6 причини да ядете краставици

Ето кои са ползите от зеленчука
2 авг 2019 17:37, Ивета Иванова
8
6 причини да ядете краставици
Снимка: Pexels

 Когато времето е горещо, трябва да хапвате повече зеленчуци и салати - по-леките ястия са препоръчителни, ако температурите са много високи, а и някои зеленчуци ви хидратират и така няма опасност да се обезводните. Краставиците са идеален вариант - те на нискокалорични, полезни, съдържат много витамини и вода. Ето и няколко причини да ги хапвате.

Отслабване
 
Краставиците са сред най-нискокалоричните храни. 100 грама обелена краставица съдържа едва 12 калории, но ви засища, особено ако е комбинирана с други зеленчуци или ако я ядете в таратор. А и ви снабдява с много полезни вещества - протеин, въглехидрати, фибри, витамин С, витамин К, магнезий, калий, манган.
 
 Хидратация
 
Тези зеленчуци съдържат 96% вода, затова са идеални са жегите и са добър вариант за хидратация за хората, които не пият много вода. Така те забързват метаболизма.

 Хубав дъх
 
Смята се, че краставиците изчистват устата от бактериите. Това е така, защото те са богати на фибри и вода и стимулират производството на слюнка. Това премахва лошя дъх.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
а да ядеме домати колко причини има
4
4
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
1. Нема свинско2. Скъпо е свинското3. Свинско нема4. Жива свинкя не остана5. И шопари нема6. Доматиту стана по-скъпо от свинското
3
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много поскъпнаха. И нямам ланги имам кисели миникорнишони в три кашони.И цедено кисело мляко нещастния аз.
2
0
 
46
 
! Отговори
Хм! преди 4 години
Причина номер 1 е: Сипал съм си ракия.Причина номер 2: Долял съм си ракия.Причина номер 3: Извикал съм приятел, да не пия ракия сам.МОга да посоча и още причини преди "Отслабване", "Хидратация" и "Хобав дъх".
1
1
 
40
 
! Отговори
Я па я..! преди 4 години
Краставиците са 90 % вода. Плащаш 3.80 за килограм в Кауфланд и получаваш вода.