Родители на съд – детето им не дало съгласие да бъде родено!

Индиец изповядва антинатализма, според която хората не трябва да раждат деца
6 фев 2019 16:00, Джесика Вълчева
137
Родители на съд – детето им не дало съгласие да бъде родено!
Снимка: Facebok

Светът се превръща във все по-шантаво място, а много голяма част от вината за това принадлежи на хората. Решението изглежда много просто - няма хора, няма проблем.

И така постепенно се заражда антинатализмът - философско схващане, според което е неморално човешкият вид да се възпроизвежда. Подръжниците на схващането вярват, че голяма част от хорското страдание нямаше изобщо да съществува, ако ги нямаше… хората. И колкото и абсурдно да звучи антинатализмът привлича все повече симпатизанти.

Именно крайната идея на философското движение води и до един абсурд в Индия. 27-годишният Рафаел Самуел е на път да заведе дело срещу собствените си родители, защото не било поискано съгласието му да бъде роден.

"Харесвам живота си, но не виждам защо трябва да накарам едно човешко същество да премине през кошмара на образователната система, а след това стресът от професионалното развитие, при положение, че те дори не са искали да съществуват", споделя Рафаел.

Учудващо, но 27-годишният мъж от Мумбай е в прекрасни отношения с родителите си, въпреки че иска да ги съди. Антинаталистът иска просто да покаже на обществото, че децата не дължат абсолютно нищо на родителите си и е редно, когато пораснат да поискат обяснение от тях защо са били родени. По думите му възрастните трябва да спечелят уважението ни с действията си.

“Добре ли се е държал с теб този човек? Дал ли ти е свобода? Подкрепя ли те да се развиваш?”, пита индиецът в свое YouTube видео.

Хора, които изповядват философията на антинатализма приветстват съвсем открито идеята за живот без деца. Освен правото на свободен избор, те твърдят, че по този начин околната среда ще спечели, тъй като няма да има толкова огромно замърсяване с въглероден диоксид.

Изследване от 2017 година показва, че ако имаме с едно дете по-малко, не използваме автомобили и избягваме да пътуваме със самолет, това значително ще подобри състоянието на околната среда. Други учени, обаче, отбелязват, че нивата на фертилност в глобален мащаб вече спадат драстично. Това звучи много близо до сценария на хитовия сериал “Историята на прислужницата”, чието действие се развива в близкото бъдеще, а антиутопичния свят се развива във време с ниска фертилност.

Учените обвиняват основно Индия и правителството на страната за разпространението на антинатализма. Това е държавата, която заема второ място по брой население и от икономически съображения постоянно призовава семействата да имат по-малко деца и дори предлагат финансова подкрепа на бедни семейства, които приемат да не се възпроизвеждат изобщо.
 


137
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
84
0
 
0
 
! Отговори
Дон Карнаж преди 1 месец
Според мен хората се раждат в България защото са имали преживявания подобни на тези които имат хората в България. Това е неутрално по отношение на етика т.е може да си бил добър човек но в края на живота си да си живял като скот поради някаква причина и след това се раждаш в страна където хората "вибрират" така
83
5
 
3
 
! Отговори
до CAMBODIA палячото преди 1 месец
Няма как да взема на сериозно пост писал само с големи букви!

Ай със здраве!
82
0
 
7
 
! Отговори
:)) преди 1 месец
Ха ха, спомних си нещо комично. Бях на 17 г., нашите ми се караха за нещо и в определен момент се спомена как добре се грижат за мен и за бъдещето ми. Изтърсих първата щуротия, която ми дойде наум, "Не съм ви молила да ме раждате!" Помня, че двамата се спогледаха. Аз избягах от стаята, защото бях разгневена по тийнейджърски. Днес дори не помня за какво точно ми се караха и защо водих спор с тях.
81
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Свръх интелигентен

IQ-то ти е толкова високо, че е превъртяло, като стар километраж и е на застанало на 50 ..
80
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 89

Трудно ...
79
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Евреите са разпънали на кръст Иисус Христос
78
6
 
5
 
! Отговори
Niaibingi преди 1 месец
Никой никого не е питал да ли да бъде роден като по този начин бъде обречен на изключително мъчителна и бавна в някои случаи смърт чрез старост или генетично заложен неизбежен разпад на гените. И това трябва да бъде подсъдимо, няма нищо абсурдно в това.
77
6
 
9
 
! Отговори
Свръх интелигентен преди 1 месец
Бащата на Буда е от племето на саките което е тракийско племе населяващо Добруджа. Освен това е описван в старите книги като синеок мъж. Буда е прозвище а не име и идва от думите "буден", "пробуден".
76
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Свръх интелигентен

Сидхарта Гаутама ( буда) е черен индиец. Мохамед е също черен арабин ,- измамник, лъжец и педофил.

