Кирил Маричков: Заемаме разкрачена позиция за Украйна

Според музиканта нещата са започнали отдавна
26 май 2022 09:15, Нели Христова
159
Кирил Маричков: Заемаме разкрачена позиция за Украйна
Снимка: БГНЕС

Тези, които попречиха на България да бъде енергийно независима, днес са в основата на това страната ни да заеме разкрачена позиция по отношение на войната срещу Украйна. Това заяви в интервю за БГНЕС Кирил Маричков.

Той цитира големия италиански мислител от Ренесанса Николо Макиевели: който иска да бъде неутрален, бива намразван от този, който губи, и презиран от този, който печели.

„С тази наша позиция никой няма да ни хареса. Нито руснаци, нито украинци, нито европейци. Това е андрешковска позиция, която не ни прави чест. Обидно е, че сме такива“, каза прочутият музикант.

За да се стигне обаче до тук, нещата са започнали по-отдавна.

„Ясно е кой седи в дъното на всичко това. Това са същите тези, които преди много години създадоха обществено мнение срещу добива на шистов газ, твърдейки, че той щял да отрови природата. Ако не беше въведен мораториума върху добива на шистов газ, днес щяхме да имаме собствено производство и нямаше да имаме нужда от руския газ. Но Русия и Путин не искаха това да се случи“, заяви Маричков.

Той предупреди, че „и днес те имат своята пета колона в настоящия парламент, която продължава да разделя нацията“. „За съжаление, доста хора и в момента им вярват и сме доста разделени“, каза музикантът.

За него едно от достиженията ни е, че преди 25 години по времето на президента Петър Стоянов България подаде молба за членство в НАТО и ЕС и то се реализира през следващите години. Дали този избор е необратим на фона на сътресенията от последните месеци, Маричков казва следното: „Надявам се моите деца никога да не видят и да не разберат какво е руски ботуш. Това не е напреднала държава, а икономическо джудже. Без петрола и природния газ от 10-11 място тя слиза на 26-27 място по БВП. Липсата на елементарна свобода на словото съчетана с допотопна икономика и желания да властват над всичко заради своите национални комплекси е нещо много опасно и може да доведе до много трагични последици“, категоричен е музикантът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


159
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
101
5
 
12
 
! Отговори
Пийняк преди 1 година
Скрий се....и не карай кола повече
100
11
 
8
 
! Отговори
държава която преди 1 година
държава която ни иска визи не може да ни е приятел !!! а този жалък лъжлив евреин Зеленки вече го мрази целия свят - писна ни от лъжите му
99
6
 
15
 
! Отговори
тоя лиза гъззовете преди 1 година
на комунистите 20 години а сега лиже гъззовете на Американците .... ех ибриккк бездарен .....
98
1
 
10
 
! Отговори
Щуреца преди 1 година
За мен - емил димитров остана най добрият бьлгарски испьлнителЩях да испадна в шок ако и той бе казал приживе , заемаме позиция като щуреца
97
9
 
16
 
! Отговори
Аман от мисирки! преди 1 година
Русофобията е болест. Омразата заслепява и пречи на нормалната преценка на случващото се. И не - не съм русофил - реалист съм, макар че едва ли има нормален трезвомислещ българин със здрава ценностна система, който да не е поне малко русофил.
96
5
 
15
 
! Отговори
Бездарнико преди 1 година
къде са 2-та кораба с втечнена газ дето Кире-*** каза че били тръгнали от САЩ преди 3 седмици !? От де на къде България ще стои на тъмно и студено за да може Баиден да си върне Украинския НафтоГаз !? Жалка подддлога си ти и бездарник !!!
95
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Завалията и той все искал всички да го харесват.
94
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всички, подкрепящи Русия, са мишки. Русофилите са жалки и смешни.
93
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всичките шоумени, рапъри и чалгари заедно ли трябва да ви управляват? Не може ли поне на този да не му давате власт? По-добре изберете Лили Иванова, тя поне пее добре и ще прати всички чалгари на Източния фронт.
92
3
 
12
 
! Отговори
Нещастник !!! преди 1 година
купиха ви от американското посолство за жълти стотинки ..... зад тоя жалък жидо-укроп зеленски ли дастанем !? От къв зор !? Американските гадовве дори визите не ни отмениха - от де на къде ще им лижем задннниците !?
91
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този и Асен Агов са като братя. Когато Маричков пееше се слушаше друга музика. На Жданов си сменяхме и продавахме касетки със западни изпълнители. Нищо певец и нищо политик.
90
16
 
6
 
! Отговори
Съгласен преди 1 година
Браво Маричков. Достойна позиция. Нека и други бг творци да я споделят, а не се да спотайват като мишки...
89
0
 
5
 
! Отговори
Щуреца преди 1 година
Бяла тишина много се вьртеше по - бнр , заедно с емблемата на социалистическа бьлгарияЕдна бьлгарска роза
88
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
този алкохолик и убиец защо реши да ни учи на нравственост??
87
0
 
7
 
! Отговори
До 73 преди 1 година
"Бяла тишина"... хвърлихте ме назад във времето, когато Жоро Минчев (RIP) и "Щурците" спечелиха първата награда на първия "Златния Орфей". Уви, беше през 60-те години на миналият век.
86
3
 
16
 
! Отговори
Ха ха преди 1 година
Прави впечетление , че тези които живееха като царе прес комунизма сега го оплюват и отричатМаричков е един от тях взел всички блага - тук вкючвам и радио танграКоето харесвах много между другото
85
4
 
19
 
! Отговори
Абе яааа...! преди 1 година
Да отровиш Добруджа, Житницата на България, заради газ, който и без това можеш да купиш по-евтино, е безотговорно и престъпно. И заради какво? За да сме в синхрон с глупавата западна русофобия ли?
84
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Стефан Цанева познаваш ли човека, който сгази с колата си?
83
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Напълно прав е!
82
3
 
20
 
! Отговори
пппп преди 1 година
Само шистоф газ ни трябва , а Маричков явно не е запознат какво стана с добива на шистов газ в латинска америка ! Тоя Маричков говори като еврейн, не като българин !!