В дните с минусови температури месото е превзема трапезите ни безапелационно, а свинското е най-почетния нашественик в тази вкусна офанзива.
Главният готвач на ресторанти MyChoice шеф Васил Апостолов предостави рецепта, с която всеки би се превърнал в истинска рок звезда в кухнята.
Глазиран свински врат
Необходими продукти за 4 порции:
- Свинско бон филе 800 гр.
- Средно голяма тиквичка, нарязана по дължина
- Сушен домат 100 гр.
- Свежо сирене 150 гр., нарязано на тънки правоъгълничета
Начин на приготвяне
На грил тиган изпечете тиквичката с миниимум мазнина. Оставете я настрани.
С помощта на нож разполовете свинското филе по дължина така, че да наподобява крилете на пеперуда. Покрийте с фолио и с помощта на чук за месо „набийте“ равномерно филето до около 0,5 см дебелина.
Овкусете със сол и пипер, поставете сушеният домат, сиренето и тиквичката. Завийте на стегнато руло. С помощта на кухненски конец вържете месото и го запечатайте равномерно от всички страни до златисто-кафяв цвят на тигана.
Поставете в тава за печене и в загрята фурна на 180С за около 15 минути.