Не сме дорасли да видим пришълци

А те може да са и редом до нас, на Земята
Обновена: 11 ное 2011 11:29 | 11 ное 2011 07:15,
55
Не сме дорасли да видим пришълци
Снимка: Reuters

Скорошното заявление на правителството на САЩ за това, че му липсват доказателства за съществуването на извънземни цивилизации, изобщо не означава, че пришълците не се намират редом до нас. Просто човечеството още не е способно да види извънземните, пише Daily Mail.

Пришълците може да се крият дори в Слънчевата система, смятат учени от Пенсилванския университет. "Обширността на пространството в съчетание с ограничеността на нашите възможности означава, че всяка безпилотна изследователска сонда с извънземен произход по-скоро ще остане незабележима", отбелязват Джекъб Хак-Мишра и Рави Кумар Копарапу.

Според учените човечеството все още лошо е изучило Слънчевата система, за да намери в нея пришълци. Освен това съвременните земни сонди са прекалено примитивни, за да видят следи от дейността на извънземен разум. Новите технологии не са способни да разгледат обекти с размери, по-малки от 10 м, констатират изследователите.

Едновременно с това сонди с подобен размер напълно са способни да летят в междузвездното пространство и да достигат нашата планета. За пример може да послужат изследователските апарати Voyager, които още в 70-те години на ХХ век се отправиха на пътешествие към пределите на Слънчевата система и скоро ще излязат извън нея.

Освен това пришълците може спокойно да се крият дори на Земята.  Повърхността на Земята е едно от малкото места в Слънчевата система, които са почти напълно изучени, казват учените. Но дъното на океаните, гъстите джунгли и дълбоките пещери и досега може да са прекрасно укритие за извънземни. Във всеки случай – там продължават да намират нови видове живи същества.

Още по темата
Преди дни правителството на САЩ официално обяви, че доказателства за извънземни цивилизации не съществуват, както и доказателства за контакти на хора с извънземни. Но че не изключва тяхното съществуване някъде във Вселената. Този отговор последва въпросите, поместени на сайта на Белия дом.

Заедно с това от администрацията на Обама все пак напомниха, че извънземни цивилизации се търсят. За тази цел е създаден специалният международен проект за търсене на извънземен разум – SETI (Search for Extraterrestial Intelligence).

През февруари т.г. проектът отвори достъпа до своята база данни и алгоритъма за търсене на сигнали от Космоса за всички желаещи. Учените се надяват, че към работата им ще се включат интернет потребители, които заедно ще могат да решат много научни проблеми.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
3
 
1
 
! Отговори
Томас преди 12 години
Такова нещо като "извънземни", както се опитват да ги представят на хората - пръкнали се сами някъде във вселената и създали своя цивилизация някъде няма. Извънземните са ангелите, които дявола е излъгал да се противопоставят на Бог - те хиляди години се опитват да мамят хората.
53
1
 
4
 
! Отговори
... преди 12 години
USA SA V KONTAKT S IZVANZEMNITE NO GO PAZQT V TAINA. IZVANZEMNITE NQMAT PRAVO DA IDVAT TUKA. BILI SA TUKA KATO FARAONI S ZEL DA NI POMAGAT NO SLED TOVA SA POMOLENI DA NE SE BARKAT V GIVOTA NI. TOVA E
52
5
 