Евреите и европейските народи са бели хора

Господ Бог Иисус Христос е БЯЛ човек.
75
5
 
12
 
! Отговори
Свръх интелигентен преди 1 месец
Евреите са черни като арабите, а това което се намира в Израел са хазари които са приели юдаизма. Истинските евреи са почти пред изчезване. Относно Буда той не е бил черен а е по произход българин. И не става дума за банкярския сикаджийски помиярр с досие в ДС с псевдооним "Буда" а за истинския Буда. И пак на темата за евреите, те далеч не са най-древния народ защото хора населяват земята от стотици милиони години и през определено време се избиват или друг ги избива и всичко се рестартира.
74
0
 
4
 
! Отговори
адвокатин преди 1 месец
тоя е на 27 години.
давността за такъв род престъпления е 20 години.
73
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До муспи

Индийците НЕ са бели хора- и това е очевадно. Европейците ( всички европейски народи - Западна Евроа, Русия, Балканите, Кавказ - грузинци) и евреите са бели хора.

Друг е въпросът, че масоните ( някои и от еврейски произход) стоят зад кървавите и зверски революции в Европа - Френската и Октомврийската Революция.

Масоните стоят зад свалянето на великата Руска Царска Династия Романови.
72
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Камбоджата е на херц!
Целият се е надупчил!
71
0
 
1
 
! Отговори
Щерю преди 1 месец
Мен наште ме ритаха преди да се родя... Що за индийски простотии?!?
70
11
 
2
 
! Отговори
муспи преди 1 месец
До Анонимен - Евреите не са излязли от Индия, защото индийците са бяла раса. Не са в Египет - в сравнително запазените египетски писания няма и дума за тях. Те са мафия организирана от дявола яхве от семитски материал, с цел вечната война с бялите. Този дявол ги сменя периодически с тактически цели, - сега е азербайджано тюркския хибрид чрез който се владее двета, Тези от които е пропищяла средновековна Европа и Русия ги няма, както и тези дето са владели Испания. Но са все семити!
69
7
 
4
 
! Отговори
Бобий преди 1 месец
До CAMBODIA POWER

Абе лyмпeн, заминавай за Камбоджа, вместо да цивриш тук.
68
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До CAMBODIA POWER


Мохамед, Буда и Кришна са черни / кафяви хора - черни киато катран, докато Господ Бог Иисус Христос е БЯЛ. Евреите са бял народ, и до ден днешен ( което е похвално от тяхна страна) те НЕ се смесват с чужди народи.

Иначе само за едно нещо си прав- мюсюлманите да си взимат мюсюлманки, будистите- будистки, християните да си взимат християнки.
67
6
 
6
 
! Отговори
CAMBODIA POWER преди 1 месец
НИТО ЕДНО НЯМАМ ПОНЕЖЕ СЪМ СЕ РОДИЛ В БЪЛГАРИЯ И ЧАКАМ ДА СИ ИЗКАРАМ ВИЗА ЗА КАМБОДЖА ДА ИДА ПРИ БРАТСКИЯ БУДИСТКИ НАРОД ТАМ ЩЕ НАПРАВЯ ПОНЕ 15-16 БУДИСТЧЕТА!!! КВО ДА ПРАВИШ БОГ НЕ ТЕ ПИТА КЪДЕ ИСКАШ ДА СЕ РОДИШ НО В 21 ВЕК НЕЩАТА СА ПОПРАВИМИ БЛАГОДАРЕНИЕ НА АРАБСКОТО ИЗОБРЕТЕНИЕ НАРЕЧЕНО САМОЛЕТ!!! КАКТО И НА ИНДИЙСКИТЕ ИЗОБРЕТЕНИЯ НАРЕЧЕНИ БУКВИ И ЦИФРИ,ДА МОГАТ ХОРАТА ДА СИ КОМЮНИКИРАТ ВСЕ ПАК!!! ТОВА СА ВАЖНИ КАФЯВИ ИЗОБРЕТЕНИЯ БЕЗ КОЙТО СВЕТА НЯМАШЕ ДА Е СЪЩИЯ!!!!!!!!! ТАКА ЧЕ!!!!!!!!!!!!
66
0
 
1
 
! Отговори
В последните дни преди 1 месец
ще е така
65
10
 
6
 
! Отговори
CAMBODIA POWER преди 1 месец
ИСТИНАТА Е В БУДИЗМА ЧЕТЕТЕ ПУРАНИТЕ ТАМ Е НАПИСАНА ЦЯЛАТА ИСТИНА ЗА СВЕТА!!! НО И ДА СТЕ ХРИСТИЯНИ И МОХАМЕДАНИ ПАК ПОЧИТАТЕ КАФЯВИ РЕЛИГИИ(ТЕ ВСИЧКИ РЕЛИГИИ СА ДЕЛО НА КАФЯВАТА РАСА) ИСУС Е КАФЯВ ЕВРЕИН(СЕМИТ),ПРОРОКА МОХАМЕД Е КАФЯВ АРАБИН(СЕМИТ),БУДА,ШИВА,ГАНЕША,ДУРГА СА КАФЯВИ ИНДО-АРИЙСКИ БРАХМАНИ(ИНДО-АРИЙЦИ) ТАКА ЧЕ ВИЖДАТЕ ЧЕ ВСИЧКИ БОГОВЕ И РЕЛИГИИ СА ДЕЛО НА КАФЯВАТА РАСА!!! ТАКА ЧЕ ЛОЩО НЯМА ДА СЕ ПРИЗНАЕ И ПОДЧЕРТАЕ ТОЗИ ВЕЛИК ФАКТ!! ОЩЕ ВЕДНЪЖ КАФЯВАТА РАСА Е В ОСНОВАТА НА СВЕТА!!!