Кирил Маричков: Заемаме разкрачена позиция за Украйна

Според музиканта нещата са започнали отдавна
26 май 2022 09:15, Нели Христова
159
Кирил Маричков: Заемаме разкрачена позиция за Украйна
Снимка: БГНЕС

Тези, които попречиха на България да бъде енергийно независима, днес са в основата на това страната ни да заеме разкрачена позиция по отношение на войната срещу Украйна. Това заяви в интервю за БГНЕС Кирил Маричков.

Той цитира големия италиански мислител от Ренесанса Николо Макиевели: който иска да бъде неутрален, бива намразван от този, който губи, и презиран от този, който печели.

„С тази наша позиция никой няма да ни хареса. Нито руснаци, нито украинци, нито европейци. Това е андрешковска позиция, която не ни прави чест. Обидно е, че сме такива“, каза прочутият музикант.

За да се стигне обаче до тук, нещата са започнали по-отдавна.

„Ясно е кой седи в дъното на всичко това. Това са същите тези, които преди много години създадоха обществено мнение срещу добива на шистов газ, твърдейки, че той щял да отрови природата. Ако не беше въведен мораториума върху добива на шистов газ, днес щяхме да имаме собствено производство и нямаше да имаме нужда от руския газ. Но Русия и Путин не искаха това да се случи“, заяви Маричков.

Той предупреди, че „и днес те имат своята пета колона в настоящия парламент, която продължава да разделя нацията“. „За съжаление, доста хора и в момента им вярват и сме доста разделени“, каза музикантът.

За него едно от достиженията ни е, че преди 25 години по времето на президента Петър Стоянов България подаде молба за членство в НАТО и ЕС и то се реализира през следващите години. Дали този избор е необратим на фона на сътресенията от последните месеци, Маричков казва следното: „Надявам се моите деца никога да не видят и да не разберат какво е руски ботуш. Това не е напреднала държава, а икономическо джудже. Без петрола и природния газ от 10-11 място тя слиза на 26-27 място по БВП. Липсата на елементарна свобода на словото съчетана с допотопна икономика и желания да властват над всичко заради своите национални комплекси е нещо много опасно и може да доведе до много трагични последици“, категоричен е музикантът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


159
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
81
5
 
25
 
! Отговори
някой преди 1 година
Поредният мрънкач целувал навремето ръката на Тодор Живков и ползвал всички блага на социализма. Кой едво време можеше да прави концерти и да се изживява като "големия творец"? Кириле не те ли е срам? Явно не. Може да си бил голям певец, но като човек си остана пълна мижитурка. И сега се пренастройваш да целуваш ръката на пордения голям брат?
80
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Голям музикант и артист! Човекът е живял в онова време и знае! Разбира се, мнението му няма да се хареса на русоробите.
79
0
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Г-н Цанев, ти си велик писател и всичко което си написал съм го чел на един дъх. Бъди жив и здрав приятелю на умните хора.
78
3
 
18
 
! Отговори
Ха ха преди 1 година
Стабилен е маричков ще ни раскрие ли бизнас тайната с червените куфари и радио тангра
77
14
 
11
 
! Отговори
Стефан Цанев преди 1 година
Познавам Кирил Маричков - бас китарист, певец и композитор много добре, а също и соло китаристът на "Щурците" от Стара Загора, Петър Гюзелев (RIP). Да се пишат негативи на Маричков заради личното му мнение е нелепо. Кирил е една изключителна личност.
76
12
 
11
 
! Отговори
Кико преди 1 година
Корнелия беше най големия противник за шистов газ!(слуша Москва), сега реве че сме енергийни зависимо. Ооо времена,Ооо нрави!
75
12
 
9
 
! Отговори
Ха на бас... 2022 преди 1 година
До КПСС БКП ...Ако не бяха СДС сеа нямаше да пишеш на компютър, а ще приличаш на Молдова.
74
0
 
10
 
! Отговори
анонимен до51-забран преди 1 година
С обиди приятелю не се доказва нищо. Новата технология е разработена от китайски учени през 2019г, а ние спряхме добива чрез тракинг 2011г. И новата технология не е безопасна, защото се създават сеизмични вълни. По така нар. енергийна пръчка се пуска висок волтаж за разбиване с ударни вълни на скалите.Въпреки , че метода е от преди 3 години , интересно ми е кои държави добиват газ по новия начин, тъй като много неща още не са доуточнени;
73
8
 
13
 
! Отговори
Отвратен преди 1 година
Когато убиеш човек, най нормалното е да се скриеш от хората, да изживяваш всеки ден гадостта, която си причинил. Но не и Маричков.
72
6
 
20
 
! Отговори
Ха ха преди 1 година
Кириле раскажи на нас по старите как се получаваше апартамент в софия с предимствоМоже да ни попееш оная песен с - жоро минчев , добьр вечер другарюНа паша христова - нали се сещаш за нея или бяла тишина
71
14
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
странно нещо е русофила, хем иска еФтина газ, хем не иска собствен добив
70
19
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Трябва да разкараме русофилите и всичката руска *** от България. Само тогава можем да започнем да ставаме цивилизована страна. Но първо трябва да разкараме комунистите и русофилите! Всички русофили и комунисти събрани на куп имат интелектуалния капацитет на 4 годишно дете със синдром на даун. Голяма грешка при смяната на строя, че не ги изтрепахме като Румънците!
69
27
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Маричков, пей си за Аврората и не се обажда
68
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Маричков, пей ки за Аврората и недей да даваш акъл
67
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Рокфелер излиза от ядреното си скривалище в Ню Йорк и не знае какво се случва. Влиза в един бар и пита бармана - е кой победи? -Ние, вика бармана. Радостен Рокфелер поръчва едно уиски и пита колко дължи. - Две рубли и двадесет копейки, отвръща барманът.
66
4
 
8
 
! Отговори
щурец или гарван преди 1 година
Певачот на димокрацията не бил разкрачен,най обичал стегнат партер да не го докопат партийните секретари и безвучно си пеел аз не съм комунист и никога няма да бъда!Застанал на Орлов мост с китка в ръка чака пристигането на освободителите със сондите от Шеврон да поеме първата сонда с вик аз не съм комунист!Падението няма граници еле за нашенските евроатлантически ***!Синето да сътвори продължението на мекото одухотворяване от шевросондите!Блика ли газот,блика ли?
65
4
 
20
 
! Отговори
Ха ха преди 1 година
Големият приятел на маричков - волен николаев бог да го прости почина от алкохол , ми е разказвал след демокрацията - колко турнета в гнилият запад придружени с обилно пиене и ядене , отбрани дами са имали - всичко на дьржавни разноскиЛюбимци на партията
64
3
 
14
 
! Отговори
dakotabg преди 1 година
То'а беше на д y пe н,когато уби жената, сега ни упреква,че сме разкрачени...
63
8
 
18
 
! Отговори
Даскала преди 1 година
Маричков , Вие сте доста зле с ориентацията в политиката!Приемането ни в НАТО е огромна грешка , която нарушава споразумението на Запада с Русия!Но Запада знае да лъжи и краде от по-слабите народи!Русия , търпя , когато бе слаба , но успя със свои сили да застане на върха на силните оръжия и сега Запада ще си плаща за униженията и лъжите към Русия!Това драги ми музиканте е само началото, мечката ще заиграе и в нашия двор , поради тъпата политика на твоите сини братя - грабителите български!
62
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това не е наша война, много ясно, че ще сме неутрални. Изобщо нямаме намерение даМрем за евреите и за Украйна. Нито пък можем да спечелим нещо от тази война. За какво да взимаме страна в конфликта?