Нетрадиционни вкусове ще изпълнят най-големите в хранително-вкусовата индустрия изложения у нас и в Югоизточна Европа МЕСОМАНИЯ, СВЕТЪТ НА МЛЯКОТО, БУЛПЕК, САЛОН НА ВИНОТО, ИНТЕРФУД И ДРИНК. От 11 до 14 ноември в Интер Експо Център ще видите много познати брандове, но и много нови компании. Повече от 15% е ръстът на участниците спрямо миналогодишното издание на водещите международни изложения.
Ще видите нови технологии с подобрен дизайн и с по-нисък разход на енергия, ще видите типични български храни с нови вкусове, ще се запознаете с новости от цял свят, ще осъществите полезни контакти.
Тази година бизнесът залага преди всичко на нетрадиционни и нови модели, разширява портфолиото си с по-здравословни храни и добавя по-различна визия и опаковка.
Когато става въпрос за традиция, вкусът няма цена. Старите рецепти оживяват с нови идеи за приготвяне на лютеница и имамбайялдъ. Някои от предложенията нямат аналог в страната. Лютеницата с мед, вместо със захар, придава по-мек и плътен вкус на лютеницата. Имамбайялдъ е приготвено по трационна турска рецепта изцяло със зехтин.
Пикантната лютеница от килера на баба пък ще се превърне в любимо изкушение за по-темпераментните клиенти, разказват компании за новите си предложения.
За първи път ще видим нова серия вегетариански колбаси. Продуктите са с натурални подправки и автентичен вкус, но са произведени без месо и соя. Традициите на месните продукти се развиват с все по-голям избор на деликатеси от телешко месо.
Посетителите ще могат да опитат нови плодови напитки само с три съставки – цели плодове, вода от Михалково и малко захар без допълнителни консерванти, оцветители. Чай, ванилия и захар, шоколад и шоколадови изделия ще изкушат посетителите.
БУЛПЕК пресъздава топлия вкус на трапезата
На изложението БУЛПЕК ще имате богат избор на хляб и хлебни изделия, които ще допълнят палитрата от вкусове. На специална демонстрационна зона, организирана от Националния браншови съюз на хлебарите ще видите как се приготвя хляб с натурални закваски, още вкусни печива и десерти.
Чуждестранни компании налагат и други ефективни решения за съвременния дом и бизнес. Те ще представят нови продукти за печене, които не се нуждаят от размразяване и втасване. Те се изваждат от фризера, втасването и изпичането се извършват по едно и също време. Намаляват разходите за логистика и съхранение с почти 60%.
Дегустации и викторина за ползата от българските консервирани плодове и зеленчуци подготвят от Съюза на преработвателите на плодове и зеленчуци. Шоколадови малки и големи изкушения на Професионална гимназия Велизар –Пеев, гр. Своге ще изненадат ценителите.
B2B срещи между унгарски и български компании
Очаквайте още дегустации, подготвени от Унгария страна партньор. Бизнес делегация на производители на вина, на типични храни и напитки ще пристигне за двустранни бизнес срещи с български компании в хранителния отрасъл и туризма.
Хранителната (р) революция няма да е същата, ако не допълним с уникалния вкус на подходящото вино. Националният институт за изследване на вино и спиртни напитки виртуално ще посрещне гости в ДОМ НА ВИНОТО. Това е една приятна разходка в уникална архитектурна и туристическа атракция, под римски арки, покрити с благородна плесен, в атмосфера на отминала епоха. Големи и по-малки изби от България и Европа ще представят естетиката на характерния за всеки регион еликсир.
Всеки продукт може да разпознаете веднага с мобилното приложение БГ Баркод. Приложението е безплатно и съвместимо с iOS и Android устройства. С новата версия при сканиране на баркода се появяват всички въведени данни за съответния продукт – производител/дистрибутор; описание и съдържание на продукта; хранителни стойности; снимки и др.
Потребителите могат да изготвят собствен профил, посочвайки към кои храни и съставки имат алергии. За чуждестранни баркодове приложението автоматично ще дава информация за фирмата производител/дистрибутор, осъществявайки връзка с международния регистър.
Над 320 български и чуждестранни компании ще покажат новите технологии, вкусни и здравословни продукти само в Интер Експо Център.
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.
Отчетът на Nvidia очаквано надмина прогнозите на инвеститорите
Wall Street затвори с ръстове в очакване на отчета на Nvidia
Audi планира изцяло нов модел за пазара в САЩ, който ще се изгражда на местно ниво
AI конкурентоспособността изисква радикална промяна в климатичната политика на ЕС
Тръмп в шеговит тон: Ще уволня Бесънт, ако лихвите не бъдат намалени
Експерт: Бюджетните мерки ще засегнат тежко социалните предприятия
Хороскоп за всички зодии за 20 ноември: Новини и промени
Регенерираните гуми - достатъчно безопасни ли са
Защо е полезно да си лягаме леко гладни
Руският Далечен изток е пред енергиен колапс - потреблението скача с 30%
Месо със салмонела, риба с живак, краставички с парацетамол - сигнали за опасни храни
Мачовете и спортът по телевизията, днес 20 ноември
От Макларън: Не сме наивни!
Рубен Аморим е далеч от мисълта, че Ман Юнайтед е перфектен
Мицин ги отвя на 1500 метра свободен стил на Държавното
Играчи на ЦСКА са лидери по спасявания и картони в Европа
Наполи на загуба въпреки титлата
Таро карта за 20 ноември, четвъртък
Дневен хороскоп за 20 ноември, четвъртък
5 важни ритуала за Ден на семейството – 21 ноември
Женски хороскоп за декември
Колко още остава до Коледа?
Витамин С и цинк – мощна комбинация за силен имунитет
Намалява смъртността и раждаемостта у нас, расте продължителността на живота
Кои са петте най-разпространени мита за климатичните промени?
Тръмп много държи Лукойл да е в американски ръце
Варна се затвърди като целогодишна дестинация, откъде идват най-много туристи?
ЕС с нова идея: Военен Шенген за придвижване на техника в случай на война
Бил Гейтс зове: Забранете телефоните за децата
Откриха две геоложки структури в Италия, които могат да предизвикат силни трусове
НАСА е готова да прекрати договора си със SpaceX в полза на Blue Origin
James Webb откри агресивна черна дупка в ранната Вселена
Обсерваторията „Вера Рубин“ направи неочаквано откритие
Нов лазер може да пробива през дебел лед върху близки космически тела
Най-неуловимият кит на планетата е забелязан жив за първи път