15
 
! Отговори
NADIA преди 12 години
I SEGA KAKVO,TUKMO SE BQX PRIGOTVILA DA POSRE6TAM TOZI MESEJ IZVUNZEMNI,NAPRAVIX VINO,SLOJIX ZELETO I NQMA DA DOIDAT!!!!!
51
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ЕЙ ДНЕС.БГ ПЕДЛАИ ЗАГУБЕНИ НАЕБАНИ ПОМНИТЕ ЛИ КАТО НАПИСАХТЕ НАЙ-НЕПРОВЕРЕНАТА ИНФОМРАЦИЯ НА СВЕТА ЧЕ ОТ SETI КАЗАЛИ ЧЕ ИДВАТ ИЗВЪНЗЕМНИ И НОЕМВРИ СМЕ ЩЕЛИ ДА ВИДИМ КОРАБИТЕ ИМ БЕ /?????????????? ВИЕ СТЕ НАЙ-ДОЛНАТА И ЖАЛКА МЕДИЯ
50
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Алоокво става тука бе?Нещо не разбирам накъде се опитваме да тикаме нещата!И аз не разбирам ама не съм само аз и учЕните и те не разбират и гледат със зяпнала уста какво става без да могат да си го обяснят!Ако чакаме от тях съвет и точна прогноза, ме знам дали ще дочакаме... :)Затова да дойдат умните глави и да дадат съвет какво да правим за да оцелеем
49
2
 
22
 
! Отговори
Присъединяване преди 12 години
Така си е- мин.месец на Земята беше на визита и проверка Галактическият комисар по присъединяването към ГС/галактическият съюз/. В доклада му пише,че човечеството има още много пропуски по темите за лакомията,екологията, простотията, корупцията и т.н.В тази връзка присъединяването на Земята към ГС е отложено за идното столетие...
48
6
 
12
 
! Отговори
к преди 12 години
извънземните вече са тук и ни управляват без ние да подозираме
47
3
 
7
 
! Отговори
prosto pitam преди 12 години
na kakvo otgore se s4itame za domakinii s kakvo osnovanie nari4ame ostanalite vuzmojni prosalci
46
5
 
47
 
! Отговори
Луд преди 12 години
Нека дойдат бе, ***.. Мое набарам някоя женска, барем секс да прая, то се е видяло, че с днешните кръвопийки нема стане.. "Пари имаш ли" - Нямам. "Кола имаш ли" - Нямам. "Ко *** занима'аш тога'а" ? Дойде извънземната, рече "уга буга", дадем и заранта едно хапче, да не земе стане некой междузвезден фал, и сите е 6.
45
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Има инструкция извънземните, които правят секс с нас, да ползват презервативи, защото българите са лош генетичен матрЯл.
44
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Аз отивам у Македония на кино :)
43
1
 
83
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Македонски киноафиш: 1. Навлекот (Пришълеца)2. Войводата на търкалетата (Властелина на пръстените)3. *** со зор (Умирай Трудно)4. Се темерутат ягнетата / Мълчанието на агнетата /5. Луно, луно, земя македонска / Аполо 13 /6. Един болюк цръно бели *** / 101 далматинци/
42
2
 
9
 
! Отговори
Mirth преди 12 години
Препоръчвам Ancient Aliens - вече 3сезона,гледайте(който не го е гледал) и пак ще си коментираме:)
41
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Dnes v 14:17 chasa do selo Gorno Nadolnishte e katastrofirala letqshta chiniq. Ekipite ochakvat pristiganeto na premiera Boiko Borisov, koito pod svetlinite na jurnalistichskite cameri trqbva purvi da vleze v neq. Cqla bulgaria se nadqva sled kato premiera vleze chiniqta da izleti obratno v kosmosa !!!!
40
0
 
3
 
! Отговори
Грешка, до 39 преди 12 години
Извинявай, 38, отнася се за 39
39
0
 
3
 
! Отговори
До 38 преди 12 години
Дори и ник-а ти не е написан правилно
38
4
 
14
 
! Отговори
ninfomanka преди 12 години
az vece pravih sex s tjah
37
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
vsi4ko e vyzmozno. te sami 6te ni se obadiat kogato poiskat. po-razvita im e zivilizaziata ot na6ta, nooooo vsepak e hubavo da si mislime za izvanzemni. otvli6a ni za malko ot surovata deistvitelnost.
36
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ами то, всички сме извънземни, търсят се земни, но няма такива.
35
2
 
24
 
! Отговори
ЕТ преди 12 години
От коментарите виждам, че голяма част от коментиращите си говорят с извънземните ежедневно. Похвално! Само не правете много често секс с тях, че не се знае какво ще се получи.