Отложиха края на света чак за 2036?

Тогава астероидът Апофис щял да се разбие на Земята
2 яну 2010 08:11,
128
Отложиха края на света чак за 2036?
Снимка: 99942-apophis.com

Краят на света няма да е през 2012 г., а цели 24 години по-късно, твърдят руски учени, цитирани от РИА "Новости".

Апокалипсисът щял да дойде, след като голям астероид се разбие в Земята.

Учените се страхуват, че астероидът Апофис с диаметър 350 метра ще навлезе в атмосферата и при сблъсъка си със земната повърхност ще направи пустиня територия с големината на цяла Франция.

"По-добре да се похарчат няколко милиона долара за система за ранно предупреждение за планетарни катастрофи, отколкото да допуснем от неведение да загинат хиляди хора", твърди Анатоли Перминов, шеф на руската космическа агенция.

По думите му Апофис може да мине на 30 000 км от Земята през 2029 г. и седем години по-късно да предизвика катастрофа с гигантски размери.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


128
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
0
 
0
 
! Отговори
X преди 14 години
те крият, че САЩ са влезли в контакт с извънземна раса в началото на 50-те. извънземните са заявили, че ще колонизират Земята. но ще дадат шанс на някои да се спасят. при условие да им сътрудничат. и така се оформя ядро от висшепоставени хора от водещите държави в света, от хора в сянка, които да сътрудничат на колонизаторите. те са предоставили своите най-близки хора на извънземните да бъдат отвлечени, само защото така ще бъдат спасени при бъдещата колонизация.
71
0
 
0
 
! Отговори
X преди 14 години
това което правителствата крият, е че явно настъпва времето на колонизация на Земята. опитват се да ни залъгват, че Марс може да бъде колонизиран от нас, но исътината е друга. истината е, че ние ще бъдем колонизирани, Земята ще бъде колонизирана. и ето че явно остава малко това да стане факт. през последните 50-60г. правителствата на водещите държави в света крият това (или поне се опитват много старателно да го скрият) от нас.
70
0
 
0
 
! Отговори
ме преди 14 години
сега да очакваме по кината да пуснат филм със заглавие 2036, който със сигурност ще стане касов...
69
0
 
0
 
! Отговори
само бсп преди 14 години
еее, какво се притеснявате, бе. дотогава пак ще дойдем на власт и ще я откраднем. или трябва да даде такъв рушвет, че няма да кацне въобще
68
0
 
0
 
! Отговори
nasa преди 14 години
че може да стигне до повърхността на Земята може с тези малки размери,но едва ли ще ни затрие.Четете малко и после б пишете.Безспорно там където падне ще ядат дървото,но те по филмите падат все над САЩ така че ко ви е....
67
0
 
0
 
! Отговори
ЧНГ преди 14 години
Марсианците, условно казано, имат грижата да отблъснат астероида. Но има много задачи пред властимащите на тая планета и пред всеки с глава , а не тиква на раменете.
66
0
 
0
 
! Отговори
... преди 14 години
уф .. айде пак песимистични прогнози .. абе светът рано или късно ще свърши какво значение има кога ще е .. когато е писано тогава
65
0
 
0
 
! Отговори
БХ преди 14 години
ЧНГ Томов,радвам се, че пак имаш време за форумите... направо ми липсваше...И ся ко тана? Шъ ни хакни митеоритчето и шъ ни такова и климата и всичкото...След т шъ й все тая дъл съм съ возил на жигулката ъл съм гилал пеш...Ибах ви и климата и затоплянето му и метеоритите и края на света и него...
64
0
 
0
 
! Отговори
Томов е прав преди 14 години
Имаше такива съмнения, но който се интересува, ще знае истината . Но няма гаранция, че друго голямо тяло няма да ни удари, защото те се виждат в последния момент.По-важното е, че всичко във вселената е взаимносвързано и мното зависи от съдържанието на ума на всеки човек!
63
0
 
0
 
! Отговори
Томов преди 14 години
Това е старо, имаше съмнения че ако през 2029 мине в точно определена траектория покрай земята, 7 години по късно ще се разбие някъде в пасифика. Но след по-точно изчисление на орбита се оказа че ще мине на безопасно разстояние.
62
0
 
0
 
! Отговори
Костов преди 14 години
Комунистите са виновни :)
61
0
 
0
 
! Отговори
XP преди 14 години
Незнам за Апофис,но знам че, с Джинфис е по-добре!Особенно лятно време на плаж с девойка с големи Очи.За останалото има некви контактьори с извънземни,ха сега да ги видя колко чинят!
60
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
На Бойко не може да се разчита тогава, ще бъде почти 80 годишен... Така че 2012 е по-добре, докато Бойко още може!
59
0
 
0
 
! Отговори
Петрол преди 14 години
Русските учени, не са пияни и си знаят работата. Край на света няма да има, защото не бива, заради грешките на мнозина, да се затрива всичко. Много бакии ще трябва да се оправят, а и да се предотвратят, бъдещи злини. А астероида няма да удари Земята, нито която и да е от останалите звезди на тази система. Има къде да отиде и ще стане на звезден прах. А манговците да не си точат зъбите за желязото му, въпреки, че са доста грешни, откъм делата си. Но света няма да загине - такава ще бъде!
58
0
 
0
 
! Отговори
бай Ставри преди 14 години
ако в астероида има Джилязо или друг метал манговците ще го нарежат и предадат на пункта още преди да е достигнал Земята.
57
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Абе ние издържахме Станишев и Сакскобурготски та някакъв си астероид ще ни плаши.
56
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Тез руски учинииии от многото водка където са изпили са обаркали годината няма да е чак за 2036 , ами по скоро до следващото им напиване ще е сблъсъка с астеродид в научнуют им институтъ .
55
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
немой да се плашите Бат Бойко ша ни спаси...затуй препоръчвам да го избираме дотогава
54
0
 
0
 
! Отговори
Иво преди 14 години
Не мога да разбера защо хората си губят времето с това? Живейте си живота и не мислете за тези неща! Те апокалипсиси се случват всеки ден- катастрофи, пожари, убийства и т.н. Може да се каже, че Апокалипсисът ние си го правим.
53
0
 
0
 
! Отговори
споко преди 14 години
и 350 км да е астероида, пак няма да избави света от човешката глупост и простотия