Менюто за закуска на Вики: Дунапренът от фотьойла!

28-годишната британка развила странна хранителна мания
13 фев 2017 08:00, Златко Желев
10
Менюто за закуска на Вики: Дунапренът от фотьойла!
Вики и диванът й. Снимка: Дейли мейл

28-годишната Вики Калън се храни с пълнежа на собствения си диван. Самотната майка от Уейкфийлд, Южен Йоркшър, развива манията да се храни с дунапрен, когато е бременна в петия месец с дъщеря си Оливия.

Менюто за закуска на Вики е големият фотьойл в хола: "Пълнежът на дивана ми е в жълто и бяло и обичам да намазвам конфитюр и шоколад върху парчета от него, а на сутринта ги потапям в портокалов сок".

28-годишната майка е опитвала също подплънки и сутиени, но казва, че предпочита вкуса на дивана вкъщи.

"Приятелите ми често казват, че умират за храни като риба тон, мед или сладолед, но не и аз. От пет години се храня с дунапрена в нас и ми харесва", казва Вики.

"Всичко започна една вечер, когато седях пред телевизора и пиех портокалов сок. Започнах да късам парчета от пълнежа на дивана си и преди да се усетя, бях започнала да ям дунапрена, усещането беше като дъвчене на дъвка, наслаждавах се на вкуса им", споделя майката.

"Ден след това, докато бях на мивката, изпитах нужда да опитам от гъбата за миене. Откъснах парче от нея и го изядох", казва жената.

Вики започва да купува допълнителни гъби, които складира в куненския шкаф. Парчета от тях, заедно с дупапрена, тя намазва с конфитюр по вкус или шоколад. Понякога използва различна гарнитура за вечерята си като фастъчено масло, пикантни заливки, соев сос.

Понякога Вики опитва от пълнежа от седалките в самолети, хотели или от диваните в домовете на приятелите си, но споделя, че не винаги и харесват и предпочита този вкъщи.

При продължително хранене с дунапрен има опасност жената да повреди храносмилателната си система, предупреждава личният й лекар. Редица изследвания обаче не показват отклонения.

Единственото притеснение за Вики е какво ще прави, когато унищожи напълно дивана си, затова смята да замрази части от него.


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
4
 
! Отговори
патенцето Сатюрнен преди 3 години
Поредната статия-сондаж до каква степен сте олекнали в горния етаж , и дали да продължаваме да ви облъчваме с небивалици и откровени npocтoтuu или да понамалим малко темпото .
9
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тежко обсесивно компулсивно разстройство на диванофагия. Надали е дунапрен. Дунапрена е полимер. Нещо естествено, което може да се смила от стомаха ще да е иначе да е опънала петалата отдавна.
8
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По мое експертно мнение страда от болеста "мноу т ъпа и п роста"
7
0
 
3
 
! Отговори
оригинал преди 3 години
Vicky, who has been diagnosed with pica, an eating disorder which means adults ingest non-nutritive substances, said: 'It's weird to tell people I have eaten a sofa chair and to hide their foam cushions when I visit.
6
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гл.редактор забравил или умишлено не написал че жената страда от така наречения Синдром на Пика:Тази специфична и рядкщо срещана болест принуждава човека да яде странни неща, от рода на хартия, глина, пясък, пластмаса, стъкло, гума. Според учените това е напълно оправдано: както хората, така и животните, когато чувстват, че в техния организъм има недостиг на някакви полезни минерали или микроелементи, се опитват да си ги наваксат.

Поне така пише в dailymail
5
0
 
7
 
! Отговори
FACE NEWS преди 3 години
няма източник може да е измислена история
4
2
 
11
 
! Отговори
готвач преди 3 години
овкусил се е дунапрена от пръдните
3
0
 
7
 
! Отговори
INTERESNO преди 3 години
..е да прочетеш новина от преди 10 месеца
2
1
 
29
 
! Отговори
Д-р Брадев преди 3 години
Едно време по соц-а на такива им издавахме жълта книжка и мебелите на роднини и приятели оставаха непокътнати...
1
0
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какъв беше тоя диван, пет години го яде и още не го е изяла!?