"Първият козунак отиде при семейство, което е загубило дядото на 73 години. Той е бил болен от коронавирус", допълни Стойков.
Имало е много желаещи да се включат в инициативата. Някои са искали да изпращат пари по банков път, за да могат повече хора да получат козунак за Великден. 120 козунака са омесени в пекарната за настоящите Великденски празници. С тази бройка пекарната е изпълнила капацитета си. Икономически щети отчитат и там. От 3 до 8 пъти са спаднали приходите на малката софийска пекарна.
"В момента сме наполовина на това, което сме заработвали в нормална ситуация. Не се оплаквам, трябва да възприемем ситуацията", сподели собственикът.
Дарин Стойков разкри, че тайната на добрия козунак се крие из бабините рецепти и в това да го месиш с леко сърце.
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.