Ох, булката закъснява. Спокойно. Тук е Бразилия

В страната е традиция 10-минутното забавяне
10 фев 2011 21:13,
29
Ох, булката закъснява. Спокойно. Тук е Бразилия
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Бразилска църква иска да отучи булките от лошия навик да закъсняват. За целта те ще бъдат глобявани с 300 щатски долара, ако не успеят да дойдат навреме пред олтара, съобщи АП.

В Бразилия е традиция булките да пристигат поне с 10 минути  закъснение.

Случва се обаче те да дойдат и 1 час по-късно, а  дори и повече, което води до объркване на графика на церемониите.

Отец Роберто Карара от катедралата "Носа Сеньора де Лурдес" в малкия град Апукарана в южна Бразилия е решен да въведе ред.  Затова той има немерение да въведе правилото младоженците да оставят депозит от 300 долара.

Парите ще бъдат върнати само ако булката дойде навреме за церемонията.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
0
 
! Отговори
Elisa преди 13 години
Булката от снимката е съпругата на Кака' - Каролин Селико. Невероятна двойка са. Съмнявам се, че е закъсняла за сватбата, предвид жениха xD
20
1
 
5
 
! Отговори
american boy преди 13 години
Тази от снимката е невероятна красавица.
19
2
 
7
 
! Отговори
..... преди 13 години
Не е истина колко прости малчугани са се събрали тук да си чешат пръстите на клавиатурата... само до *** ще стигнете с това ваше мислене.... нищо стойностно няма да има покрай вас
18
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ох какво булче са сложили на снимката, ох ох ох...
17
9
 
5
 
! Отговори
МЪЖ НА МЯСТО преди 13 години
ТАКАВА булка дето закъснява, биеш й дузпата и да идва следвашата. И така докато намериш някоя по-читава. Аз така правех. И съм щастливо женен вече 15 години.
16
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Да им имам проблемите.
15
5
 
2
 
! Отговори
:-) преди 13 години
Някакъв феминизъм надушвам тук.... Някой да я е карал да се омъжи жената? не. След като сама си е избрала този живот, няма място за оплакване. :-)
14
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
До 9 - да си стои, ама мъжът да осигурява всичко за къщата и децата, пък тя да го посрещне като се върне от работа и да не го пита как ще платят сметките и т.н. В БГ жената често излиза по-рано на работа от мъжа и се връща по-късно. Следва втора смяна в къщи. Ако пък се случи и някой ***, дето за него все няма работа и жената му е виновна, най-добре е жената да си вземе децата и да се спасява. И квартира да плаща, по-добре без такъв уж мъж.
13
1
 
3
 
! Отговори
до днес бг преди 13 години
понякога изтривате коментари просто така. защо не изтриете коментара на 15. това си е пълна простотия ! - а по регламент уж триете цинизми.
12
2
 
7
 
! Отговори
Анчо преди 13 години
Мърр, мац пис-пис. :)
11
3
 
34
 
! Отговори
spider4o преди 13 години
Абе вие сте големи кусурлии бе. Мацката от снимката си е 6+Взимам я, ако трябва и две големи междучасия да я чакам пред олтара!
10
17
 
3
 
! Отговори
женолог преди 13 години
ако е с обратна захапка като на снимката - хич да не идва!
9
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Това не е традиция а национален манталитет. Когато бразилец ти обещае че нещо ще стане "маняна" бъдете сигурни че той не е сигурен дали изобщо ще стане а камо ли кога. Нещо като "сейчас" при руснаците или както обяснявал бразилеца на руснака "то маняна е като вашето сейчас само че го няма този елемент на припряност"
8
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ganio Balkanski veche ne varvi...
7
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ми за 10 мин. може да свърши малко работа с някое старо гадже.
6
8
 
62
 
! Отговори
Зайо преди 13 години
Точно така, номер 5, ама мъжете предимно мислят с едни други неща, на всичкото отгоре в България упорито някои хора продължават да смятат, че жената е длъжна като се прибере след 8 часов работен ден да почва "втора смяна" вкъщи, докато нашенецът по потник си чопли салатката пред поредния мач. Пффф, на това отгоре и капризничи!
5
3
 
12
 
! Отговори
Jen преди 13 години
И в Гърция булките закъсняват 20-30 минути :)
4
11
 
74
 
! Отговори
Не си познал, Ганьо! преди 13 години
Постинги 1 и 2 - нагледно доказателство за грандоманията на ***!Иска не той да чака,а онази,която ще му слугува цял живот,ще му донесе зестра и ще внася у дома заплата колкото неговата,често пъти дори и по-висока!А между другото ще прави и любов с него,ще му роди деца и - естествено - ще пази от "резил" името му(т.е. няма да кръшка).С какво си заслужил всичко това бе,***?Или *** ти е внушила,че трябва да бъде така, щото ти си безценен, а женските майки раждат щерки само за твоя угода?
3
4
 
17
 
! Отговори
Black Beard преди 13 години
Ако беше в България, веднага щеше да се учреди агенция за закъснелите булки.
2
6
 
33
 
! Отговори
Народопсихология? преди 13 години
Интересно, дали в Бразилия се мисли, че посредством това закъснение младоженката изтъква стойността си? Дали се мисли, че женихът е длъжен да чака - какво ще реши тя в последния момент? Дали се мисли, че и това е форма на ухажване - готов да я чака цял живот! Или просто става въпрос за южняшка небрежност, мързел и незачитане на европейското разбиране, според което точността е израз на уважение към останалите хора?