията от последните месеци, Маричков казва следното: „Надявам се моите деца никога да не видят и да не разберат какво е руски ботуш. Това не е напреднала държава, а икономическо джудже. Без петрола и природния газ от 10-11 място тя слиза на 26-27 място по БВП. Липсата на елементарна свобода на словото съчетана с допотопна икономика и желания да властват над всичко заради своите национални комплекси е нещо много опасно и може да доведе до много трагични последици“, категоричен е музикантът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


159
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
121
9
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Така е.Не сме заели никаква "разкрачена позиция",но Маричков я е заел и иска да отровят водите на България!Уууу!Този е долен предател!Подкрепяме Украйна хуманитарно,но война не искаме!Кое не му се разбира?!
120
17
 
7
 
! Отговори
До 121 преди 1 година
Путин отива в гроба. Вие ще го последвате.
119
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За убийство на пътя нищо дрънканици а други с неумишлено убийство доживотен затвор без права и без право на замяна. Демократите щяха да реформират системата но само на думи явно вече. Няма разкрачена позиция. Бг. народ е против войната но и против санкции които също са война и против военна подкрепа каквато и да е тя. Не може да се подпомагат нацисти и хитлеристи бандвровци.
118
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Изказва мнение,може да е негово,може и да не е.Ако правителството реши отново да се започне проучване за добив на газ от това България само ще загуби пари.Нямаме българска технология за добив.Ще дойде чужда фирма,която ще добива и продава газ.А ние ще останем и без газ и без земя.В България трябва да се защити земеделието,животновъдството и производството на плодове и зеленчуци.Човечеството не може да съществува без храна.
117
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Бездарнико: Ама ти верно ли стоиш на тъмно и студено!?! Да не си в Сибир? Ние тук в България сме на слънчево и 30 градуса жега.
116
13
 
8
 
! Отговори
До аман от мисирки преди 1 година
Ти си класически болен русофил. Няма българин, който да познава българската история, и да е русофил. Така че с тия клишенца в Москва.
115
9
 
17
 
! Отговори
Менто преди 1 година
Киро Магаричков е убиец който си мисли , че се е измъкнал от възмездието .!.
114
2
 
2
 
! Отговори
До Цецо преди 1 година
Не са много, две-три тролчета са, които цъкат от различни адреси.
113
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В Черно море е пълно със сероводород. Ако не искаме климатична катастрофа с планетарни мащаби, трябва да започнем да го разработваме.
112
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 113: Кисинджър е само един рептил, изпълзял от миналото, когато Студената война даваше правото на САЩ и СССР да определят съдбата на малките страни. Време е този рептил да си допълзи обратно в дупката и никога повече да не се показва. А може и да вземе путин със себе си.
111
21
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Киро не ми е любимец, но в случая е прав. Защо не започваме да добиваме сами природен газ? Залежи има и в Добруджа и в морето. Има поне колкото за нас, а защо не и за износ? ЗАЩО?
110
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Глупости Маричков! Откога стана политик и реши че някой трябва да ни хареса? Много хубаво че на Кирето са му вързани ръцете за Украйна. Дори Кисинджър каза че западът трябва да принуди Украйна към преговори макар ис териториални отстъпки, а не да помпа с оръжие националистите!
109
20
 
7
 
! Отговори
ЯМБОЛИЯ преди 1 година
Браво на лидера на най-добрата ни вокално-инструментална група,,Щурците,, ,за смелата му гражданска позиция. Подкрепям напълно казаното и се радвам,че 80% мислим така в България.
108
5
 
17
 
! Отговори
защо преди 1 година
Г-н Маричков, Бяхте любимци на всички в НРБ. Помните ли? Знаете ли защо? "Всяка жаба да си знае гьола" е казал народът. Политиката не Ви е силната страна. СДС помните ли? А ВНС?
107
10
 
11
 
! Отговори
Цецо преди 1 година
ЕЕЕЕ, Толкова обичащи Русия в коментарите не съм предполагал че може да има. Много добре познавам К. Маричков и затова се учудих че е и алкохолик. Знам че никога през живота си не е употребявал алкохол. А за убиици аз смятам Ленин / около 12-13 милиона хора убити през неговото управление / и Сталин унищожил около 18 милиона народ от СССР ДО СМЪРТТА СИ. При Путин - незнам защото диктатора е страшен. Хайде сега платените и тъпунгерчетата, давайте с палеца надолу.
106
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 103:Предай на Маричков,че с тази шистова газ иска сега всички ни да убие.Да почете малко.А едно време протестирахме срещу руски и американски фирми да не почват добив.Ако някой разпространява грешна информация,че проруско настроени са ги спряли -ЛЪЖЕ!Може да се види от стари новини как се носеха плакати,на които пише против руските и американските фирми!Внимавайте с украинската мафия,която е влезнала в България покрай бежанците!!!
105
4
 
17
 
! Отговори
Щуреца преди 1 година
Абе нали размина присьда за убииство кво му е - хапва , пиива и не кашля ако бе обикновен бьлгарин щеше да търка още наровете вьв затвора , както и ставййски
104
1
 
8
 
! Отговори
До държава която преди 1 година
За Русия има ли виза според теб? Аз съм ходил в Русия и мога да ти кажа че има. Така че за теб Русия и Украйна са едно.
103
12
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ми прав е човека, вижте какво правят в Румъния, вместо да се занимават с разни руски патоци си инвестират в собствения добив в момента добиват по 10-12 млрд. куб.м и си задоволяват собствените нужди, вместо да се молят на тоя или оня, па после се чудите що от значително по-бедна страна от нас сега с 2-пъти по-богати, като в оная поговорка сме "вода газим, жадни ходим"
102
12
 
14
 
! Отговори
Стефан Цанев преди 1 година
Кирил удари и уби жена през 1999. Той никога не шофираше пийнал. Поради тъпоглавието на подръжката на пътища, знакът STOP е бил скрит от клоните на дърво. Това е документирано и затова получи условна присъда. Кирил искаше да се самоубие след това произшествие. Никой не е имунизиран срещу подобен инцидент.